skip to Main Content
DSC01796  300×336

Μεγάλο ενδιαφέρον στην ημερίδα για το κεφαλλονίτικο κρασί

DSC01796_

Η Γαστρονομική Λέσχη Κεφαλονιάς ξεκίνησε κι επίσημα τις δράσεις της αυτή την Κυριακή (27/3) με την παρουσίαση του κεφαλονίτικου αμπελώνα και των ποικιλιών του με σκοπό τη σωστή προώθηση του Κεφαλλονίτικου κρασιού. Οινοποιοί από όλη την Κεφαλονιά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Σωματείου Επισιτιστικών και Συναφών Επαγγελμάτων «Ο Αρκείσιος» και συγκεντρώθηκαν στο κέντρο Mythos στα Τραυλιάτα όπου είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν τη γνώση και την εμπειρία τους πάνω στο αντικείμενο, έτσι ώστε τα κρασιά της τοπικής παραγωγής μας να αποτελέσουν τη ναυαρχίδα στη λίστα των κρασιών τους. Την εκδήλωση χαιρέτισαν εκ μέρους των τοπικών αρχών η Βουλευτής του Νομού, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Σπύρος Γαλιατσάτος, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Ευάγγελος Κεκάτος και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Γεράσιμος Τιμοθέατος ενώ παρευρέθηκαν ακόμα οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Νικόλας Βαλλιανάτος και Σουζάνα Πεφάνη. Οικοδεσπότης της ημερίδας ήταν ο Ανδρέας Παντελιός, ο οποίος έδωσε το λόγο σε τοπικούς οινοποιούς και οινοπαραγωγούς για να αναπτύξουν το θέμα και να καταθέσουν τις απόψεις τους. Ο τρόπος σωστής παρουσίασης και προώθησης του κεφαλλονίτικου κρασιού έγινε από τον Δημήτρη Κοτσακόλιο ενώ στο τέλος όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να μυρίσουν και να γευτούν τις διαφορετικές ποικιλίες του από τα τοπικά οινοποιεία. Να σημειωθεί ότι η επόμενη δράση που προγραμματίζει η Γαστρονομική Λέσχη Κεφαλονιάς θα αφορά το κεφαλλονίτικο πρωινό.

Ρεπορτάζ Αγγελική Γιακουμάτου

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top