skip to Main Content
Frg 5624  Copy

«Είναι πρόκληση η επίσκεψη Τσίπρα»Ο Τσίπρας θα εγκαινιάσει ένα παράνομο σχολείο.

Για τη συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής Αγώνα, με αφορμή την έλευση του πρωθυπουργού

FRG_5609_1

H επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα την ερχόμενη Δευτέρα (12/9) στην Κεφαλονιά για τα εγκαίνια του νέου σχολικού συγκροτήματος στο Φαραώ βρέθηκε στο επίκεντρο της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης (8/9) στο χώρο του Εργατικού Κέντρου η Επιτροπή Αγώνα Φορέων.
Στο μήνυμα που έστειλαν οι εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου, της Επιτροπής Αγώνα Παλλικής, της ΕΛΜΕ-ΚΙ, της ΠΑΣΕΒΕ, του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου και του Συνδέσμου Υδραυλικών είναι ότι «αποτελεί πρόκληση η φιέστα που έρχεται να κάνει ο Πρωθυπουργός, τη στιγμή που υπάρχουν τεράστια προβλήματα στο Νομό μας στο χώρο της Εργασίας, της Υγείας, της Παιδείας και στην αποκατάσταση των σεισμοπλήκτων. «Η δεύτερη αξιολόγηση ανοίγει πολλά θέματα και έρχεται να βάλει νέες θηλιές στους εργαζόμενους. Με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, εμείς δεν απαντάμε σε καμία φιέστα. Είμαστε σε επαγρύπνηση και καλούμε τους εργαζόμενους να οργανώσουν την πάλη τους για την ανάκτηση των απωλειών τους» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΕΚΚΙ, Γιώργος Γαβρίλης. Ο Δημήτρης Μαντζουράτος αναφέρθηκε στα προβλήματα στο χώρο της Υγείας και ειδικότερα του Μαντζαβινατείου Νοσοκομείου Ληξουρίου, λέγοντας ότι «από την επίσκεψη που κάναμε στο Υπουργείο Υγείας μέχρι σήμερα δεν πήραμε καμία απάντηση στα θέματα που θέσαμε. Συνεχίζεται η ίδια κατάσταση και γίνεται προσπάθεια από τον διορισμένο διοικητή να εντατικοποιηθούν τα κομμάτια της Υγείας, με τους νοσηλευτές να γίνονται μέχρι και… σερβιτόροι, προσφέροντας φαγητό στους ασθενείς. Ο Τσίπρας δεν μπορεί με την επίσκεψη του να μην ασχοληθεί και με το κομμάτι της Υγείας, το οποίο δεν χτυπάει απλά κόκκινο αλλά βρίσκεται ένα βήμα πριν από το τέλμα».

«Παριστάνουν τις αθώες περιστερές»
Ο Βαγγέλης Βαλλιάνος, εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα Παλλικής, στάθηκε στα προβλήματα της σεισμόπληκτης περιοχής και δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στη Δημοτική Αρχή με αφορμή την τελευταία ανακοίνωση που εξέδωσε ο Γιώργος Κατσιβέλης. «Θα ήταν ιδανικό για τον κ. Τσίπρα μετά τη φιέστα να έρθει να δει σε τι κατάσταση είναι τα σχολεία της Παλλικής, το οδικό δίκτυο και οι υποδομές. Είναι πρόκληση η επίσκεψη Τσίπρα σε αυτή τη χρονική συγκυρία. Είναι πρόκληση επίσης, στελέχη της δημοτικής αρχής παριστάνουν τις αθώες περιστερές λες και εκείνοι δεν φέρουν ευθύνη γι αυτή την κατάσταση, λες κι εκείνοι δεν στήριζαν την αντίστοιχη πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Εμείς εκτιμάμε ότι δεν θα πρέπει να περιμένουμε τίποτα. Οι πραγματικές λαϊκές ανάγκες δεν πρόκειται ούτε στο ελάχιστο να καλυφθούν. Όλη αυτή η κατάσταση είναι αποπνικτική για την Παλλική και το Νόμο. Η μόνη διέξοδος είναι να πάμε σε ένα κοινό αγώνα και πάνω σε αυτή τη λογική θα κινηθούμε το επόμενο διάστημα». Ο Διονύσης Γεωργόπουλος επισήμανε, από την πλευρά του, τις σαρωτικές αλλαγές που έρχονται στο χώρο της Παιδείας και θα οδηγήσουν, όπως είπε, στο κλείσιμο ενός μεγάλου μέρους των σχολείων του Νομού. Μάλιστα, έκανε γνωστό ότι δεν πρόκειται να υλοποιηθεί η ίδρυση ενός Ειδικού Γυμνασίου στο Αργοστόλι καθώς η Κεφαλονιά εξαιρέθηκε από αυτή τη διαδικασία. «Είναι μεγάλα τα κενά και ειδικά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι δεν μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα ένταξης για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Υπάρχει μια μεγάλη πίεση για δημιουργία μεγάλων τμημάτων και συγχωνεύσεις σχολείων. Μπορεί να δημιουργούνται δύο νέα σχολεία αλλά η μεγάλη μάζα των μαθητών θα συνεχίσει να είναι στα κοντέινερ. Γι αυτό είναι ανάγκη η δημιουργία πέντε νέων σχολικών συγκροτημάτων που έχουμε ζητήσει».

Τα προβλήματα του νέου σχολικού συγκροτήματος
Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στο νέο σχολικό συγκρότημα στην περιοχή του Φαραώ, το οποίο «είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιων αγώνων» και ανέλυσε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει. «Εχει παραληφθεί μόνο διοικητικά και όχι τεχνικά. Δεν έχει γίνει τίποτα στο θέμα του δρόμου και για τη δημιουργία μιας συγκοινωνιακής μελέτης. Δουλεύει με εργοταξιακό ρεύμα και δεν υπάρχει καμία πρόσβαση για την Πυροσβεστική και για τα ΑμεΑ. Δεν υπάρχουν επιστάτης, καθαρίστριες. Εχουν φτιάξει ένα γήπεδο με παιδικές μπασκέτες στο οποίο έχουν ακροβολίσει στύλους με λάμπες, γεγονός που το καθιστά επικίνδυνο. Δεν υπάρχει χώρος να καθίσουν τα παιδιά. Εμείς έχουμε ζητήσει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και θα του ζητήσουμε να πάρει θέση για την εξαπάτηση που έχει κάνει στο λαό της Κεφαλονιάς. Θέλουν να πείσουν το λαό ότι έχει επανέλθει η κανονικότητα στην Κεφαλονιά και αυτό δεν θα πρέπει να το αφήσουν να περάσει έτσι». Καταλήγοντας, έκανε μνεία και στην υπόθεση του μαθητοδικείου στη Σάμη, λέγοντας ότι «θα πρέπει να ασκηθούν πιέσεις έτσι ώστε να καταλήξει στο αρχείο». Από τις τοποθετήσεις που έκαναν οι υπόλοιποι φορείς κρατάμε αυτή του Προέδρου του Συνδέσμου Υδραυλικών, Γιώργου Κουμαριώτη ότι «έχουμε ένα πολύ ωραίο σχολείο με πεινασμένους μαθητές και χρεοκοπημένους γονείς. Εχουμε ένα πολύ ωραίο νοσοκομείο με έλλειψη αναλώσιμων υλικών. Δεν μπορεί ο κ. Τσίπρας και η κομπανία του να γνωρίζουν τι εστί πεινασμένο παιδί και τι εστί να μην βλέπεις στον ήλιο μοίρα. Τα εγκαίνια είναι μόνο για να μας δείξουν ότι κάτι κάνουν. Κατά βάθος, μας είναι ανεπιθύμητος και αυτός και η πολιτική του. Εμείς ονειρευόμαστε μια άλλη ζωή για μας και για τα παιδιά μας». Στο πλαίσιο της συγκέντρωσης, διαβάστηκε ακόμη και ψήφισμα των καθηγητών του 2ου Λυκείου Αργοστολίου για τα προβλήματα στο χώρο του νέου σχολικού συγκροτήματος.

Ρεπορτάζ Μιχάλης Ανδρεαδάκης

Ο Τσίπρας θα εγκαινιάσει ένα παράνομο σχολείο.

Η Επιτροπή Αγώνα Φορέων του Νομού με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού στο νησί μας , παραχώρησε συνέντευξη τύπου στο ΕΚΚΙ. Στη συνέντευξη έλαβαν μέρος και μίλησαν ο πρόεδρος του ΕΚΚΙ Γ. Γαβρίλης, ο Δ. Μαντζουράτος και Γ. Βαλλιάνος από την Επιτροπή Φορέων, ο Διον. Γεωργόπουλος από την ΕΛΜΕΚΙ και παρέμβαση έγινε από τον Νίκο Τσιμάρα ΠΑΣΕΒΕ, τον Σταύρο Γρηγορόπουλο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος και ο Γ. Κουμαριώτης από τον Σύνδεσμο Υδραυλικών.

Καταπέλτης ήταν ο Διον. Γεωργόπουλος για το Λύκειο στον Φαραώ που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός.Μια μικρή αναφορά σε όσα είπε: Έχει παραληφθεί μόνο Διοικητικά όχι τεχνικά, από το καλοκαίρι ψάχνουν την Εταιρεία η οποία είναι υπεύθυνη και δεν βρίσκουν ούτε έναν εκπρόσωπο. Για την ασφάλεια, δεν έχει γίνει τίποτα με το ζήτημα του δρόμου, δεν υπάρχουν πεζοδρόμια, χρειάζεται μια αερογέφυρα, δεν έχει διασφαλιστεί η μεταφορά τους ακόμα. Είναι με εργοταξιακό ρεύμα, οι πόρτες δουλεύουν με ρεύμα κι αν κοπεί το ρεύμα καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει. Δεν υπάρχει πρόσβαση της Πυροσβεστικής, δεν υπάρχει σωστή πρόσβαση για ΑμεΑ, αλλά και στον εξαερισμό υπάρχει πρόβλημα. Θέλετε κι άλλα;

Στον χώρο έξω δεν υπάρχει ένα στέγαστρο, το γήπεδο το οποίο έχει …. παιδικές μπασκέτες, στις άκρες έχουν τοποθετήσει κολώνες με κίνδυνο να χτυπήσουν τα παιδιά. Κι άλλα πολλά.

Αυτό το σχολείο θα έρθει να εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός. Όπως είπε εύστοχα ο Μαντζουράτος, θα έρθει να εγκαινιάσει ένα παράνομο σχολείο.

Στο τέλος ήρθε η Διονυσία Πεντογάλου και διάβασε ένα Ψήφισμα των καθηγητών του 2ου Λυκείου.   ΠΗΓΗ  

Η Επιτροπή Αγώνα Φορέων ετοιμάζεται για την αγωνιστική υποδοχή του Πρωθυπουργού στο Αργοστόλι

Εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου, των σεισμοπαθών της Παλικής, της ΕΛΜΕ-ΚΙ, της ΠΑΣΕΒΕ, του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου και του Συνδέσμου Υδραυλικών, συγκεντρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο προκειμένου να συντονίσουν τη δράση τους για την αγωνιστική υποδοχή του Ελληνα πρωθυπουργού στο νησί μας στις 12 Σεπτεμβρίου.

Ομόφωνη η «καταδίκη» της επίσκεψης που διατυπώθηκε από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Γιώργου Γαβρίλη:  «είναι πρόκληση η φιέστα της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο νησί μας που αντιμετωπίζει άλυτα προβλήματα σε όλα τα κοινωνικά μέτωπα.  Στην φιέστα εμείς απαντάμε με αγώνα και επαγρύπνηση για τη προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

O Δημήτρης Μαντζουράτος   αναφέρθηκε στα προβλήματα στο χώρο της υγείας με επίκεντρο το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο. Θεώρησε απαράδεκτο να μην ασχοληθεί ο πρωθυπουργός και την κατάσταση στα Νοσοκομεία στην Κεφαλονιά και στην Υγεία γενικότερα.

Εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα της σεισμόπληκτης Παλικής μίλησε ο Βαγγέλης Βαλλιάνος χαρακτηρίζοντας και αυτός την πρωθυπουργική επίσκεψη φιέστα τη στιγμή που ο πρωθυπουργός δεν θα επισκεφθεί τη σεισμόπληκτη Παλική για να διαπιστώσει τα λιμνάζοντα προβλήματα. Επιτέθηκε με δριμύτητα στη δημοτική αρχή θεωρώντας την συνυπεύθυνη για την κατάσταση στο νησί. « Είναι πρόκληση στελέχη της δημοτικής αρχής να παριστάνουν τις αθώες περιστερές για τις δικές τους ευθύνες στην κατάσταση του νησιού», είπε χαρακτηριστικά.

Αποκαλυπτικός όπως πάντα ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ-ΚΙ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην κατάσταση του σχολείου που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός: « To  έργο δεν έχει παραληφθεί τεχνικά . Χρησιμοποιεί ακόμα εργοταξιακό ρεύμα, δεν υπάρχει μέριμνα για ΑΜΕΑ, δύσκολη η πρόσβαση στο σχολείο και για τη πυροσβεστική αν συμβεί κάτι. Ο δρόμος που οδηγεί στο σχολείο (οδός Λάσσης κυρίως) άκρως επικίνδυνος για τα παιδιά χωρίς πεζοδρόμια .  Δεύτερη αποκάλυψη του προέδρου της ΕΛΜΕ-ΚΙ ήταν ότι δεν πρόκειται να δημιουργηθεί το Ειδικό Γυμνάσιο Αργοστολίου γιατί η Κεφαλονιά εξαιρέθηκε από το πρόγραμμα!! Είναι απαράδεκτο , είπε επίσης, η μεγάλη μάζα τω μαθητών να παρακολουθεί ακόμα το μάθημά της σε κοντέινερ !

Ως επιβεβαίωση των όσων κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ-ΚΙ, ήρθε το ψήφισμα των καθηγητών του νέου σχολικού συγκροτήματος στο οποίο καταγγέλονται οι ελλείψεις του νέου σχολικού συγκροτηματος.

Όπως διαπιστώνετε η υποδοχή του κ. Πρωθυπουργού στην Κεφαλονιά θα είναι ιδιαίτερα αγωνιστική!

ΠΗΓΗ

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top