skip to Main Content
FRG 9107  (Copy)

Δυναμικό συλλαλητήριο των αγροτών

FRG_9192_

Μια ημέρα μετά την… απόβαση τους στο Αργοστόλι με τα αγροτικά τους μηχανήματα, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Κεφαλονιάς πραγματοποίησαν σήμερα το προγραμματισμένο τους συλλαλητήριο, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που γίνονται σε ολόκληρη τη χώρα από το Πανελλήνιο Συντονιστικό τους Όργανο, με αίτημα την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.
Οι παραγωγοί επισκέφθηκαν πρώτα το γραφείο της Βουλευτή του Νομού, Αφροδίτης Θεοπεφτάτου, όπου βρήκαν μόνο κλειστές πόρτες καθώς δεν ήταν παρών ούτε κάποιος εκπρόσωπος της. Γι αυτό το λόγο, αρκέστηκαν να θυροκολλήσουν το ψήφισμα τους και «καυτηρίασαν» το γεγονός, λέγοντας ότι «αυτό είναι κατάντια. Αυτή είναι η Αριστερά των λαϊκών αγώνων». Εν συνεχεία, κινήθηκαν προς το Δημαρχιακό Μέγαρο, όπου τους υποδέχθηκαν οι Αντιδήμαρχοι, Βαγγέλης Κεκάτος και Αλέξης Μοσχονάς. Ο κ. Κεκάτος εξέφρασε τη συμπαράσταση του στον αγώνα των αγροτών, χαρακτηρίζοντας αστειότητες το νομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό. Στο ίδιο μήκος ήταν η τοποθέτηση και του Αλέξη Μοσχονά, ο οποίος δήλωσε αλληλέγγυος με τα αιτήματα των αγροτών από τη στιγμή που και ο ίδιος υπηρετεί παράλληλα τον κλάδο της πρωτογενούς παραγωγής. Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν, μάλιστα, το συμβολικό κλείσιμο του Δήμου, για να αποδείξουν έμπρακτα ότι στέκονται στο πλευρό τους, κάτι που έγινε δεκτό από τη Δημοτική Αρχή. Επόμενος σταθμός των αγροτών και των κτηνοτρόφων, ήταν το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας, όπου ο Διονύσης Παπαδάτος, μέλος του Συντονιστικού τους Οργάνου, παρέδωσε το ψήφισμα στη γραμματέα του Αντιπεριφερειάρχη, Ελένη Γεωργάτου, καθότι ο Παναγής Δρακουλόγκωνας βρίσκεται στην Αθήνα.

Συμβολικό κλείσιμο της Αντιπεριφέρειας και της Εφορίας
Εν συνεχεία, προχώρησαν σε συμβολικό κλείσιμο της Αντιπεριφέρειας και ακολούθησε η ανάγνωση των θέσεων τους από τον Διονύση Παπαδάτο. «Θα πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Από σήμερα η στάση μας σκληραίνει με ότι αυτό συνεπάγεται. Πήγαμε στο γραφείο της Βουλευτή και ήταν απούσα. Δεν έχουν μάτια να δουν το λαό και τους αγρότες. Κλειστή η πόρτα και δεν βρέθηκε κανένας να υποδεχθεί την αγροτιά. Ντροπή τους! Στο Δήμο, ήταν το μόνο σημείο που μας υποδέχθηκαν δύο Αντιδήμαρχοι και τους ευχαριστούμε. Ούτε στην Αντιπεριφέρεια ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης. Βλέπετε έχουν δουλειές…” είπε, μεταξύ άλλων, στην τοποθέτηση του και μάλιστα αργότερα ζήτησε την παραίτηση του κ. Δρακουλόγκωνα ως απόδειξη της συμπαράστασης του προς τους αγρότες καθώς, όπως είπε, η χθεσινή ανακοίνωση της ΠΙΝ για τον αγώνα τους ήταν ανυπόγραφη. Η κινητοποίηση κορυφώθηκε με τους χαιρετισμούς των φορέων που βρέθηκαν στο συλλαλητήριο για να σταθούν στο πλευρό των αγροτών. Το λόγο πήραν ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών ΤΑΧΙ «Άγιος Γεράσιμος», Σωκράτης Κολαϊτης, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Γιώργος Γαβρίλης, ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ-ΚΙ, Διονύσης Γεωργόπουλος ενώ δυναμική ήταν η παρουσία και του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Κεφαλονιάς, πάντως, δεν πρόκειται να αποσύρουν τα μηχανήματα τους από την οδό Παναγή Βαλλιάνου τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι, περιμένοντας την απόφαση για τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων τους, που θα λάβει το απόγευμα το Πανελλήνιο Συντονιστικό τους Όργανο.
* Μετά την ολοκλήρωση του συλλαλητηρίου, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι κινήθηκαν και προς το κτίριο της Εφορίας, προχωρώντας σε συμβολικό κλείσιμο της.

Ρεπορτάζ Μιχάλης Ανδρεαδάκης

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top