skip to Main Content
Agonas 2017

«Β’ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 2017, Ευθύμιος Χριστόπουλος»,

1η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ 10 ΧΛΜ.

ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ:

«Β’ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 2017,

Ευθύμιος Χριστόπουλος»,

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017, 17:30

Α.Π.Σ. Αμφικτύονες Λαμίας

ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ (Μνημείο Λεωνίδα) – ΑΝΘΗΛΗ (Κεντρική πλατεία),

ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ και ΑΜΕΑ 1000μ. στην Ανθήλη

  

Δευτέρα  6 Μαρτίου 2017, Λαμία

Γενικά

Ο «Α.Π.Σ ΑΦΜΙΚΤΥΟΝΕΣ ΛΑΜΙΑΣ» (Τμήμα Δρομέων και Περιπατητών) μέλος της ΕΟΣΛΜΑ-Υ προκηρύσσει για δεύτερη συνεχή χρονιά τον «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ» στη μνήμη του Ευθύμιου Χριστόπουλου υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας) και του Δήμου Λαμιέων, καθώς και τη συνεργασία των Τοπικών Φορέων της


Ανθήλης.                                                                                                                       Ως ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα ορίζεται το απόγευμα του Σαββάτου 30 Σεπτεμβρίου 2017. Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει μπροστά από τον ανδριάντα του Λεωνίδα στον ιστορικό χώρο των Θερμοπυλών και ο τερματισμός στην κεντρική πλατεία της Ανθήλης Φθιώτιδας. Ο αγώνας θα διεξαχθεί σε ασφάλτινο οδόστρωμα, σε τμήμα του παράδρομου της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας με φόντο το όρος Καλλίδρομο, την Αρχαία Ανθήλη και θέα στον ορεινό όγκο της Οίτης και το κάστρο της Λαμίας. Παράλληλα θα διεξαχθεί παιδικός αγώνας δρόμου 1000μ. στο κέντρο της Ανθήλης και αγώνας δρόμου για ΑΜΕΑ στις Θερμοπύλες.                       Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι περιπατητές και δρομείς, που θα έχουν συμπληρώσει τη Δήλωση Συμμετοχής/Υπεύθυνη Δήλωση από την Τρίτη 1 Αυγούστου 2017 έως τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017. Οι Δηλώσεις Συμμετοχής θα γίνονται ηλεκτρονικά, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του αγώνα συμπληρώνοντας την αντίστοιχη Φόρμα. Για να είναι έγκυρη η Δήλωση Συμμετοχής θα πρέπει να ακολουθήσει και η κατάθεση του ποσού συμμετοχής (5€) μέσα σε 5 ημέρες σε τραπεζικό λογαριασμό που θα υποδειχθεί.              Κάθε συμμετέχοντας αγωνίζεται με δική του ευθύνη. Η εκκίνηση για τους περιπατητές θα γίνει στις 17:00 και για τους δρομείς στις 17:30. Για τα ΑΜΕΑ στις 16:45 από το Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης (Μουσείο) των Θερμοπυλών και για τα παιδιά στις 16:30 στο κέντρο της Ανθήλης.                                                       Η διαδρομή των 10χλμ. εκτείνεται σε τμήμα του παράπλευρου οδικού δικτύου της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας. Η εκκίνηση θα δοθεί ακριβώς μπροστά από το Μνημείο του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες. Οι δρομείς και οι περιπατητές συνεχίζουν περνώντας μπροστά από τον Ιστορικό Χώρο της Μάχης των Θερμοπυλών (800μ.), τον κόμβο προς Μπράλλο-Άμφισσα-Πάτρα (2.200μ.), έπειτα δεξιά από το λόφο του Ιερού της Πυλαίας Δήμητρας (Αρχαία Ανθήλη) και τη διασταύρωση προς το χωριό Δαμάστα (3.000μ.), όπου θα βρίσκεται και ο πρώτος σταθμός ανεφοδιασμού με νερά. Η διαδρομή συνεχίζεται με κατεύθυνση προς την Ανθήλη και στην αερογέφυρα, στο 6ο χλμ θα βρίσκεται ο δεύτερος σταθμός ανεφοδιασμού με νερά. Στο 8,7ο χιλιόμετρο της διαδρομής στρίβουμε δεξιά, μπροστά από τις Εργατικές Κατοικίες της Ανθήλης. Τέλος, μετά από 1.300μ. περίπου μέσα στους δρόμους της Ανθήλης οι δρομείς και οι περιπατητές θα τερματίσουν στην κεντρική πλατεία του χωριού.                                                            Η διαδρομή γενικά είναι εύκολη και επίπεδη χωρίς υψομετρικές διαφορές. Σε όλο της το μήκος κινείται σε ασφάλτινο οδόστρωμα πολύ καλής ποιότητας. Αναλυτικά όλες τις λεπτομέρειες για τη διαδρομή των 10χλμ. μπορείτε να τις δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.runtastic.com/en/r outes/1osamphiktuonikosdromo s-10xlmdot-2016-euthumiosxri stopoulos

Ο «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ» έχει ιστορική σημασία. Διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά από τον Α.Π.Σ. Αμφικτύονες Λαμίας και στόχος είναι να καθιερωθεί για να τιμηθεί ο ιερός χώρος, όπου πραγματοποιούνταν οι πρώτες Αμφικτυονικές Συνεδριάσεις στο Ιερό της Πυλαίας Δήμητρας, στην Αρχαία Ανθήλη από το 1522π.χ. έως το 300μ.χ. Οι συμμετέχοντες δρομείς και περιπατητές θα χαρακτηρίζονται ως «Αμφικτύονες». Θα λάβουν δε έναν προσωπικό, μοναδικό Αμφικτυονικό Αριθμό και με αυτόν θα συμμετάσχουν σε όλες τις Αμφικτυονικές Εκδηλώσεις (Αθλητικές, Πολιτιστικές), που θα διοργανώνονται από τον Α.Π.Σ. Αμφικτύονες Λαμίας.                         Σημειώνεταιότι όσοι συμμετείχαν στον «Α’ Αμφικτυονικό Αγώνα Δρόμου, 2016» και επιθυμούν να συμμετάσχουν και στον «Β’ Αμφικτυονικό Αγώνα Δρόμου, 2017» θα αγωνιστούν με τον ίδιο αριθμό, που είχαν συμμετάσχει το 2016.Όπως έχει ήδη αναφερθεί και παραπάνω ο Αμφικτυονικός αριθμός είναι ένας και μοναδικός και δίνεται κατά την πρώτη συμμετοχή σε αγώνα.  Ο «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ» είναι και φέτος αφιερωμένος στη μνήμη του Ευθύμιου Χριστόπουλου, ο οποίος μέσα από τα συγγράμματά του ανέδειξε την περιοχή της Αρχαίας Ανθήλης και τις Αμφικτυονικές Εκδηλώσεις γενικότερα. Περισσότερες πληροφορίες στο παρακάτω βίντεο:

Σε όλο το μήκος της διαδρομής και ειδικότερα στις διασταυρώσεις θα υπάρχει σχετική σήμανση, που θα καθοδηγεί τους δρομείς και τους περιπατητές. Επίσης, θα υπάρχει σχετική χιλιομετρική ένδειξη ανά χιλιόμετρο. Εθελοντές θα φροντίζουν να μην αποκλίνουν της πορείας τους οι συμμετέχοντες και θα τους ενημερώνουν σχετικά.                                                                                       Στους συμμετέχοντες θα διατίθενται μπουκάλια με νερό στο 3ο και στο 6ο χιλιόμετρο. Στον τερματισμό εκτός από νερό θα διατίθενται επίσης χυμοί, φρούτα, αλμυρά και γλυκά σνακ. Στην κεντρική πλατεία της Ανθήλης με τη φροντίδα των τοπικών φορέων της Ανθήλης, θα διατεθεί μαγειρεμένο ρύζι, το οποίο είναι το παραδοσιακό προϊόν της περιοχής και άλλα εκλεκτά εδέσματα και αναμνηστικά.    Λόγω του ότι το σημείο εκκίνησης διαφέρει από το σημείο τερματισμού η Οργανωτική Επιτροπή θα φροντίσει για τη μεταφορά των συμμετεχόντων, που αδυνατούν από την Ανθήλη στο σημείο εκκίνησης (Μνημείο Θερμοπυλών).

Πληροφορίες – Οργανωτική Επιτροπή

Κατσίφας Γεώργιος, Έφορος Τμήματος Δρομέων-Περιπατητών του «Α.Π.Σ. Αμφικτύονες Λαμίας», τηλ. 6979 728 069.

Ρέλλιας Ταξιάρχης, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, προπονητής του «Α.Π.Σ. Αμφικτύονες Λαμίας», 6977 966 960.

Κατά την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων στη Γραμματεία του Κέντρου Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών και ώρες από 10:00 μέχρι 15:00.

Για τον Α.Π.Σ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΕΣ

Ο πρόεδρος

ΚΑΡΜΙΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top