skip to Main Content
Ziazias Pagalos (Copy)

Ζιαζιάς “εκτελεί” Πάγκαλο με “μία βολή”

ziazias_pagalos

Ζιαζιάς “εκτελεί” Πάγκαλο με “μία βολή” για όσα είπε για τα Ίμια και τις ΕΔ!

 Γράφει ο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΙΑΖΙΑΣ

Στρατηγός ε.α

Πρώην Α/ΓΕΣ

“Έκανα διαπραγματεύσεις για τα Ιμια,με ανύπαρκτο στόλο”,δήλωσε προσφατα  ο πρώην Υπουργος  Εξωτερικών της Χώρας , σε παγκόσμια πρωτοτυπία ,20 χρονια μετα τα θλιβερά γεγονότα του Ιανουαρίου του 1996.

Ποιον ρώτησε ο κύριος Υπουργος Εξωτερικών για την επιχειρησιακή κατάσταση του Στόλου και γενικότερα των Ενόπλων Δυνάμεων εκείνη την αποφράδα βραδιά ,ευρισκόμενους ο ίδιος στον γυάλινο Πύργο του αγαπημένου του καναλιού;

Σίγουρα όχι την φυσική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σίγουρα όμως οι πληροφορίες και οι δήθεν εκτιμήσεις του προέρχονταν από τους βραδινούς συνομιλητές του ,που με τόση ευκολία την επόμενη χωρίς αιδώ,ευχαριστήσαμε .

Δεν ενημέρωσε κανένας τον κύριο Υπουργό ότι εκείνο το βράδυ οι ΄Ενοπλες Δυνάμεις ,με μπροστάρη τον Στόλο μας,βρέθηκαν σε υψηλότατο βαθμό επιχειρησιακής ετοιμότητας και διαθέσεως των οπλικών συστημάτων;

Δεν έμαθε ο κύριος Υπουργος ότι ,το σύνολο του Στόλου μας ,βρέθηκε απο την πρώτη στιγμή ,στις προβλεπόμενες θέσεις του,με επιχειρησιακό και τακτικό πλεονέκτημα έναντι των γειτόνων;

Δεν αντιληφθήκε ο κύριος Υπουργος τον πατριωτικό  ενθουσιασμό και το υψηλό ηθικό,που διέπνεε τις τάξεις του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων,εκείνο το βράδυ,καθώς κάτω από δυσμενέστατες καιρικές συνθήκες εφάρμοζαν με ακρίβεια τα υφιστάμενα σχέδια;

Δεν  πληροφορήθηκε  ο κύριος Υπουργός με τι ενθουσιασμό οι έφεδροι  επάνδρωσαν τις μονάδες των νησιών μας και των παραμεθόριων περιοχών  ,θυμίζοντας εποχές του 40.

Δεν γνωρίζει , ο πολυμαθάστατος κατά τ΄ άλλα,πρώην Υπουργος την ιστορία και την ψυχοσύνθεση του Πολεμικού μας Ναυτικού ,και την συνεισφορά του στους αγώνες του Έθνους.

΄Ενα ομως πρεπει να εχει υπόψη του οτι “Κουντουριωτες”υπήρχαν,υπάρχουν και θα υπάρχουν στο ΠΝ.

Δεν ένοιωσε ο κύριος Υπουργός την απαγοήτευση των Ενόπλων Δυναμεων,όταν εκείνο το πρωινό κλήθηκαν να επιστρέψουν στα στρατόπεδα ταπεινομένες ,βλέποντας μια φοβισμένη πολιτική ηγεσία να ευχαριστεί τον “ξένο παράγοντα”.

Τελικά ο κύριος Υπουργός δεν “ρώτησε”την ιστορία για να του πει ότι οι ηγέτες μιας χώρας στα δύσκολα φαίνονται. Αν ο Κολοκοτρωνης ,ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Ιωάννης Μεταξας  και ολοι οι ήρωες του Έθνους διακατεχονταν με την δίκη σας λογική,λογική της υποταγής ,της υποτέλειας και της ηττοπάθειας ,η χωρα θα ηταν ακόμη κάτω απο τον τουρκικό ζυγό,και οχι οπως ειναι σημερα.

Κύριε Υπουργε, επειδή εχετε επιλεκτική μνημη ,θα πρεπει να σας θυμίσουμε οτι εκείνη την θλιβερή βραδιά είχαμε νεκρούς,που έπεσαν για την τιμή και την αξιοπρέπεια αυτού του Έθνους,που έπεσαν στο βωμό της εκτέλεσης του καθήκοντος.

Κύριε  Υπουργε ,εαν ρωτούσατε εκείνο το βράδυ την φυσική ηγεσία για την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενοπλων Δυναμεων,σήμερα θα νοιώθατε υπερήφανος για τις αποφάσεις σας και για την πατριωτική στάση που έπρεπε να ακολουθήσετε.

Κύριε Υπουργε δεν ειναι πατριωτικό,δεν ειναι εθνικό,δεν ειναι ηθικό και έντιμο ,μετά απο είκοσι χρονια,να αναφέρεστε με τέτοιο απαξιωτικό τροπο για τις ΄Ενοπλες Δυναμεις της χώρας ,χωρίς να σκεφτείτε την συνεισφορά τους στους αγώνες του Έθνους ,αλλα και την συνεισφορά τους να βοηθήσουν την διαλυμένη απο εσάς κρατική μηχανή επι καθημερινής βασεως.

Κύριε Υπουργε με τα λεγόμενα σας,ως θεσμικό πρόσωπο που επιί χρόνια πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου  προκαλείτε “ζημιά”τόσο στο ηθικό όσο και στην ομοψυχια των Ενόπλων Δυνάμεων .

Κύριε  Υπουργε οι ΄Ενοπλες Δυναάμεις ,σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς ,στέκονται όρθιες και απαιτούν σεβασμο και τίποτε άλλο.

“Κρείττον  του λαλείν το σιγάν”.

Militaire.gr

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top