Χτες το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του του ΤΕΙ στο Ληξούρι οι εκπρόσωποι της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας που εγκατέστησε κεραία στη περιοχή “Στρατώνα” Ληξουρίου ήρθαν αντιμέτωποι με την οργή των κατοίκων της περιοχής, αλλά και με κατοίκους των χωριών Μαντζαβινάτων – Βουνίου για την κεραία που πρόκειται να εγκατασταθεί  κοντά στα χωριά τους.

Οι εκπρόσωποι της cosmote προσπάθησαν να εξηγήσουν τα ανεξήγητα χωρίς να καταφέρουν να πείσουν κανένα από τους παρευρισκόμενους για τη μη επιβλαβή για την ανθρώπινη υγεία “γειτόνευση” και για κάποιους άλλους “συγκατοίκηση” με μια κεραία, πόσο μάλλον όταν αυτή είναι κοντά σε σχολεία. Στα εύλογα ερωτήματα των κατοίκων για τις  επιπτώσεις στην υγεία   οι απαντήσεις δεν ήταν καθόλου ξεκάθαρες κάτι που εκνεύρισε αρκετούς απο τους κατοίκους και σε έντονο ύφος ζήτησαν από τους εκπροσώπους να πάρουν τις κεραίες τους και να φύγουν. Στο πλευρό των κατοίκων ήταν ο αντιδήμαρχος Παλικής Αλέξανδρος Μοσχονάς, ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ Γιώργος Κατσίβέλης και ο επικεφαλής της παράταξης ΦΙΚΟ Ηλίας Παρίσης.

Το αποτέλεσμα αλλά και το συμπέρασμα που βγήκε από τη χτεσινή αυτή συγκέντρωση είναι ότι η εταιρία δείχνει ανυποχώρητη για την κεραία που ήδη έχει εγκατασταθεί και για αυτή που πρόκειται να εγκαταστήσει και ότι θα χρειαστούν πολλοί και δύσκολοι αγώνες από τους κατοίκους για να αναστρέψουν τη στρατηγική της εταιρίας για την επέκταση του δικτύου της.

http://www.lixourinews.gr/

img_5894img_5895img_5897img_5902img_5903img_5904img_5907img_5909