skip to Main Content
20180505 202009(0) (Copy)

Βεργώτεια 2018: Μεγάλες στιγμές στο στίβο έζησε το Ληξούρι

 

Μεγάλες στιγμές στο στίβο  έζησε το Ληξούρι κι ολόκληρη η Κεφαλονιά στα «Βεργώτεια 2018» που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 5 Μαΐου 2018 στο στάδιο του Ληξουρίου. Στους τριεθνείς πλέον αγώνες, συμμετείχαν αθλητές από την Ελλάδα, τη Σερβία και την Κύπρο.

Για πρώτη φορά είδαμε τόσα πολλά ονόματα πρωταθλητών που έχουν διακριθεί σε Ελλάδα και Ευρώπη οι οποίοι συνέτριψαν, όπως ήταν αναμενόμενο, τα ρεκόρ αγώνων και χάρισαν στους φίλους και τις φίλες του κλασσικού αθλητισμού της Κεφαλονιάς μοναδικές στιγμές. Πλέον, μπορούμε να πούμε με ότι τα Βεργώτεια καταξιώθηκαν ως αγώνες πανελλήνιου κύρους στον ελληνικό στίβο.

 

Στα αξιοσημείωτα της  σαββατιάτικης μεγάλης αθλητικής γιορτής,  ο αγώνας που έκανε η Βούλα Παπαχρήστου στο Μήκος Γυναικών, η οποία έκανε ρεκόρ αγώνων (6.46), με 3 άλματα πάνω από 6:40.

Eπίσης καλές ήταν οι προσπάθειες του Μίλτου Τεντόγλου, ο οποίος, αν και δεν πλησίασε τα ατομικά του ρεκόρ, σημείωσε κι αυτός ρεκόρ αγώνων με άλμα 7.72 στο μήκος ανδρών.

Ιδιαίτερη επίσης ήταν η εμφάνιση της  Ιωάννας Ζάκκα στο άλμα σε ύψος που με άλμα στα 1.76    κατέκτησε την πρώτη θέση (έσπασε το ρεκόρ αγώνων που κατείχε η ίδια), όπως και του Αντώνη Μάστορα και πάλι στο ύψος με άλμα στα 2.10, αν και προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό που τον κράτησε μακριά από τους στίβους για 3 περίπου χρόνια.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες της Κεφαλονιάς:

Πολύ καλή παρουσία είχαν και οι αθλητές και αθλήτριες της Γυμναστικής Εταιρίας Κεφαλονιάς, οι οποίοι ακόμη κι αν δεν σημείωσαν τις πολύ μεγάλες επιδόσεις, ωστόσο η εμφάνισή τους άφησε σημαντική παρακαταθήκη για τους αγώνες που έρχονται, τόσο σε συλλογικό όσο και πανελλαδικό επίπεδο.

 

Από τις επιδόσεις τους αυτές,  σημειώνουμε την πρώτη θέση στα 80 μέτρα ταχύτητας στην κατηγορία παγκορασίδων για ακόμη μια φορά της  Ιωάννας Σολιδάκη, όπως και αυτή του πυλαρινού αθλητή της Γ.Ε.Κ, Πάνο Αλυσανδράτου, ο οποίος αμέσως μετά τις προσπάθειες του στο ύψος όπου πήρε την 6η  θέση, έτρεξε στα 150 μέτρα παμπαίδων, κατακτώντας την πρώτη θέση με επίδοση 18.72.

 

Αντίθετα,  η Άννα Κρούσσου  που κατέκτησε την  4η θέση στο άλμα σε ύψος με άλμα 1.59, αν και δεν της… βγήκε το άλμα στα 1.63 που επιχείρησε (πάνω από το ατομικό της ρεκόρ), ωστόσο επιβεβαίωσε την καλή φόρμα που διανύει και μάλιστα ενώ η ίδια ετοιμάζεται παράλληλα για τις Πανελλήνιες εξετάσεις και την εισαγωγή της στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.  Έτσι, η Κρούσσου μαζί με την Μέμη Αλυσανδράτου που δεν αγωνίστηκε στο ίδιο άθλημα λόγω του τραυματισμού της, αναμένεται να δώσουν αρκετές ακόμη επιτυχίες στον στίβο της Κεφαλονιάς, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που έρχεται μέσα στο καλοκαίρι.

Τέλος, η Γεωργία Κορνελάτου, συμμετείχε και στα δυο αγωνίσματα δρόμων ταχύτητας, κατακτώντας στα 100 μέτρα γυναικών την 4η θέση και στα 200 μέτρα, την 6η.
Μεγάλοι αγώνες, μέτρια η προσέλευση:
Τα Βεργώτεια 2018 ανήκουν πλέον στην αθλητική ιστορία της Κεφαλονιάς.  Και στο σημείο αυτό, δεν μπορεί να μην αναφερθεί ότι αξίζουν συγχαρητήρια στους προπονητές της Γ.Ε.Κ και τους διοργανωτές των Βεργωτείων, καθώς για μια ακόμη φορά απέδειξαν την αγάπη και το μεράκι τους για το στίβο, οργανώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τους αγώνες σε τόσο υψηλό επίπεδο. Οι αγώνες είχαν την υποστήριξη του Ιδρύματος Βεργωτή, του ΣΕΓΑΣ, του Δήμου Κεφαλονιάς και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Παράλληλα όμως, σε αγώνες τέτοιου επιπέδου και με τη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών με μεγάλα ρεκόρ και σημαντικές επιδόσεις, χρειάζεται και περισσότερος κόσμος, μεγαλύτερη συμμετοχή θεατών στην κερκίδα. Η προσέλευση ήταν ικανοποιητική, όμως σίγουρα θα μπορούσαμε να δούμε την εξέδρα να γεμίζει. Επίσης προς το τέλος των αγώνων, η εξέδρα είχε κυριολεκτικά αδειάσει.

Τα Βεργώτεια ανεβάζουν… ταχύτητα σταθερά, αποτελούν πλέον αναγνωρισμένους και καταξιωμένους αγώνες από τον ΣΕΓΑΣ, τους αθλητές και προπονητές, των ΜΜΕ αλλά και τους φιλάθλους του κλασσικού αθλητισμού και και αυτό πρέπει να στηριχθεί ακόμη περισσότερο από την τοπική κοινωνία της Κεφαλονιάς.

Στους αγώνες το παρόν έδωσαν: η βουλευτής Κεφαλονιάς Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος, ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Δρακουλογκωνας, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Κατσιβέλης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ Άγγελος Κωνσταντάκης, ο Γεράσιμος Βεργωτής κ.α. Επίσης καλύφθηκαν τηλεοπτικά από την ΕΡΤ με τον δημοσιογράφο Νίκο Γιαννόπουλο και τον Γιάννη Παπαδάτο στην κάμερα.

Δείτε τα αποτελέσματα των αγώνων, το βίντεο που ετοιμάσαμε και φωτογραφικά στιγμιότυπα από τους αγώνες.

Τα τελικά αποτελέσματα:
 
Σύνταξη-Επιμέλεια

Βίντεο με τα καλύτερα στιγμιότυπα από τα Βεργώτεια 2018

(το βίντεο θα είναι διαθέσιμο γύρω στις 8:40 το βράδυ)

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top