skip to Main Content
Oikonomoy Zakynthos 414 (Copy)

Βασ. Οικονόμου: “Από μηδενική βάση εξετάζονται οι υποψηφιότητες για το Δήμο”

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Σε μηδενική βάση θα τεθεί το θέμα της υποψηφιότητας που θα στηριχθεί από τη Νέα Δημοκρατίας για το Δήμο Ζακύνθου, σύμφωνα με την απάντηση που δόθηκε από το Βουλευτή και κομματικό υπεύθυνο της Νέας Δημοκρατίας για τα Ιόνια Νησιά Β. Οικονόμου, στο ερώτημα του -Ε- για τον «εκλεκτό» της παράταξης στο Δήμο.

Η παράλειψη της επίσκεψης στο Δημαρχείο από το πρόγραμμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη Ζάκυνθο, σε αντίθεση με την πιο πρόσφατη επίσκεψη του το 2016, ήταν ένα γεγονός που σχολιάστηκε ιδιαίτερα και από πολλούς ερμηνεύτηκε ως δείγμα «αποδοκιμασίας» στην προοπτική υποψηφιότητας του κ. Κολοκοτσά.

Σημειώνεται πως ως εν ενεργεία Δήμαρχος είθισται να έχει το «προβάδισμα» σε σχέση με την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας σε περίπτωση που θέλει – όπως ο ίδιος δηλώνει -να είναι και πάλι υποψήφιος. Ωστόσο ο κ. Οικονόμου περιορίστηκε να δηλώσει πως το θέμα των υποψηφιοτήτων του Δήμου θα τεθεί σε μηδενική βάση και θα αξιολογηθούν όλα τα δεδομένα.

Αποτιμώντας την επίσκεψη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη Ζάκυνθο, σημείωσε πως υπάρχει άνοδος της Νέας Δημοκρατίας και μια απήχηση του Κυριάκου Μητσοτάκη διαπιστώθηκε επαφή με τον κόσμο.

«Αυτό ήταν ένα πραγματικό και ζωντανό γκάλοπ» δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ για τα ζητήματα νομιμότητας που προέταξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του για τα τοπικά ζητήματα ανέφερε πως έγιναν επισκέψεις στην Αστυνομία και το Λιμεναρχείο και αυτό που υπογραμμίζεται  είναι πως δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει αίσθηση της ασφάλειας, στον πολίτη που είναι μόνιμος κάτοικος αλλά και στον πολίτη που επισκέπτεται το νησί.

«Δεν μπορούμε να αφήνουμε ανεξέλεγκτη μια κατάσταση για την κακώς εννοούμενη τουριστική ανάπτυξη και εις βάρος κάποιων λίγων, να χαλάει γενικά η εικόνα του νησιού. Δεν είναι δυνατόν το νησί να δυσφημίζεται για δυσάρεστα περιστατικά και η Πολιτεία να είναι απούσα. Κάθε παράγοντας έχει ένα ρόλο και μια ευθύνη που ορίζει ο Νόμος, είτε πρόκειται για πολιτικό,  αυτοδιοικητικό η υπηρεσιακό παράγοντα» υποστήριξε ο κ. Οικονόμου.

Για την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της ΝΔ σε ξενοδοχείο του Λαγανά, ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως διαπιστώθηκε εκτός από την συσπείρωση των στελεχών και μια διεύρυνση της απήχησης της Νέας Δημοκρατίας σε περισσότερο κόσμο. Σημείωσε δε πως η προσέγγιση προσώπων από άλλους πολιτικούς χώρους του Κέντρου και της Κεντροδεξιάς, μπορεί κάποιους να προβλημάτισε, αλλά είναι ένα δεδομένο πολύ ικανοποιητικό.

«Έγιναν πολλές συναντήσεις και συζητήσεις και ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να συζητήσει τα θέματα και τις προοπτικές του νησιού. Το σύνολο του στελεχιακού δυναμικού και των ανθρώπων της Νέας Δημοκρατίας έδωσαν το παρόν. Παράλληλα όμως είδαμε και πολλά νέα πρόσωπα.

Πρόσωπα από το χώρο του κέντρου και της κεντροδεξιάς, που έδωσαν το παρόν και δήλωσαν τη διάθεση τους να προσφέρουν. Πρόσωπα εγνωσμένου κοινωνικού αλλά και οικονομικού κύρους. Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να περιοριστεί στα ποσοστά του 2015και στην κλασική απήχηση που είχε. Υπάρχει μεγαλύτερη απήχηση και αυτό δεν έχει να κάνει με κάποιους που δια-πραγματεύονται στην παρουσία τους. Είδα μια αυθόρμητη και καθαρή παρουσία ανθρώπων που δημιούργησαν ικανοποίηση αλλά και προβληματισμό. Η ενότητα αλλά και η διεύρυνση κυριάρχησαν και μας έδωσαν μεγάλη ικανοποίηση» ανέφερε.

Τέλος, σε σχέση με τις υποψηφιότητες, ανέφερε πως το βουλευτικό ψηφοδέλτιο θα είναι ανανεωμένο και θα στηρίζεται στην εμπειρία των παλιών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας αλλά και σε νέα στελέχη.

«Θα είναι ένα ψηφοδέλτιο νίκης και θα αντανακλά τις αγωνίες και τα προβλήματα των Ζακυνθινών στη Βουλή» σημείωσε.

Για το Δήμο ανέφερε πως τελικά θα αποφασίσει ο κόσμος της Νέας Δημοκρατία, αφού θα γίνουν εισηγήσεις και προτάσεις.

«Όλα είναι ανοιχτά και θα τεθούν από μηδενική βάση. Θα αξιολογηθεί και η δημαρχιακή θητεία αλλά  και πρόσωπα που έχουν ή πρόκειται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον. Δεν είμαστε καθηγητές να βάζουμε βαθμό, αλλά ο καθένας αξιολογείται καθημερινά» τόνισε.

Τέλος, αναφερόμενος στις υποψηφιότητες για την Περιφέρεια, και το ενδιαφέρον που εξέφρασε ο Περιφερειάρχης, σχολίασε πως ο κ. Σπύρου είναι αξιόλογος και σημαντικός παράγοντας για την Νέα Δημοκρατία αλλά η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τις 13 Περιφέρειας είναι ένα ζήτημα στο οποίο θα έχει λόγο και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top