skip to Main Content
Από τα Μαντζαβινάτα Παλικής ,το χωριό που γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω, ξεκίνησα τις προεκλογικές μου περιοδείες

Από τα Μαντζαβινάτα Παλικής ,το χωριό που γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω, ξεκίνησα τις προεκλογικές μου περιοδείες

Από τα Μαντζαβινάτα Παλικής ,το χωριό που γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω, ξεκίνησα τις προεκλογικές μου περιοδείες σαν υποψήφια βουλεύτρια ,για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Η ανταπόκριση των συγχωριανών μου στο κάλεσμα μου, ήταν μεγάλη και η υποδοχή τους θερμή!!!!
Μαζί τους, και με τον συνυποψήφιο μου, στο ίδιο ψηφοδέλτιο, εξαιρετικό σύντροφο κ καθηγητή Πανεπιστημίου Νικόλα Φαραντούρη, συζητήσαμε , τόσο τα γενικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι, όσο και τα ειδικά που ταλανίζουν την καθημερινότητα, των λιγοστών και κυρίως μεγάλης ηλικίας κατοίκων των χωριών μας.
Η ακρίβεια στα καύσιμα και στην ενέργεια ,(που η κυβέρνηση της ΝΔ, δεν θέλησε να τιθασεύσει, στηρίζοντας τα κέρδη και τα συμφέροντα των μεγάλων εταιριών παροχής της) έχει άμεση συνέπεια την αύξηση των τιμών στα βασικά αγαθά, με αποτέλεσμα ο αγώνας για ζωή όλων μας να είναι πια πολύ μεγάλος και δύσκολος.
Η έλλειψη Αγροτικού Ιατρού , η υποστελέχωση του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου, η απομάκρυνση βασικών Δημοσίων Υπηρεσιών από το Ληξούρι, σε συνδυασμό με τις οικονομικές δυσκολίες (χαμηλές συντάξεις και μισθοί ) δημιουργεί σε όλους, τεράστια ανασφάλεια όχι μόνο για την επιβίωση τους αλλά και για την ίδια τους τη ζωή.
Οι νεότεροι μη μπορώντας να εξασφαλίσουν στα χωριά μας , δημιουργική και ποιοτική ζωή, για αυτούς και τις οικογένειες τους, φεύγουν και τα χωριά ερημώνουν.
Τέθηκαν όμως και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες, τόσο στον αγροκτηνοτροφικό, όσο και στον τουριστικό τομέα.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως μερικές δεκαετίες πριν, στην Κατωγή, η παραγωγή σταφίδας, κρασιού, λαδιού, αρακά και κηπευτικών, ήταν βασική πηγή εσόδων για τους κατοίκους ,ενώ τώρα έχουν πλήρως εγκαταληφθεί .
Ο πρόεδρος του συλλόγου καταλυματιών Κεφαλονιάς και συγχωριανός μας ,κ Δημήτρης Ατσάρος , πολύ εύστοχα και διεξοδικά μίλησε για τα προβλήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες του τουρισμού στην περιοχή μας.
Παρόλο που στο χωριό μας , ανήκουν υπέροχες παραλίες (Ξι Κουνόπετρα, Βραχυνάρι ) και δραστηριοποιούνται πολλές μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις τουρισμού, οι βασικότατες ελλείψεις σε δημόσιες υποδομές (δρόμοι, δίκτυα, ύδρευση, πρωτοβάθμια υγεία , συνδεσιμότητα με τα λιμάνια και το αεροδρόμιο του νησιού, κτλ) , υποβιβάζουν τελικώς σημαντικά σε ποιότητα το παρεχόμενο προϊόν των υπηρεσιών τους, παρόλες τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλουν .
Ακούσαμε με προσοχή:
τα προβλήματα τους,
τα παράπονα τους για έργα που χρόνια τώρα εξαγγέλλονται χωρίς να πραγματοποιούνται, (βλέπε Φράγμα Παλικής για το πρόβλημα του Νερού που γίνεται πιο έντονο το καλοκαίρι με την αύξηση του πληθυσμού), αλλά και
τις προτάσεις, που έδωσαν για την επίλυση τους, αυτοί οι ίδιοι που τα βιώνουν, δεσμευτήκαμε, πως θα προσπαθήσουμε για την επίλυση των προβλημάτων τους, όταν αμέσως μετά τις εκλογές της 21 Μαΐου, θα κατέχουμε θέσεις ευθύνης ,ώστε να μπορούμε να διεκδικούμε αποτελεσματικές λύσεις για αυτά, από τους κεντρικούς φορείς λήψης των αποφάσεων.
Ήταν πραγματικά μια εποικοδομητική αλλά και συγκινητική συνάντηση.
Τους ευχαριστώ όλους!!!
Back To Top