skip to Main Content
DSC00788 300×336 (Copy)

Τραγούδια και… πικρίες στο κόψιμο της «τουριστικής» πίτας

DSC00788

Έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Κεφαλονιάς στο Δημοτικό Θέατρο, ωστόσο πέρα από τα τραγούδια που ξεχώρισαν στην τελετή, οι πικρίες του Αντιδημάρχου, Βαγγέλη Κεκάτου, ξεχώρισαν για ακόμη μια φορά.
Το κλίμα ήταν στραβό από την αρχή, αφού στην κοπή της πίτας δεν προσήλθαν αρκετά από τα μέλη της Τουριστικής Επιτροπής, με τον Αντιδήμαρχο να λέει κατ ιδίαν για ακόμη μια φορά ότι την ιστορία την γράφουν οι παρόντες και όχι οι απόντες. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριος χωροστάτησε στην κοπή έχοντας τη… συντροφιά του την εκκλησιαστική χορωδία του αρχιμουσικού, Βασίλη Καλογηρά, που πέρα από τους εκκλησιαστικούς ύμνους πρόσφερε στον κόσμο που παραβρέθηκε αρκετά κεφαλλονίτικα ακούσματα και κατά συνέπεια χειροκροτήθηκε. Το παρόν έδωσαν μερικά αξιόλογα στελέχη του τουρισμού μας, τα οποία έκαναν και έναν μικρό χαιρετισμό λέγοντας δύο λόγια ο καθένας. Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο Λιμενάρχης, Γιώργος Καλιτσουνάκης, ο πρώην πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Γιώργος Τζωρτζάτος, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, Κώστας Γρηγορόπουλος, ο νυν και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣΚΙ, Θέμης Βαλσαμής και Βαγγέλης Μαζαράκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Γεράσιμος Τιμοθεάτος, ο πρόξενος της Σερβίας στην Κεφαλονιά, Βίκτωρας Ρουχωτάς και το μέλος των Ευρωπαϊκών Νησιωτικών Επιμελητηρίων, Ανδρέας Παντελειός. Από την αντιπολίτευση βρέθηκε μόνο ο γνωστός… ύποπτος, Νίκος Σκλάβος, ο οποίος κατάφερε να βάλει στην… πρίζα για λίγο τον Βαγγέλη Κεκάτο, με αυτά που είπε στον χαιρετισμό του. Το παρόν έδωσε και η Γενική Γραμματέας του Δήμου, Κυριακή Νικολαΐδου.

«Στράβωσε» ο Κεκάτος και έβγαλε πικρίες
Τον χορό των χαιρετισμών άνοιξε ο Μητροπολίτης κ.κ. Δημήτριος, ο οποίος στάθηκε γενικότερα στο θέμα του τουρισμού τονίζοντας ότι μέσα από τον τουρισμό παράγεται πολιτισμός. Έκανε μαι μικρή αναφορά στους παλιούς ταξιδευτές, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει και πάλι το χριστιανικό ήθος, το οποίο δοκιμάζεται στις μέρες μας. Η συνέχεια άνηκε στον Βαγγέλη Κεκάτο, ο οποίος έκανε έναν σύντομο απολογισμό για τις δράσεις της Τουριστικής Επιτροπής το 2016, ενώ παράλληλα παρουσίασε και το πλάνο της Επιτροπής για το 2017. Ο κ. Κεκάτος δεν απέφυγε να καυτηριάσει την στάση που κρατούν ορισμένοι παράγοντες, τουριστικοί και όχι μόνο, της Κεφαλονιάς απέναντί του και απέναντι στην Επιτροπή. Ανέβασε τους τόνους και υπεραμύνθηκε των πράξεών του ως Αντιδημάρχου Τουρισμού τα τελευταία σχεδόν έξι χρόνια στο νησί μας. Κάποια στιγμή ήρθε σε αντιπαράθεση με κάποιον από το κοινό για τις λαμαρίνες της πλατείας. Σε γενικές γραμμές η εκδήλωση ήταν λιτή και ουσιαστική, ωστόσο οι κορώνες του κ. Κεκάτου προς το τέλος της χάλασαν λίγο την ωραία ατμόσφαιρα, που επισκιάστηκε και από το γεγονός ότι κανένας Δημοτικός Σύμβουλος της συμπολίτευσης δεν έδωσε το παρόν, γεγονός που έγινε σημείο συζήτησης στα πηγαδάκια μετά το πέρας της τελετής.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top