skip to Main Content
Elikoptero (Copy)

Σίφνος: Ποιοι επέβαιναν στο μοιραίο ελικόπτερο- Τι λέει το Υπουργείο

σίφνος-ποιοι-επέβαιναν-στο-μοιραίο-ελ-1626110
Επιμέλεια: Γιώργος Μουστακλής

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα με το ιδιωτικό ελικόπτερο στη Σίφνο, ανάμεσά τους ένας ιδιαίτερα έμπειρος χειριστής και ένα ζευγάρι αλλοδαπών που είχε ταξιδέψει στο νησί για το γαμήλιο ταξίδι του.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εξέφρασε τα  συλλυπητήρια στις οικογένειες των τριών θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Όπως επισημαίνει, τα αίτια του δυστυχήματος θα διερευνηθούν από τον Εθνικό Οργανισμό Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Μεταφορών (ΕΟΔΑΣΑΑΜ).

Στα χειριστήρια του ελικοπτέρου βρισκόταν ο 55χρονος Γιώργος Ράικος, πιλότος με πολυετή εμπειρία και προϋπηρεσία στις Ένοπλες Δυνάμεις. Είχε υπηρετήσει στον Στρατό, όπου απέκτησε σημαντική πτητική εμπειρία, πριν συνεχίσει την επαγγελματική του πορεία ως χειριστής ελικοπτέρων.

Συνάδελφοί του που μίλησαν στο protothema.gr τον περιγράφουν ως ιδιαίτερα καταρτισμένο και ικανό χειριστή, με βαθιά γνώση των ελικοπτέρων. Άνθρωποι που είχαν συνεργαστεί μαζί του κάνουν λόγο για έναν σοβαρό επαγγελματία, ο οποίος είχε κερδίσει την εκτίμηση του χώρου.

Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει μεταξύ των συναδέλφων του το γεγονός του δυστυχήματος δεδομένης της μεγάλης εμπειρίας του 55χρονου, ενώ δημιουργούνται ερωτήματα για το τι ακριβώς συνέβη στα τελευταία λεπτά της μοιραίας πτήσης.

Σε γαμήλιο ταξίδι οι δύο επιβάτες

Τα άλλα δύο θύματα ήταν ο Alexander Cromie και η Marie Ebert, οι οποίοι είχαν επιλέξει τη Σίφνο για το γαμήλιο ταξίδι τους.

Το ζευγάρι είχε κλείσει τη διαμονή του στο νησί και επέλεξε να μεταβεί εκεί με ελικόπτερο.

Οι αρμόδιες αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για να εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος.

Τραγωδία στη Σίφνο: Τρεις νεκροί μετά την συντριβή ιδιωτικού ελικοπτέρου κοντά σε σπίτια – Δείτε βίντεο

Το ελικόπτερο «τυλίχθηκε» στις φλόγες μετά την πτώση του

Τραγωδία στη Σίφνο: Τρεις νεκροί μετά την συντριβή ιδιωτικού ελικοπτέρου κοντά σε σπίτια – Δείτε βίντεο
Τραγωδία σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (17/06) στη Σίφνο, μετά την πτώση ιδιωτικού ελικοπτέρου στην περιοχή Θόλος, καθώς τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το ελικόπτερο «τυλίχθηκε» στις φλόγες μετά την πτώση του.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ενημερώθηκε για το περιστατικό περίπου στις 18:17.

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε κοντά σε σπίτια, στο ελικοδρόμιο του νησιού.

Δείτε βίντεο από το σημείο του συμβάντος:

Στο σημείο έσπευσαν δύο πυροσβέστες με ένα όχημα για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς και την παροχή συνδρομής.

Παράλληλα, ομάδα διάσωσης μεταβαίνει στη Σίφνο από τη Σύρο με ταχύπλοο σκάφος RAFNAR του Πυροσβεστικού Σώματος.

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
45 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top