skip to Main Content
Konstantatos (1)

Τους «χαϊδεύουν» ή είναι ανίκανοι να τους συλλάβουν;

Όταν, ούτε οι αστυνομικοί, δεν μπορούν να προστατευτούν στον τόπο εργασίας τους από τις καταδρομικές επιθέσεις νεαρών από τα Εξάρχεια, όταν 30 καθηγητές πανεπιστημίου εγκλωβίζονται από φοιτητές και «φίλους» του Ρουβίκωνα, που ζητούν  παρανόμως να κατέχουν γραφεία στα κτίρια του πανεπιστημίου, ως γραφεία της εξωπανεπιστημιακής οργάνωσης τους, τότε πρέπει να προβληματιστούμε, όχι για τις… αγκινάρες που έφαγαν οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος στο χθεσινοβραδινό μυστικό τους δείπνο, αλλά για τα όσα συμβαίνουν στη βάση της ελληνικής κοινωνίας και στην καθημερινότητά μας.

Γράφει ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Και άλλοτε συνέβαιναν παρόμοια περιστατικά, το περίεργο είναι όμως πως αυτή η κυβέρνηση τα ανέχεται.

Ανέχεται τη δραστηριότητα του Ρουβίκωνα και δεν εξέδωσε ούτε καν μια ανακοίνωση για την κατάληψη του πανεπιστημιακού χώρου από μια αναρχική ομάδα με παράνομη δραστηριότητα. Ανέχεται τις καταδρομικές επιθέσεις από τα Εξάρχεια και έχει παραδώσει την περιοχή σε κάθε λογής εγκληματία ποινικού δικαίου, που κρύβεται πίσω από τη «μάσκα» αναρχικού και αριστεριστή.

Και όλα αυτά γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα έβρισκε ευήκοα ώτα στα Εξάρχεια όπου διατηρούσε «φιλικές σχέσεις» με ομάδες που κατέβαιναν και κατέστρεφαν την Αθήνα στο όνομα μιας αόριστης «επανάστασης». Τώρα ακόμα και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών που μιλά για δολοφονική επίθεση στην Ομόνοια αποκαλεί τους δράστες «γνωστούς και χαϊδεμένους».

ΣΧΕΤΙΚΑ
Η βολική Ομόνοια

Η βολική Ομόνοια

Η επίθεση των 80 νεαρών είναι ενδεικτική της διάλυσης, που επέβαλαν στην αστυνόμευση οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Κατά ομάδες ξεκίνησαν οι δράστες, με τα σακίδια τους από τα Εξάρχεια και καμιά ομάδα αστυνομικών δεν αντελήφθη το παραμικρό. Πυρπόλησαν ανενόχλητοι αυτοκίνητα και το αστυνομικό τμήμα με μολότοφ και κατέφυγαν στο δικό τους «κρατίδιο», τα Εξάρχεια.

Και ούτε όταν πήγαν, ούτε όταν έφυγαν, τούς συνάντησε αστυνομική περίπολος. Γιατί τα μέτρα αστυνόμευσης της περιοχής είναι τέτοια, ώστε να διαφεύγουν «οι γνωστοί και χαϊδεμένοι». Κάτι που σημαίνει ότι οι ηγεσίες της αστυνομίας και του υπουργείου προστασίας του Πολίτη, είτε δεν θέλουν, είτε δεν μπορούν να επιβάλουν ουσιαστική αστυνόμευση στη γύρω περιοχή, ώστε να τους αποκλείσουν, να εμποδίσουν τη δράση τους  και εν τέλει να τους συλλάβουν.

«Η ανεξέλεγκτη δράση των αναρχικών είναι αποτελέσματα της κατάργησης της ομάδας Δ. Υπάρχουν διαχρονικές πολιτικές ευθύνες αλλά οι προηγούμενες υπηρεσίες δεν είχαν τουλάχιστον καταργήσει υπηρεσίες άμεσες επέμβασης», λένε οι ενώσεις αστυνομικών.

Από την άλλη, η δράση τους επεκτείνεται με άλλη μορφή, στο χώρο των πανεπιστημίων  που έχουν μετατραπεί σε «ξέφραγο αμπέλι», με  περισσότερους  εξωπανεπιστημιακούς από φοιτητές, όπως δείχνει και η κατάσταση στην ΑΣΟΕΕ.

Ο κάθε ένας – αρκεί να δηλώσει αναρχικός, αριστεριστής, διωκόμενος από την αστυνομία ή  κάτι παρόμοιο – μπαίνει μέσα, αρπάζει ένα γραφείο, ένα χώρο, εκμεταλλεύεται το πανεπιστήμιο για εμπορικούς, για πολιτικούς σκοπούς, πουλά ναρκωτικά  και… τρέλα χωρίς να δίνει δεκάρα σε κανέναν, χωρίς να σέβεται τους φοιτητές, την παιδεία και τη γνώση που προσδοκούν.

Και το υπουργείο Παιδείας θεωρεί ως λύση την απομάκρυνση των ΑΤΜ από τους χώρους  και μάθημα για τα… ναρκωτικά.

Η λύση είναι απλή!

Να γίνουμε κανονική χώρα και στην οικονομία και την παιδεία και την αστυνόμευση. Δεν θα ανακαλύψουμε την… πυρίτιδα, το έχουν κάνει άλλοι πριν από εμάς. Το πρόβλημά μας είναι ότι η σημερινή ηγεσία αδυνατεί να οδηγήσει τη χώρα σε κανονικότητα. Οι κ.κ.  Τσίπρας και Καμμένος ενδιαφέρονται για τις καρέκλες τους κι όχι γι αυτά τα προβλήματα.

Μέσα στους «γυάλινους πύργους» τους αποφεύγουν να κοιτάξουν απέξω, γιατί πιστεύουν πως η εξουσία τους  θα έχει διάρκεια, επειδή τους στηρίζουν οι ξένοι περισσότερο από τους Έλληνες…

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top