Τουρισμός: “Πρωτιά” Ιονίου σε αφίξεις και έσοδα

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν για πρώτη χρονιά
Με πρωτιά κλείνουν τη σεζόν τα νησιά του Ιονίου με άνοδο στο ποσοστό αφίξεων (σε σχέση με το 2015) κατά 13,20%. Ακολουθούν η Κρήτη και οι Κυκλάδες, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Ρόδος στο ίδιο διάστημα παρουσιάζει αύξηση κατά 7,6 %.
Συγκεκριμένα τον Οκτώβριο η Κέρκυρα σημείωσε άνοδο κατά 31,80 % , το Άκτιο 84,20 %, η Κεφαλονιά 37,70%
και η Ζάκυνθος 51,00%, σηματοδοτώντας μία πραγματική επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
Μεγάλη άνοδο για το Ιόνιο σημειώθηκε και από το εσωτερικό “μέτωπο”, ενδεικτικά ο εσωτερικός τουρισμός αυξήθηκε τον Οκτώβριο στη Ζάκυνθο κατά +38,60% και στην Κέρκυρα +19,30%. Ενώ, και οι αφίξεις από τα λιμάνια της Ιταλίας στα λιμάνια Κέρκυρας, Παξών, Κεφαλλονιάς και Ζακύνθου ξεπέρασαν το +50% σε οχήματα και επιβάτες και η κρουαζιέρα στην Κέρκυρα είναι στο +15% ως και το Νοέμβριο.
Για πρώτη χρονιά πολλές μεγάλες τουριστικές μονάδες έμειναν ανοιχτές ως το Νοέμβριο, ενώ σε προηγούμενα έτη έκλειναν στις αρχές ή τα μέσα του Οκτώβρη.
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο πλαίσιο της εφαρμογής της στρατηγικής επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου στις 365 μέρες τον χρόνο της αρμόδιας Υπουργού, Έλενας Κουντουρά, σκοπεύει να ενισχύσει τη νέα χρονιά αυτήν την τάση, εκμεταλλευόμενη τη μεγάλη ζήτηση για νέες μορφές τουρισμού (χειμερινός, θρησκευτικός, εναλλακτικός κα) που προέκυψε από το άνοιγμα νέων αγορών υψηλού εισοδήματος από το Υπουργείο Τουρισμού, όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία, το Ισραήλ, ο Λίβανος, η Σαουδική Αραβία, τα Εμιράτα και η Κίνα.




