skip to Main Content
IMG 20171207 120805

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΙΣ 9-10 & 11 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2017
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ- ΙΘΑΚΗΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

ΤΖΑΝΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ
ΓΚΙΣΚΙΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΔΑΝΑΛΑΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
ΚΑΜΠΙΤΣΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΝΕΣΤΩΡ
ΜΑΝΩΛΗ ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
ΜΑΡΟΥΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΛΑΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ
ΑΘΑΝΑΣΑΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΑΓΓΕΛΟΥ
ΑΝΔΡΕΟΛΑ ΕΛΕΝΗ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ
ΤΣΙΜΑΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΑΝΤΥΠΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
ΑΝΤΩΝΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
ΓΡΟΥΖΗ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
ΚΟΛΑΪΤΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΚΟΥΜΑΡΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ
ΜΕΣΟΛΩΡΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
ΣΠΥΡΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ-ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Κάτω η φοροληστεία. Κατάργηση των αντιλαϊκών φορολογικών νόμων και χαρατσιών. Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο.

Επαναφορά του αφορολόγητου για τους α/α. 20.000 € αφορολόγητο όριο και επιπλέον 5.000 € για κάθε παιδί.
Μείωση της φορολογίας για τους αυτοαπασχολούμενους με παράλληλη προοδευτική αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%.
Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για εισοδήματα μέχρι 20.000 €.
Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των φόρων στην πρώτη κατοικία.
Κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ, στα είδη διατροφής, την εκπαίδευση, την υγεία, και τα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας. Κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Τα λογιστικά βιβλία μοναδική πηγή προσδιορισμού του εισοδήματος των αυτοαπασχολούμενων, κατάργηση κάθε αντικειμενικού ή αναδρομικού συστήματος φορολόγησης.

Για τη φορολόγηση από τους Δήμους Κεφαλονιάς και Ιθάκης.
Μείωση κατά 50% των δημοτικών φόρων και τελών για κέρδη μέχρι 20.000 €, και αύξηση τους για τις μεγάλες επιχειρήσεις.
Να δημιουργηθούν ειδικές ζώνες αυξημένου φορολογικού συντελεστή για τους μεγάλους εμπορικούς ομίλους, τις τράπεζες, τα μεγάλα σούπερ μάρκετ κ.λ.π. και να αυξηθούν οι συντελεστές ανά τ.μ. σε αυτούς.
Απαλλαγή δημοτικών τελών για τα μικρά τουριστικά καταλύματα την χειμερινή περίοδο που παραμένουν κλειστά.
Πλήρης απαλλαγή από τα τέλη κοινόχρηστων χώρων των μικροεπαγγελματιών που βρίσκονται στα μικρά χωριά όλων των δημοτικών ενοτήτων.

Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των προηγούμενων χρόνων και αναπλήρωση των απωλειών. Δημόσια και δωρεάν ΥΓΕΙΑ – ΠΡΟΝΟΙΑ, αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους

Επαρκής κρατική χρηματοδότηση για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της υγείας – πρόνοιας.
Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ΓΝΝ Αργοστολίου και το Ματζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου, τα κέντρα Υγείας, τα Αγροτικά ιατρεία, τις δομές Ψυχικής Υγείας και το ΕΚΑΒ στους δήμους Κεφαλονιάς και Ιθάκης..
Να μην προχωρήσει κανένας υποβιβασμός και καμία συγχώνευση – κατάργηση νοσοκομείου ή άλλης δομής υγείας.
Ανανέωση όλων των βιβλιάριων υγείας ανεξάρτητα χρεών και δωρεάν υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Κατάργηση της συμμετοχής στα φάρμακα και τις διαγνωστικές εξετάσεις κτλ.
Κατάργηση της εισφοράς για την υγεία.
Καμία παραπέρα μείωση των συντάξεων. Αναπλήρωση των απωλειών των προηγούμενων χρόνων και επαρκής κρατική χρηματοδότηση ικανή να εξασφαλίσει συντάξεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.
Επιστροφή των αποθεματικών που ληστεύτηκαν με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Η καταβολή των συντάξεων, με βάση τα κατοχυρωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα, είναι ευθύνη του κρατικού προϋπολογισμού.
Συνταξιοδότηση όλων των αυτοαπασχολούμενων που συμπληρώνουν συντάξιμη ηλικία χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Δυνατότητα επιλογής σε όσους έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις αλλά χρωστούν στο ταμείο, είτε για ευνοϊκές ρυθμίσεις αποπληρωμής, είτε για συνταξιοδότηση με βάση τις εισφορές που ήδη έχουν καταβάλει και οριστική διαγραφή των χρεών τους.
Προσωρινή σύνταξη μέσα σε ένα μήνα από την κατάθεση της αίτησης συνταξιοδότησης και οριστική μέσα σε έξι μήνες.
Άμεση επαναφορά των ορίων συνταξιοδότησης στο προηγούμενο καθεστώς με προοπτική την παραπέρα μείωση τους στα 60 για τους άντρες και τα 55 για τις γυναίκες.

Για τα χρέη

Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας. Αναστολή των κατασχέσεων, επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών κλπ, για τους αυτοαπασχολούμενους που διατηρούν την επιχείρηση τους.
Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, το δημόσιο, τις τράπεζες και τους ιδιώτες, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.
Κεφαλαιοποίηση των χρεών στις τράπεζες για τους αυτοαπασχολούμενους. Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων. Διαγραφή του 30% στο υπόλοιπο ποσό για τους εν ενεργεία και του 50% για όσους έχουν κλείσει
Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας. Κατάργηση του ΚΕΑΟ για τα χρέη των αυτοαπασχολούμενων για την ατομική τους ασφάλιση.

Ουσιαστική προστασία των ανέργων και κάλυψη των λαϊκών αναγκών εδώ και τώρα.

Επίδομα ανεργίας στα 600 € και πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, για κάθε αυτοαπασχολούμενο που κλείνει το μαγαζί του, χωρίς εξαιρέσεις, μέχρι να βρει νέα εργασία.
Αναγνώριση του χρόνου ανεργίας στα συντάξιμα έτη. Πάγωμα όλων των χρεών και των ρυθμίσεων, για όσο διάστημα παραμένει άνεργος.
Αποζημιώσεις στην πραγματική αξία των ζημιών από τους σεισμούς, τις πλημμύρες και τις φωτιές στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Να υλοποιηθούν άμεσα τα απαιτούμενα αντιπλημμυρικά έργα.

Για την Απελευθέρωση επαγγελμάτων

Κατάργηση των νόμων για την αποκαλούμενη «απελευθέρωση των επαγγελμάτων», που διευκολύνει την επέκταση των μονοπωλίων και σπρώχνει στην ανεργία τους αυτοαπασχολούμενους.
Επαγγελματική άδεια, που να προϋποθέτει πτυχίο της δημόσιας τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων. Ενημέρωση για τις νέες τεχνικές εξελίξεις και των γνώσεων με ευθύνη των φορέων της αρχικής εκπαίδευσης. Κατάργηση της πιστοποίησης και των κέντρων κατάρτισης.
Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας, ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν τα ωράρια. Εθνικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που δεν θα ξεπερνά τις 48 ώρες την εβδομάδα με 3 απογεύματα κλειστά τα μαγαζιά και με σταθερό ωράριο.

Για τις συγκοινωνίες Κεφαλονιάς και Ιθάκης.
Ενιαίος, δημόσιος φορέας ακτοπλοϊκών και αεροπορικών συγκοινωνιών , που θα λειτουργεί με κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των νησιών μας, για την σύνδεση μεταξύ τους και με την ηπειρωτική Ελλάδα και όχι το κέρδος των εφοπλιστών.
Ταχτική και ολοχρονική σύνδεση των νησιών μας με την Πάτρα, με σύγχρονα και ασφαλή πλοία.
Ουσιαστική μείωση των ναύλων μεταφοράς επιβατών, οχημάτων και εμπορευμάτων. Κατάργηση των φόρων στα αεροδρόμια και λιμάνια.

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top