Την τιμητική της έχει στις 8 Νοεμβρίου η Πολεμική Αεροπορία, γιορτάζοντας την εορτή του Προστάτη της, Αρχάγγελου Μιχαήλ. Οι πύλες της 116 Πτέρυγας Μάχης και το Αεροδρόμιο του Αράξου αυτές τις μέρες είναι ανοικτές για το κοινό.

Εκεί μπορεί να δει κανείς διάφορα μοντέλα αεροσκαφών που έχουν γράψει την δική τους ιστορία, αλλά και να επισκεφτούν τις δύο μακροβιότερες Μοίρες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Πολεμική Αεροπορία. Την 336η, την λεγόμενη “Όλυμπος” και την 335η, την επονομαζόμενη “Τίγρεις”.

Την τελευταία επισκέφτηκε και ο συμπολίτης μας Τάκης Αγγελόπουλος που είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στους χώρους.

Η Μοίρα 335 είναι η αρχαιότερη μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς συγκροτήθηκε όταν η Ελλάδα ήταν υπό κατοχή από τους Γερμανούς τον Οκτώβριο του 1941 στο αεροδρόμιο Aqir της Παλαιστίνης.

Δείτε τις φωτογραφίες και προγραμματίστε της επίσκεψης σας στον χώρο της Μοίρας 335.

Γιορτάζει η 116 Πτέρυγα Μάχης στον Άραξο και η Πολεμική Αεροπορία (pics+video) Γιορτάζει η 116 Πτέρυγα Μάχης στον Άραξο και η Πολεμική Αεροπορία (pics+video) Γιορτάζει η 116 Πτέρυγα Μάχης στον Άραξο και η Πολεμική Αεροπορία (pics+video) Γιορτάζει η 116 Πτέρυγα Μάχης στον Άραξο και η Πολεμική Αεροπορία (pics+video) Γιορτάζει η 116 Πτέρυγα Μάχης στον Άραξο και η Πολεμική Αεροπορία (pics+video) Γιορτάζει η 116 Πτέρυγα Μάχης στον Άραξο και η Πολεμική Αεροπορία (pics+video) Γιορτάζει η 116 Πτέρυγα Μάχης στον Άραξο και η Πολεμική Αεροπορία (pics+video) Γιορτάζει η 116 Πτέρυγα Μάχης στον Άραξο και η Πολεμική Αεροπορία (pics+video)

Εξαιρετικό είναι και το βίντεο που ανέβασε ο Dionysios Valis από το αεροδρόμιο του Αράξου:

Feel like flying ? Patras Aeroclub