Για τον δεύτερο ηλεκτρονικό πλειστηριασμό (Αργοστόλι, Τετάρτη 13-6-2018):

Η “ηλεκτρονική” απανθρωπιά συνεχίζεται

Την ερχόμενη Τετάρτη, 13-6-2018, στο… γνωστό πλέον συμβολαιογραφικό γραφείο του Αργοστολίου, αυτό της συμβολαιογράφου κας Τσιλιμιδού, έρχεται η σειρά να εκποιηθεί η πρώτη κατοικία οικογένειας από την επαρχία Σάμης Κεφαλονιάς.

Είναι αυτό που στον προηγούμενο ηλεκτρονικό πλειστηριασμό πολλοί από εμάς είχαμε καταγγείλει και μάλιστα δημόσια, ότι περιουσίες στην Κεφαλονιά που μπορούν να αξιοποιηθούν τουριστικά ή εμπορικά, έχουν μπει στο “μάτι” των σύγχρονων μαυραγοριτών. Και είναι αυτός ο ίδιος πλειστηριασμός που -συμβατικός τότε- είχε εμποδισθεί με την παρουσία μας έξω από το Ειρηνοδικείο Σάμης.

Για δεύτερη επομένως φορά καλούμαστε όλοι να πράξουμε το αυτονόητο. Είναι η στιγμή που ο κάθε Κεφαλονίτης και η κάθε Κεφαλονίτισσα πρέπει να σηκωθεί στο ύψος των περιστάσεων και να υπερασπισθεί όσα μας κληροδότησε μια σπουδαία και περήφανη ιστορία. Παράλληλα, οφείλουμε όλοι να σταθούμε δίπλα στον συνάνθρωπό μας που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του και όλοι μαζί να αποτρέψουμε το ηλεκτρονικό αυτό «έγκλημα».

Και το οφείλουμε μεμονωμένα ή συλλογικά, ως πολίτες που γνωρίζουμε τα δικαιώματά μας όπως απορρέουν από διαχρονικούς κανόνες δικαίου και το Σύνταγμα αλλά και ως μέλη ή φίλοι συλλογικοτήτων, φορέων, κινήσεων, κινημάτων, ομάδων, παρατάξεων, του εργατικού κέντρου, αλλά και κομμάτων του δημοκρατικού τόξου που αντιτάχθηκαν χωρίς «επιφυλάξεις» στα μνημόνια και την υποτέλεια, την Τετάρτη που έρχεται, στις 13-6-2018 και ώρα 13:30, να κάνουμε απλά το χρέος μας, ανανεώνοντας το ραντεβού μας στον ίδιο ακριβώς χώρο.

Με την ευκαιρία και κάποιες πρόσθετες σημειώσεις:

-αξίζει να γίνει αναφορά στο γεγονός ότι η άλλαξε η συμβολαιογράφος, ακριβώς γιατί η πρώτη που είχε αναλάβει τον συμβατικό πλειστηριασμό, προφανώς και δεν δέχτηκε να πιστοποιηθεί στους ηλεκτρονικούς

-η οφειλή για τον συγκεκριμένο πλειστηριασμό είναι 80.000 ευρώ με πιστώτρια και επισπεύδουσα την Άλφα Μπανκ, οφειλή που υποκρύπτεται στην δήλωση συνέχισης πλειστηριασμού. (Θυμίζουμε ότι στον αμέσως προηγούμενο ηλεκτρονικό πλειστηριασμό στο Αργοστόλι, επιχειρήθηκε ανεπιτυχώς η αποτροπή μιας μαζικότερης κινητοποίησης με την διασπορά φημών περί οφειλών του ενός εκατομμυρίου ευρώ)

-η αξία του ακινήτου και τιμή πρώτης προσφοράς ορίζεται στις 127.000 ευρώ

– το όνομα της συμβολαιογράφου δημοσιεύεται ήδη στο “ανοικτό στο κοινό” Δελτίο Δημοσίευσης Πλειστηριασμών

“Αύριο” έρχεται και η δική σου σειρά.
Κανένας ηλεκτρονικός πλειστηριασμός στην Κεφαλονιά!