skip to Main Content
21f2466ef27d1c52f5543b9edcfb8329 M

Τι απαντά ο διοικητής του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς για τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις

Απαντήσεις για το θέμα των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων έδωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς Νίκος Βιβλάκης, μετά τον θόρυβο που ξέσπασε από τον θάνατο μίας γυναίκας που είχε εισαχθεί για εγχείριση ρουτίνας στο νοσοκομείο της Ζακύνθου.
Μιλώντας στον δημοσιογράφο Σάκη Βούτο και τον Ionian Galaxy, ο κ. Βιβλάκης είπε ότι στο νοσοκομείο της Κεφαλονιάς τηρούνται όλες οι οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι οποίες είναι απόλυτα σαφείς αλλά αυτό δεν μπορεί να εξασφαλίσει 100% από την πιθανότητα να προκύψει κάποια ενδονοσοκομειακή λοίμωξη.Όπως σημείωσε ο διοικητής, το θέμα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και πάντα μπορεί να προκύψει ένα ανθρώπινο λάθος. «Μπορεί να γίνει ένα λάθος σε μια αποστείρωση ή στη συντήρηση ενός μηχανήματος», είπε ο κ. Βιβλάκης και να προκύψει μια τέτοια εξέλιξη.Παράλληλα ζήτησε από τους επισκέπτες και τους συγγενείς των ασθενών, ειδικά αυτών που βρίσκονται σε θαλάμους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες των γιατρών και νοσηλευτών.

Οι επισκέπτες θα πρέπει να τηρούν το ωράριο των επισκέψεων, να μην καπνίζουν αλλά και να μην κάθονται πάνω στα κρεβάτια των ασθενών καθώς αυτή είναι μία από τις αιτίες που μπορεί να οδηγήσει σε ενδονοσοκομειακή  λοίμωξη αφού έτσι μπορούν να μεταφέρουν μικρόβια από ή προς το νοσοκομείο.

«Κι εγώ καπνίζω»

Ο κ. Βιβλάκης δεν αρνήθηκε ότι είναι και ο ίδιος καπνιστής όμως τόνισε ότι δεν καπνίζει ποτέ στους χώρους του νοσοκομείου, και ζήτησε από ασθενείς και επισκέπτες να κάνουν κι εκείνοι το ίδιο.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Βιβλάκη στον Σάκη Βούτο.


Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top