skip to Main Content
Ereportaz Kefalonia.jpg.jpg (Copy)

Θρίλερ στην Κεφαλονιά: Ώρες αγωνίας για 55χρονο Βρετανό πεζοπόρο – Γιγαντιαία επιχείρηση στο δύσβατο ανάγλυφο της Πάστρας

Στα “κόκκινα” βρίσκεται ο μηχανισμός αναζήτησης στην Κεφαλονιά, με τις Αρχές να δίνουν μάχη με τον χρόνο για τον εντοπισμό 55χρονου Βρετανού υπηκόου, τα ίχνη του οποίου χαθήκαν μυστηριωδώς κατά τη διάρκεια πεζοπορίας.

Εύα Αλιβιζάτου

​Ο 55χρονος, ο οποίος διέμενε στην περιοχή του Κατελειού, κατευθύνθηκε προς την Πάστρα στη νότια Κεφαλονιά, όμως έκτοτε δεν έχει δώσει κανένα σημείο ζωής.

Καθώς οι ώρες περνούν, η αγωνία κορυφώνεται, με τα στελέχη των ερευνών να θεωρούν κάθε λεπτό κρίσιμο για την έκβαση της υπόθεσης.

​Στο «μικροσκόπιο» οι πιθανές διαδρομές

​Από την πρώτη στιγμή που σημάνθηκε συναγερμός, έχει στηθεί μια εκτεταμένη επιχείρηση εντοπισμού. Οι έρευνες εστιάζουν στην ευρύτερη περιοχή της Πάστρας —ένα περιβάλλον με ιδιαίτερα δύσβατο φυσικό ανάγλυφο, το οποίο δυσχεραίνει σημαντικά τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων.

  • Το προφίλ της περιοχής: Η Πάστρα, σε κοντινή απόσταση από τον Κατελειό, έχει βρεθεί ξανά πρόσφατα στο επίκεντρο ανάλογων επιχειρήσεων των Αρχών, ακριβώς λόγω των επικίνδυνων περασμάτων και των ιδιομορφιών του εδάφους.
  • Τα ασαφή στοιχεία: Μέχρι στιγμής, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκε η επικοινωνία παραμένουν αδιευκρίνιστες, ενώ δεν υπάρχει σαφής εικόνα για το ακριβές σημείο όπου εθεάθη για τελευταία φορά.

​Οι Αρχές εξετάζουν εξονυχιστικά όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, χαρτογραφώντας τα πιθανά μονοπάτια που θα μπορούσε να είχε ακολουθήσει ο 55χρονος. Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

ΠΗΓΗ

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
45 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top