Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ στην Ελλάδα και στην Ευρώπη

Στη διάρκεια της 4ετους θητείας το επίπεδο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (ΠΙΝ) ανέβηκε ποιοτικά σε σχέση με άλλες περιφέρειες.

Από την 12η θέση που είχε η ΠΙΝ το 2014 στην απορρόφηση πόρων για έργα και δράσεις , σήμερα είναι στη 3η θέση ανάμεσα στις 13 Περιφέρειες.

Η Περιφέρεια διαχειρίζεται 232 εκατ. ευρώ για επενδύσεις και δράσεις του ΕΣΠΑ,   55 εκατ έχουν απορροφηθεί ενώ 180 εκατ. είναι προς απορρόφηση.

Στην Ευρώπη συμμετέχει σε ευρωπαϊκά δίκτυα που προωθούν την ανάπτυξη και την ειρήνη στη περιοχή.

Επετεύχθη η συγκοινωνιακή ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του Ιονίου τους καλοκαιρινούς μήνες.

Προχώρησαν οι διαδικασίες για τη λειτουργία Υδατοδρομίων

Έχει κατατεθεί προς έγκριση στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης το σχέδιο –που υλοποιεί το όραμα της παράταξης- για τη σύνδεση του Βορρά με το Νότο της ΠΙΝ.  Πρόκειται για μελέτη για την ανάπτυξη οδικού άξονα που θα καταλήγει σε υπερσύγχρονα λιμάνια. Το project θα χρηματοδοτηθεί και από την Ελληνική Κυβέρνηση αλλά και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Παραμένει στόχος να γίνει η Κέρκυρα το κέντρο της Περιφέρειας και εκεί να συγκεντρωθούν όλος οι κεντρικές υπηρεσίες και να μην είναι διάσπαρτες (πχ Πάτρα).

Η Κοινωνική Πολιτική

4.250 οικογένειας στα Ιόνια Νησιά βοηθούνται από τη ΠΙΝ μέσα από το δίκτυο κοινωνικών οργανώσεων σε κάθε νησί.

33 δομές (φορείς) στα Ιόνια νησιά στηρίζονται και λειτουργούν από τη χρηματοδότηση της ΠΙΝ (πχ κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά φαρμακεία κλπ)

Η προάσπιση της δημόσιας περιουσίας στάθηκε προμετωπίδα της δράσης της παράταξης.

Ο κάθε δήμαρχος των Ιόνιων νησιών αντιμετωπίστηκε ισόνομα και ισότιμα χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες και αποκλεισμούς λόγω πολιτικών κριτηρίων.

Ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας  έχει αποκτήσει πλέον απόλυτη εμπειρία και έχει αντεπεξέλθει με επιτυχία σε κάθε δυσκολία που αντιμετώπισαν τα νησιά μας (σεισμοί, πλημμύρες κλπ).

Ενώ οι δράσεις για τον αθλητισμό (γήπεδα κλπ) και τον πολιτισμό ενισχύθηκαν με κάθε τρόπο από τη περιφέρεια.