skip to Main Content
3fb07024b8dab54b178d6d5ad900e7a4 XL (Copy)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ Πότε κλείνουν δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία για καλοκαίρι

Στις 15 Ιουνίου θα κλείσουν φέτος τα Δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία για καλοκαιρινές διακοπές όπως ήδη έχει ορίσει Προεδρικό Διάταγμα από τον Αύγουστο του 2017 και με την απόφαση για την φετινή λειτουργία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα που εκδόθηκε για την λειτουργία των σχολείων τον περασμμένο Αύγουστο η διδασκαλία των μαθημάτων αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 15 Ιουνίου του επόμενου έτους.

Επίσης σύμφωνα με το ΠΔ που παρουσιάζουν τα dikaiologitika.gr, όταν η 11η Σεπτεμβρίου ή η 15η Ιουνίου είναι αργία, τα μαθήματα αρχίζουν την επόμενη εργάσιμη ημέρα ή λήγουν την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα αντίστοιχα. Για το σχολικό έτος 2017-2018 τα σχολεία θα κλείσουν στις 15 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας για το φετινό έτος από 22 Ιουνίου μέχρι και 31 Αυγούστου θα είναι οι θερινές διακοπές για τους εκπαιδευτικούς.

Οι χρονικές περίοδοι από 1 μέχρι 10 Σεπτεμβρίου και από 15 μέχρι και 21 Ιουνίου μπορεί να αξιοποιούνται για την υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών.

Έτσι ήδη έχει γίνει ουσιαστικά γνωστός ο χρόνος που θα χτυπήσει το τελευταίο κουδούνι για τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία της χώρας.

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top