skip to Main Content
20181020 105841 Wm (Copy)

Εντυπωσιακή η υποδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη από τους Κεφαλλονίτες

-Ανακοίνωσε Κράτσα για Περιφέρεια και στήριξε Παρίση για το Δήμο [εικόνες]

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κεφαλονιά. Η υποδοχή που του επιφύλαξαν οι Κεφαλλονίτες ήταν εντυπωσιακή τόσο από πλευράς συμμετοχής όσο και από πλευράς θερμότητας και παλμού.

Αρχικά, στο δημαρχιακό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της ΝΔ συνάντησε τη πλήρη αποδοχή καθώς όλοι το υποδέχτηκαν ως τον επόμενο Πρωθυπουργό. Όλα τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής αλλά και πολλοί δημότες που ήταν συγκεντρωμένοι στο γραφείο του δημάρχου του δήλωσαν την ολόθερμη στήριξη τους και επιθυμία του για πολιτική αλλαγή στη χώρα. 

Και ο ίδιος όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν ιδιαίτερα ζεστός προς τους ανθρώπους του δήμου Κεφαλονιάς και προσωπικά για τον Αλέξανδρο Παρίση και εξέφρασε τη πλήρη στήριξη του στη δημοτική αρχή του νησιού μας και στο έργο της.

Ο ίδιος, απευθυνόμενος στα στελέχη του Δήμου Κεφαλονιάς και έχοντας στο πλάι του τον Δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Παρίση αλλά και την υποψήφια Περιφερειάρχη κ. Ρόδη Κράτσα τόνισε: «Σας ευχαριστώ πολύ για αυτή τη θερμή υποδοχή. Έρχομαι σε έναν τόπο με τον οποίον με συνδέουν παλιοί και πολύ στενοί δεσμοί. Για όσους δεν το γνωρίζουν περνούσα σταθερά μια εβδομάδα στην Κεφαλονιά κάθε Καλοκαίρι, από τα 18 μου μέχρι τα 30 μου. Έχω πολύ καλούς φίλους από την Κεφαλονιά- και είχα την ευκαιρία από τότε να γνωρίσω καλά αυτόν τον όμορφο τόπο, ο οποίος έχει τόσα σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα οποία, δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν έχουν αξιοποιηθεί στο βαθμό που θα έπρεπε. 

Χαίρομαι επίσης πάρα πολύ που έρχομαι εδώ, στο Δημαρχείο, και συναντώ έναν πολύ παλιό καλό οικογενειακό φίλο, τον Aλέκο Παρίση, με τον οποίο συνδεόμαστε με οικογενειακούς δεσμούς φιλίας με την οικογένειά μου εδώ και πολλά χρόνια. Με τον Αλέκο πέραν της φιλικής μας σχέσης είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ και όταν ήμουν Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης -όταν στο βαθμό που μπόρεσα-  ανταποκρίθηκα στα αιτήματα του Δήμου. Και βοηθήσαμε και στα ζητήματα της κινητικότητας του προσωπικού, έτσι ώστε το νησί -με τη στήριξη της δημοτικής αρχής- να βρει όσο το δυνατόν πιο σύντομα το βηματισμό του. Θα το πω ξανά, έρχομαι σε ένα νησί το οποίο είναι τακτικό και τακτοποιημένο. Και αυτό βέβαια, οφείλεται εν πολλοίς στην εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει η δημοτική ομάδα. Και αρκεί μια επίσκεψη σε άλλα νησιά των Επτανήσων για να καταλάβει κανείς το πόσο σημαντικό είναι τελικά να εκλέγουμε στις τοπικές κοινωνίες, ασχέτως παραταξιακών προτιμήσεων, ανθρώπους ικανούς, αποτελεσματικούς, που να αγαπούν  τον τόπο τους και να παράγουν έργο. Και νομίζω ότι εδώ η δημοτική αρχή έχει παράξει ένα σημαντικό έργο, όχι μόνο στις βασικές υποδομές του νησιού, αλλά και στο να στηρίξει την προοπτική του, αλλά και το μέλλον, το οποίο ανοίγεται εξαιρετικά ελπιδοφόρο μπροστά μας για την Κεφαλονιά. 

Η Κεφαλονιά είναι το νησί το οποίο σε σχέση με τα υπόλοιπα μεγάλα νησιά των Επτανήσων έμεινε σχετικά πίσω στην κούρσα της ανάπτυξης. Αυτό κάποτε μπορεί να ήταν μειονέκτημα. Σήμερα, όμως, μπορεί να είναι ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα, διότι έχει καταφέρει -σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό- να προστατεύσει το περιβάλλον. Και πάνω σε αυτό ακριβώς θα πρέπει το νησί να οικοδομήσει

κοιτώντας το μέλλον με εξωστρέφεια και με αισιοδοξία. 

Με την ευκαιρία αυτή θέλω να σας πω και πόσο χαίρομαι που η Νέα Δημοκρατία έχει αποφασίσει να στηρίξει πολιτικά για υποψήφια Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων την πολύ καλή μου φίλη τη Ρόδη Κράτσα. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι γνωστή σε όλες και σε όλους ως ένα στέλεχος της Παράταξης που έχει αφήσει το δικό της ξεχωριστό αποτύπωμα όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Σε μια εποχή λοιπόν που μιλάμε για  εξωστρέφεια, για άνοιγμα των Ιονίων στην Ευρώπη, αλλά και στον κόσμο, νομίζω ότι δεν θα υπάρχει πιο κατάλληλο πρόσωπο να ηγηθεί αυτής της μεγάλης προσπάθειας. Και θέλω να ζητήσω από όλα τα στελέχη μας να υποστηρίξουν αυτήν την προσπάθεια την οποία θα κάνει η Ρόδη, έτσι ώστε η Περιφέρεια των Ιονίων Νήσων να ξαναέρθει κάτω από την πολιτική επιρροή της Νέας Δημοκρατίας. Είναι εξαιρετικά σημαντικό. 

Θέλω τελειώνοντας να σας πω ότι έχω πολύ υψηλές προσδοκίες και για το πολιτικό αποτέλεσμα εδώ στην Κεφαλονιά. Τελευταία φορά που κερδήθηκε η μονοεδρική της Κεφαλονιάς από τη Νέα Δημοκρατία ήταν το 2007. Ήρθε η ώρα να την κερδίσουμε και πάλι. Και σε αυτήν την προσπάθεια θα πρέπει να συστρατευθούμε όλοι, παλιά έμπειρα στελέχη, νέα στελέχη, να δώσουμε τον αγώνα με ομόνοια, με ευπρέπεια, με πολιτικό πολιτισμό, βάζοντας ως κυρίαρχο στόχο το συμφέρον του Κόμματος. Και το συμφέρον του Κόμματος σε αυτήν τη συγκυρία είναι ταυτισμένο με το συμφέρον της χώρας. Όσο πιο γρήγορα μπορέσουμε να πετύχουμε τη μεγάλη πολιτική αλλαγή τόσο καλύτερα θα είναι για τον τόπο, τόσο καλύτερα θα είναι για τα Ιόνια, τόσο καλύτερα θα είναι για την Κεφαλονιά. Δεν θέλω να πω περισσότερα εδώ στο Δημαρχείο. Θέλω και πάλι να ευχαριστήσω τον Αλέκο, όλη τη δημοτική ομάδα για αυτήν την πολύ θερμή υποδοχή που μου επιφύλαξαν. Να ευχηθώ καλή δύναμη στις επερχόμενες εκλογές και θέλω να πω και πάλι ότι η Ρόδη Κράτσα είμαι σίγουρος ότι θα είναι μια εξαιρετική Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων».

Παράλληλα οι ευχάριστες στιγμές για τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν σταμάτησαν στο Δημαρχείο αφού αφενός οι νεολαίοι της ΟΝΝΕΔ τον περίμεναν για να ανταλλάξουν απόψεις σε γνωστή καφετέρια και αφετέρου πολύ κόσμος ήταν συγκεντρωμένος στα γραφεία της ΝΟΔΕ, στη Λεωφόρο Ριζοσπαστών όπου έπεσαν πολλά χειροκροτήματα αλλά και ακούστηκαν ακόμα και καντάδες προς τιμήν του Προέδρου της ΝΔ. 

Όπως έλεγαν παλιά και έμπειρα «γαλάζια» στελέχη αυτά που ζήσανε σήμερα τους θύμισαν τις παλιές καλές εποχές με τον πατέρα του Κυριάκου, όταν η πολιτική ήταν πιο ενθουσιώδης και πιο άμεση.

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
30 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top