skip to Main Content
661e99fb7fb94af185c8fe6f46e8a895 XL (Copy)

Σε έναν αριθμό συνδέονται ΑΜΚΑ, ΑΦΜ και ΑΣΜ

Την σύνδεση του ΑΜΚΑ του ΑΦΜ με το υπ. Παιδείας, με το ΑΣΜ του υπ. Άμυνας, με το ΥΠΕΞ προανήγγειλε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κουρουμπλής σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ.

 

O κ. Π. Κουρουμπλής αναφέρθηκε στην ποιοτική αναβάθμιση του Δημοσίου όπου και είπε χαρακτηριστικά ότι η δημόσια διοίκηση θέλει ποιοτική αναβάθμιση. «Θέλει οι Σχολές Δημόσιας Διοίκησης να παίξουν ένα πολύ πιο ουσιαστικό ρόλο ώστε να καλύψουμε κενά. Εγώ δεν είμαι υπέρ της λογικής ότι το Δημόσιο είναι εργαλείο που πρέπει να απαξιώνουμε. Πιστεύω ότι μπορεί να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην απελευθέρωση δυνάμεων ώστε να στηρίξει την επιχειρηματικότητα. Πρέπει να αλλάξει νοοτροπία και να αποκτήσει ποιοτικά χαρακτηριστικά.»

Γαι την διαλειτουργικότητα ανέφερε ότι είναι μια πολύ μεγάλη και βαθιά μεταρρύθμιση που μπορεί να φέρει το Δημόσιο πάρα πολύ μπροστά σε σχέση με το επίπεδο που βρίσκεται σήμερα.
Συγκεκριμένα:
Έχουμε 15 μεγάλες βάσεις του Δημοσίου οι κύριοι πυλώνες του οποίου είναι το Δημοτολόγιο και το Ληξιαρχείο. Με βάση το εκκαθαρισμένο πλέον Δημοτολόγιο και Ληξιαρχείο μπορούμε πλέον αποφασιστικά να προχωρήσουμε στη Διαλειτουργικότητα με όλες τις βάσεις του Δημοσίου. Δηλαδή να προχωρήσουμε σε σύνδεση ΑΜΚΑ ΑΦΜ, με το υπ. Παιδείας, με το ΑΣΜ του υπ. Άμυνας, με το ΥΠΕΞ.
Αυτό, πρακτικά σημαίνει ότι θα μετακινούνται 11 εκατομμύρια έγχαρτα πιστοποιητικά, με συνέπεια να μην μετακινούνται και άνθρωποι που ταλαιπωρούνται και να μην καταναλώνονται εργατοώρες αξίας εκατομμυρίων.

«Αυτό θα γίνει το 2016, Ο,τι δεν έγινε επί 15 χρόνια παρά τις προσπάθειες – γιατί έγιναν προσπάθειες, δεν θέλω να αδικήσω κανέναν προκάτοχό μου – θα γίνει φέτος. Ξοδεύτηκαν 7 δις. ευρώ από το 2000. Παρά ταύτα το έργο αυτό δεν μπόρεσε να προχωρήσει με αποτέλεσμα τα συστήματά μας να μην επικοινωνούν μεταξύ τους. Αυτό έχει ως συνέπεια τη γραφειοκρατία, το γρηγορόσημο κλπ.
Επειδή θέλω ο πολιτικός να δεσμεύεται χρονικά, σας λέω ότι θα γίνει εντός του 2016.»

Ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε ότι το έχει πάρει επάνω του την υπόθεση αυτή. ,«παρακολουθώ προσωπικά για να μπορέσουμε να κερδίσουμε χρόνο. Γιατί, ως πολίτης, ντρέπομαι σήμερα η Εσθονία να έχει τη δυνατότητα να τηλεφωνείς σε ένα νούμερο και να γίνεσαι ηλεκτρονικά κάτοικος της Εσθονίας και εμείς με τόσα σπουδαία μυαλά στη χώρα μας, να έχουμε υστέρηση.»

Για την πολυνομία στο Δημόσιο ανέφερε ότι  μαζί με την Επιτροπή που έχει ήδη συστηθεί για την κωδικοποίηση της νομοθεσίας, με αποτέλεσμα τον περιορισμό της πολυνομίας  είναι οι παρεμβάσεις που προωθούνται στο ΥΠΕΣΔΑ με πολύ συστηματικό τρόπο, είναι οι θεσμικές τομές που επιχειρούνται ώστε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του πολίτη.

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top