skip to Main Content
108595181 571816036866199 7566374148534346786 N (Copy)

Rapidtest και κορωνοϊου το … ανάγνωσμα

Γράφει η Ηρώ Λέλλα |

16 Ιουλίου 2020

Αλλάζει η επιδημιολογική εικόνα στο νησί μας . Νέα κρούσματα καταγράφονται σχεδόν καθημερινά .  Το τηλέφωνό  προέκταση του χεριού μας στην προσπάθεια επιβεβαίωσης της είδησης αφού κανείς στο νησί δεν είναι αρμόδιος για να πει ευθαρσώς ένα κρούσμα τρία πέντε οκτώ…

Ο Ολλανδός έκανε το rapidtest  και βγήκε θετικό. Και οι δημοσιογράφοι το δώσαμε ως είδηση. Λίγες ώρες αργότερα ο Ολλανδός κάνει εκ νέου test και βγαίνει αρνητικό. Και εκεί ξεκινά το νέο έργο.. Άχρηστοι ανίκανοι δημοσιογράφοι που σπέρνουμε τον πανικό που δε ξέρουμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Για όλα τα δεινά του τόπου τελικά φταίνε οι δημοσιογράφοι έχετε δίκιο!

Είμαστε λοιπόν καθημερινά εμείς που επικοινωνείτε μαζί μας  και μας μεταφέρετε την οργή σας για ένα πρόβλημα και τοδημοσιοποιούμε. Είμαστε εμείς που ακούμε τη θλίψη σας στο τηλέφωνο για ένα προσωπικό σας ζήτημα και το κάνουμε δικό μας προσπαθώντας να το λύσουμε χωρίς στις περισσότερες των περιπτώσεων να το δημοσιοποιήσουμε. Είμαστε εμείς που τηλεφωνείτε στα κανάλια, τις εφημερίδες, τα site, ρίχνοντας το ανάθεμα σε υπουργούς βουλευτές δημάρχους και έχετε την απαίτηση να τα πούμε όπως μας τα είπατε , αλλά όταν εσείς τους δείτε στο δρόμο τους χτυπάτε τη πλάτη με συμπάθεια.

Είμαστε εμείς που για να δώσουμε σωστά μια είδηση ως οφείλουμε τη διασταυρώνουμε , διαβάζουμε ενημερωνόμαστε ακούμε όλες τις απόψεις. Αλλά εμείς οι δημοσιογράφοι είμαστε αλήτες ρουφιάνοι πουλημένοι και πολλά άλλα που κατά καιρούς σέρνεται ορισμένοι γιατί η δική σας δημοκρατία σταματά όταν προβάλλεται και η αντίθετη από εσάς άποψη. Είμαστε εμείς που όταν ανακοινωθεί κρούσμα covid-19 «σπάτε» τα τηλέφωνα να σας απαντήσουμε που , πώς, ποιος, αν μένει κοντά σας κλπ.

Και  είστε και εσείς – ορισμένοι , λίγοι ευτυχώς- άριστοι προφανώς σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας σας που κάθε φορά που διαπιστώνετε ορθογραφικό λάθος, λάθος διατύπωσης η κάτι άλλο σχολιάζετε ανάλογα αλλά παράλληλα καταγγέλλετε και την αριστεία!

Σε ότι αφορά τα κρούσματα covid στο νησί τίποτα δε θα είχε συμβεί αν επιτέλους επίσημα κάποιος φορέας σε τοπικό επίπεδο  αναλάμβανε την ενημέρωση. Αν ίσχυε αυτό τότε εμείς οι «κακοί» δημοσιογράφοι δε θα γράφαμε ότι θέλει ο καθένας μας … Αλλά που τέτοια τύχη..

Τίποτα δε θα είχε συμβεί αν ορισμένοι απαντούσαν τα τηλέφωνά τους  και ενημέρωναν τα ΜΜΕ και εμείς με τη σειρά μας τους πολίτες.

Τίποτα δε θα είχε συμβεί αν ορισμένοι αρμόδιοι καταλάβαιναν επιτέλους ποιος είναι ο ρόλος τους και ότι αργά η γρήγορα η ύπαρξη κρούσματος σε ένα μικρό τόπο θα γίνει γνωστή. Αντ’ αυτού κάθε μέρα νομίζουν ότι εμείς οι «κακοί» δημοσιογράφοι θα παίζουμε την κολοκυθιά, θα ακούμε «τα παιδιά του πειραιά» για να δώσουμε ακριβή αριθμό κρουσμάτων ή θα μασάμε δάφνες ως άλλες πυθίες.

Εμείς λοιπόν θα τη βρούμε την άκρη. Σε ότι αφορά εκείνους που σε άλλες των περιπτώσεων είναι λαλίστατοι, καλό θα είναι να αναθεωρήσουν τη στάση τους σε ένα μάλιστα γεγονός που έχει να κάνει πρωτίστως με την υγεία και μετά με την οικονομία του τόπου μας.

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top