skip to Main Content
Πυροσβεστική

Πυροσβέστες: Να μην φύγει το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο από το Ληξούρι

Η ανακοίνωση

Μετά τις εξελίξεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας καιαφορούν τοΠυροσβεστικό Κλιμάκιο Ληξουρίου στην Κεφαλονιά, η Ε.Α.Κ.Π. τοποθετείται ως εξής:
Οι σεισμικές δονήσεις που έπληξαν το 2014 το νησί, δημιούργησαν προβλήματα και στο κτήριο που στέγαζε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ληξουρίου, με αποτέλεσμα, να μετεγκατασταθεί σεκοντέινερ – οικίσκους με απαράδεκτες καιεπικίνδυνες συνθήκες για τη διαβίωση του προσωπικού, καταστάσεις στις οποίες έχουμε αναφερθεί αναλυτικά με παρεμβάσεις μας.
Οι διαβεβαιώσεις που κατά καιρούς δοθήκαν για αποκατάσταση του προβλήματος υπήρξαν πολλέςάλλα έπεσαν στο κενό, με αποτέλεσμα τη συνέχιση της ίδιας κατάστασης μέχρι και σήμερα.
Η ήδη ελλειμματική κατάσταση σε μόνιμο προσωπικό που αντιμετώπιζε και η συγκεκριμένη υπηρεσία, ιδιαίτερα σε μόνιμο προσωπικό με την ειδικότητα οδηγού πυροσβεστικών οχημάτων, επιδεινώθηκε περαιτέρω από τηνστελέχωση των Π.Υ. τωνιδιωτικοποιημένων αεροδρομίων της Fraport ,κατάσταση που συνδυαστικά των υπολοίπων, διόγκωσε τα προβλήματα και έβαλε εμπόδια στην απρόσκοπτη λειτουργία της υπηρεσίας. Και αυτό το γεγονός είχε αναδειχτεί εγκαίρως από τηνΕ.Α.Κ.Π.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, λόγω της μεγάλης έλλειψης σε μόνιμο προσωπικό όπως αυτό περιγράφεται παραπάνω και επειδή στους συναδέλφους Π.Π.Υ. δεν έχουν δοθεί επιπρόσθετες ώρες εργασίας ( υπερωρίες, εργασία κατά τις νυχτερινές ώρες – τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ), με τις διαθέσιμες να εξαντλούνται μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2017, δημιουργείται πρόβλημα στην λειτουργίατης υπηρεσίας με αποτέλεσμα την αναστολή της λειτουργίας του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ληξουρίου.
Η Ε.Α.Κ.Π., αντιλαμβανόμενη πλήρως τα προβλήματα με τα οποία έρχονται καθημερινάαντιμέτωποι οι συνάδελφοί μας, αλλά και το πλήγμα που θα αποτελέσει για την πυρασφάλεια της περιοχής μια τέτοια εξέλιξη,παρενέβη μέσω εκπροσώπου τηςστον διοικητή ΠΕ.Π.Υ.Δ. Ιονίων Νήσων, ζητώνταςδιευκρινήσεις γύρω από τα διαλαμβανόμενα.
Ο διοικητής μας ενημέρωσε ότι σύμφωνα με όσα είναι σε θέση να γνωρίζει, μέσω νομοθετικής παρέμβασης η οποία πιθανόν να υλοποιηθεί σήμερα, γίνεται μιαπροσπάθεια να δοθούν περαιτέρωώρες εργασίας στους συναδέλφους Π.Π.Υ. που υπηρετούν σε περιοχές που εδρεύουν αεροδρόμια. Ότι σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν υλοποιηθεί και δεν βρεθεί λύση σχετικά με το πρόβλημα προσωπικού στο Π.Κ. Ληξουρίου, τότε θα υπάρξει αναστολή λειτουργίας του.

Οι πολλαπλές πυρκαγιές που έπληξαν το νησί της Κεφαλονιάς όπως και άλλες περιοχές της χώρας, έχοντας ως επακόλουθο μεγάλες καταστροφές, τραυματισμούς και το θάνατο ενός πυρόσβεση, απ’ ότι φαίνεται δεν αποτελέσαν μάθημα για την πολιτεία. 
Ύστερα από μια τέτοια εξέλιξη η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών: 

  • Καταγγέλλει , την υποστελέχωση των πυροσβεστικών υπηρεσιών της χώρας, τις εργασιακές σχέσεις τεσσάρων ταχυτήτων του προσωπικού της πυροσβεστικής, την ομηρία των Π.Π.Υ. και Συμβασιούχων συναδέλφων, όπως και τις μεθοδεύσεις και της σημερινής κυβέρνησης, η οποία υλοποιεί τους σχεδιασμούς για νέα υποβάθμιση κα συρρίκνωση της πυρασφάλειας της χώρας.
  • Σημαίνει ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ σε κάθε φορέα και σε όλους τους συναδέλφους για να αντιταχτούν στα επικίνδυνα παιχνίδια που προωθεί και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., σε βάρος της πυρασφάλειας του λαού της χώρας.
  • Εμμένει στην προσπάθειά της να οργανώσει τον αγώνα των πυροσβεστών, στη βάση της ενότητας των εργαζομένων στο Π.Σ., ως τον ρεαλιστικότερο τρόπο διεκδίκησης ουσιαστικών λύσεων στα προβλήματα μας.
  • Θα εντείνει τις ενέργειές της προκειμένου να αποφευχθεί η αναστολή λειτουργίας του Π.Κ. Ληξουρίου Κεφαλονιάς.
Για την Ε.Α.Κ.Π.
Το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ. Περ/ρειας Δυτικής Ελλάδας
Ζαμπάτης Σπύρος
Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top