skip to Main Content
14625266 10211152765201928 1597057211 N Copy

Πυλαρινός για την εκδήλωση στη Βουλή:

Ένιωσα τιμή αλλά και λύπη – Είμαι αδιόριστος από το 2009

Μία συνέντευξη που θα συζητηθεί έδωσε ο Παραολυμπιονίκης Γεράσιμος Πυλαρινός στα Κεφαλονίτικα Νέα. Μίλησε για τη σημερινή τιμητική εκδήλωση στη Βουλή αλλά και τα ανάμεικτα συναισθήματα που του άφησε. «Τιμή αλλά και λύπη», μας είπε. Δείτε γιατί:

 

Με ανάμικτα συναισθήματα αντιμετώπισε ο Κεφαλονίτης πρωταθλητής της ξιφασκίας με αμαξίδιο και Παραολυμπιονίκης, Γεράσιμος Πυλαρινός, τη σημερινή τιμητική εκδήλωση τη Βουλή.

Από τη μία αισθάνθηκε τιμή για την εκδήλωση. Αλλωστε συμμετείχε η κορυφή της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας του τόπου: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, αργηχοί κομμάτων, βουλευτές…

Από την άλλη, όμως λύπη, για την ελάχιστη βοήθεια που έχει προσφέρει η Πολιτεία στον ίδιο αλλά και τους υπόλοιπους Παραολυμπιονίκες αλλά και για τις υποσχέσεις που είκολα δίνονται και εύκολα ξεχνιούνται…

Μιλώντας στα Κεφαλονίτικα Νέα, ο Πυλαρινός αποκάλυψε ότι παραμένει αδιόριστος όπως και άλλοι Ολυμπιονίκες, ενώ και τα λίγα προνόμια που είχαν μέχρι τώρα φαίνεται πως κόβονται και αυτά.

«Είναι η τρίτη μου Ολυμπιάδα», θα πει, «είμαι αδιόριστος από το 2009, όπως και οι άλλοι παραμένουν αδιόριστοι, συμμετέχουμε με δικά μας έξοδα και με της Ομοσπονδίας. Κάνουμε πρωταθλητισμό, στην Ολυμπιάδα πάνε οι 10 καλύτεροι στον κόσμο (στην ξιφασκία). Για να φτάσεις σ’ αυτό το επίπεδο, έχεις φτύσει αίμα! Και πήγαμε εκεί για να πάρουμε μία πλακέτα την ώρα που μας λένε ότι θα μας κόψουν κι αυτά τα λίγα που μας δίνουν».

Όταν τον ρωτήσαμε για τον λόγο που δεν έχουν διοριστεί όσοι το δικαιούνται, ο Πυλαρινός απάντησε: «Μας είπαν λόγω Μνημονίων…»

«Μια εβδομάδα πριν την Παραολυμπιάδα… »

«Μία εβδομάδα πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, βγήκε ο Κοντονής και είπε ότι θα μας κόψει τα πριμ. Έπαιρναν οι 6 πρώτοι, μας είπε ότι θα παίρνουν οι 3 και για τους υπόλοιπους ότι θα αποφασίσει εκείνος τι και αν θα πάρουν. Δηλαδη όλος ο κόσμος που συμμετέχει, πάει χαμένος… Αυτά αναφέρθηκαν και στην εκδήλωση», μας είπε.

Και πράγματι, τόσο ο Γρηγόρης Ιωαννίδης, ασημένιος παραολυμπιονίκης στο μπότσια ατομικό και χάλκινος στα ζευγάρια, όσο και η Μαρία Καλπακίδου, αθλήτρια της κολύμβησης, αλλά και ο Παναγιώτης Τριανταφύλλου, ασημένιος παραολυμπιονίκης στην ξιφασκία με αμαξίδιο, στην παρέμβασή του ζήτησε την υλοποίηση των δεσμεύσεων της Πολιτείας.

O έτερος Κεφαλονίτης, Γεράσιμος Λιγνός στη Βουλή

Ίσως ο πιο γλαφυρός από όλους στην ομιλία του να ήταν ο Παύλος Μάμαλος που είπε: «Εμείς δώσαμε την ψυχή, την καρδιά, το αίμα μας σε αυτό που λέγεται Παραολυμπιάδα. Δεν είναι αδικία να έχω φέρει τρία ολυμπιακά μετάλλια στη χώρα μου, να κάνω έπαρση σημαίας ψηλά στον ιστό, να βουρκώνω από χαρά και συγκίνηση, με τέσσερα χρόνια ολυμπιακής προετοιμασίας και να μην έχω διορισθεί;»

O Παύλος Μάμαλος μιλάει στη σημερινή εκδήλωση

Πυλαρινός: «Για το θεαθήναι»

Αλλά και ο Πυλαρινός δεν είναι άνθρωπος που μασάει τα λόγια του. «Βοήθεια χρειαζόμαστε για να τα κάνουμε όλα αυτά», μας είπε, «να μην μας κόψουν όλα αυτά που μας υποσχέθηκαν, αλλιώς οι βραβεύσεις μοιάζουν για το θεαθήναι…».

Και συνέχισε: «Είμαστε Ολυμπιονίκες, έχουμε σηκώσει την ελληνική σημαία ψηλά, μας βραβεύουν αλλά και ταυτόχρονα παρακαλάμε να μην μας κόψουν αυτά που μας αξίζουν, και που μας έχουν υποσχεθεί. Είναι ειρωνεία, δεν είναι;…»

Από πλακέτες… πάμε καλά. Εδώ η βράβευση από τον Δήμο Κεφαλονιάς.

 

«Αν δεν ήταν ο χορηγός δεν θα πήγαινα στην Ολυμπιάδα»

Στη συνέχεια τον ρωτήσαμε αν θα μπορούσε να φτάσει στην Ολυμπιάδα, αν δεν ήταν ο χορηγός (Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς). «Αν δεν ήταν ο χορηγός μου δεν θα μπορούσα να πάω. Μου κάλυψε κάποια ταξίδια και μπόρεσα να μπω στους 10 πρώτους που συμμετείχαν», απάντησε καθαρά.
«Είναι λυπηρά όλα αυτά», συνέχισε, «η Ελλάδα ήταν η 20η χώρα στις 140, σηκώσαμε ψηλά την ελληνική σημαία και όταν γυρίσαμε, μας έδωσαν μια πλακέτα και περιμένουμε αν θα μας διορίσουνε, αν θα μας δώσουν το πριμ, αν, αν, αν…  »

Μαχητής

Παρ’ όλα αυτά, ο Πυλαρινός έχει μάθει να αγωνίζεται κι αυτό το έχει αποδείξει με κάθε τρόπο. Εμπράκτως, όχι στα λόγια. Γι’ αυτό και η προσπάθειά του έχει φέρει αποτέλεσμα. Ήταν παρών σε 3 συνεχόμενες Ολυμπιάδες ενώ όταν τον ρωτήσαμε να μας πει τα επόμενα σχέδιά του, θέλοντας να μάθουμε αν θα πάρει μέρος σε πανευρωπαϊκούς ή στο παγκόσμιο, η απάντησή του ήταν χαρακτηριστική:

«Επόμενος στόχος είναι το Τόκυο», μας είπε.

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα
Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top