skip to Main Content
σσ (Copy)

Προς τιμήν του παραιτήθηκε για να μην υπογράψει τις απολύσεις στον ΣΚΑΙ

Κάπως έτσι προέκυψε ο Παπαδρόσος για τον ΣΚΑΪ

Εάν αλλάξει η φιλοσοφία του δελτίου είναι άγνωστο τι θα κάνει η Κοσιώνη

Μετά τις χθεσινές εξελίξεις με τις απολύσεις στον ΣΚΑΪ, επιβεβαιώθηκε η πληροφορία ότι ο Νίκος Φιλιππίδης έφυγε μόνος του από την θέση του διευθυντή ειδήσεων για να μην χρεωθεί και υπογράψει τις απολύσεις των 12 δημοσιογράφων. Η ιδιοκτησία του ΣΚΑΪ δεν ήθελε την αντικατάστασή του, όμως επειδή ο Νίκος Φιλιππίδης δεν δεχόταν με τίποτα οι απολύσεις να γίνουν με την υπογραφή του, παραιτήθηκε για να τον αντικαταστήσει από Δευτέρα ο Βασίλης Παπαδρόσος. Προς τιμήν του ο Φιλιππίδης δεν δέχθηκε να αποδεχθεί τις παραιτήσεις των συναδέλφων του, παραιτήθηκε και έδειξε πως έχει επαγγελματικό ήθος και προοπτική. Όσον αφορά τον καινούργιο διευθυντή ενημέρωσης, ακόμα δεν έχει κάνει το ραντεβού με την Εύη Κουτσαυτάκη παρά μόνο με τον Γιάννη Αλαφούζο με τον οποίο συμφώνησαν να συνεργαστούν. με την Ε. Κουτσαυτάκη θα συζητήσει τα τεχνικά και δημοσιογραφικά ζητήματα, καθώς και το μπάτζετ που θα δαπανηθεί για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, το οποίο εάν αλλάξει φιλοσοφία είναι άγνωστο εάν θα παραμείνει η Σία Κοσιώνη. Το ρεπορτάζ έχει συνέχεια…

Fimotro

Μπαράζ απολύσεων στον ΣΚΑΙ: Αυτοί είναι οι δημοσιογράφοι που έδιωξαν

Μπαράζ απολύσεων στον ΣΚΑΙ: Αυτοί είναι οι δημοσιογράφοι που έδιωξαν

Χαμός στο κανάλι του Φαλήρου – Πληροφορίες ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες απολύσεις – Σε απεργία οι εργαζόμενοι

Αναβρασμός επικρατεί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ μετά την απόφαση της διοίκησης να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις δημοσιογράφων.

Το πρωί της Παρασκευής (11/01) έγινε γνωστό πως απολύονται συνολικά 12 δημοσιογράφοι του σταθμού, προκαλώντας πανικό.

Πρόκειται για τους:

 • Μαρία Δουρουδή,
 • Βίκυ Κατεχάκη,
 • Ζωή Κατζαγιαννάκη,
 • Βασίλης Τάνης,
 • Μαρία Καραγιώργου,
 • Κλειώ Νικολάου,
 • Κατερίνα Μπακογιάννη,
 • Ιουλία Βελισσαράτου,
 • Σταύρος Σαμουηλίδης,
 • Σταύρος Οικονομόπουλος,
 • Μαρία Φαρμακιώτη και
 • Σοφία Τσίπα.

Η γενική συνέλευση των δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ έκανε χθες στάση εργασίας από τις 19:00 έως τις 22:00, με αποτέλεσμα να μην βγει στον «αέρα» το κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, ακολουθεί 48ωρη απεργία από τις 06:00 π.μ. του Σαββάτου, 12 Ιανουαρίου 2019 έως τις 06:00 π.μ της Δευτέρας, 14 Ιανουαρίου 2019. Επιπλέον, στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου θα γίνει συνέλευση των εργαζομένων στην ΕΣΗΕΑ.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για τον ΣΚΑΪ:

Για πογκρόμ απολύσεων στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» κάνει λόγο ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών.

«Μέχρι στιγμής έχουν, ήδη, απολυθεί δώδεκα συνάδελφοι, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των απολύσεων θα αυξηθεί», επισημαίνει η ΕΣΗΕΑ.

«Οι απολύσεις έγιναν στο πλαίσιο δήθεν αναδιοργάνωσης του προγράμματος του σταθμού, όμως, είναι αδικαιολόγητες, παράνομες, αντεργατικές και καταχρηστικές», προσθέτει το συνδικαλιστικό Όργανο των δημοσιογράφων.

«Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΙΤΑ, της ΕΤΕΡ και της ΕΣΠΗΤ καταγγέλλουν την ιδιοκτησία του «ΣΚΑΪ» για το πογκρόμ απολύσεων που εξαπέλυσε σήμερα πετώντας 12 συναδέλφους μας στο δρόμο. Η πρώτη απάντηση των εργαζομένων του «ΣΚΑΪ» με τη στήριξη των σωματείων ήταν τρίωρη στάση εργασίας σήμερα Παρασκευή 11/1 την ώρα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων.

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΙΤΑ, της ΕΤΕΡ και της ΕΣΠΗΤ συνεχίζουν με 48ωρη απεργία για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς τηλεόρασης και τους τεχνικούς ραδιοφώνου, που εργάζονται στον Τ/Σ «ΣΚΑΪ», τον Ρ/Σ «ΣΚΑΪ 100,3» και στην ιστοσελίδα «skai.gr» από τις 06:00 πμ του Σαββάτου, 12 Ιανουαρίου 2019 έως τις 06:00 π.μ της Δευτέρας, 14 Ιανουαρίου 2019.

Στη διάρκεια της απεργίας τα Δ.Σ. όλων των Ενώσεων θα είναι σε διαρκή ετοιμότητα για την περιφρούρησή της.

Στις 12 μμ του Σαββάτου θα γίνει συνέλευση των εργαζομένων στην ΕΣΗΕΑ καθώς η ιδιοκτησία του «ΣΚΑΪ» απαγόρευσε για ακόμη μία φορά την είσοδο των σωματείων στον χώρο εργασίας.

Εργαζόμενοι και σωματεία θα οργανώσουμε όλοι μαζί την περιφρούρηση της απεργίας και θα αποφασίσουμε για τα επόμενα βήματα.

Απαιτούμε να ανακληθούν αμέσως όλες οι απολύσεις». 

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top