skip to Main Content
ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟ.1 (Copy)

«Πετούν τη μπάλα στα κεραμίδια για το Μαντζαβινάτειο»

Στιγμιότυπο οθόνης_2016-12-05_19-21-25

 

Μια ημέρα μετά το ρεπορτάζ της «Κ» για το θέμα που δημιουργήθηκε με το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου είχαμε τη δυνατότητα να συνομιλήσουμε με τον Διοικητή του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Αργοστολίου, Νίκο Βιβλάκη προκειμένου να μας ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από τις ενέργειες που γίνονται και έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στους Ληξουριώτες για επιχειρούμενο κλείσιμο του.
Ο κ. Βιβλάκης ήταν ξεκάθαρος από την αρχή της κουβέντας μας. «Δεν κλείνει το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο» μας είπε χαρακτηριστικά και έκανε λόγο για κινήσεις «αντιπερισπασμού» που επιχειρούνται από ορισμένους προκειμένου να δημιουργήσουν θέμα κλεισίματος του Νοσοκομείου χωρίς ουσιαστικά να υφίσταται. Ο κ. Βιβλάκης δικαιολόγησε αυτούς τους ισχυρισμούς του, αναφέροντας το εξής περιστατικό: Όταν χάλασε το ακτινολογικό μηχάνημα του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου Ληξουρίου και ενημερώθηκε σχετικά, έδωσε εντολή να φτιαχτεί το μηχάνημα αλλά του μετέφεραν ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει καθώς το μηχάνημα που είχε προμηθευτεί το Νοσοκομείο μέσω δωρεάς δεν έχει παραληφθεί διοικητικά από το 2014! Γι αυτό το λόγο ζήτησε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) έτσι ώστε να διαλευκανθεί για ποιο λόγο δεν έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες ενέργειες μέχρι σήμερα σε διοικητικό επίπεδο και να διαπιστωθεί αν συντρέχουν τυχόν παρανομίες.

«Η ισχύς εν τη ενώσει» για το προσωπικό
«Κάποιοι φαίνεται ότι θορυβήθηκαν από αυτό το γεγονός και άρχισαν να πετούν τη μπάλα στα κεραμίδια» μας είπε και συνδύασε το ζήτημα αυτό με το τελευταίο θέμα που προέκυψε περί μετακίνησης του διοικητικού-οικονομικού προσωπικού του Μαντζαβινάτειου στο Αργοστόλι. Ο κ. Βιβλάκης μας μετέφερε ότι παρατηρήθηκε πρόβλημα στο Μαντζαβινάτειο με την καθυστέρηση παραλαβής προμηθειών εξαιτίας του γεγονότος ότι οι τρεις διοικητικοί υπάλληλοι που εργάζονταν εκεί έγιναν δύο καθώς είχαμε την αποχώρηση μιας υπαλλήλου λόγω εγκυμοσύνης . Γι αυτό το λόγο, έκρινε ότι θα πρέπει να υπάρξει μια συνεργασία των διοικητικών προσωπικών των Νοσοκομείων του Αργοστολίου και του Ληξουρίου έτσι ώστε να λυθεί το ζήτημα και να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των δομών Υγείας του νησιού . «Η ισχύς εν τη ενώσει. Ας αφήσουμε τους τοπικισμούς και να κοιτάξουμε να λειτουργήσουν εύρυθμα τα Νοσοκομεία γιατί αυτό είναι που απασχολεί τους πολίτες » μας ανέφερε χαρακτηριστικά και στο πλαίσιο αυτό έκρινε ότι θα πρέπει να υπάρξει μια κατάλληλη εκπαίδευση του προσωπικού έτσι ώστε να γνωρίζουν καλύτερα το αντικείμενο της δουλειάς τους . «Δεν υπάρχει θέμα μετακίνησης, παρά μόνο εκπαίδευσης» επισήμανε και κάτι τέτοιο θα συμβεί και με τα δύο άτομα που αναμένεται να προσληφθούν ως παλιοί επιτυχόντες του ΑΣΕΠ για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από την 1η Φεβρουαρίου στο Νοσοκομείο . Ο κ. Βιβλάκης κατέληξε λέγοντας ότι οι ενέργειες αυτές αφορούν καθαρά την εσωτερική λειτουργία του Νοσοκομείου και δεν δημιουργούν σε καμία περίπτωση ζήτημα κλεισίματος του Μαντζαβινάτειου. Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι έχει φροντίσει να γνωστοποιήσει εγγράφως γι αυτές τις προθέσεις του και την 6η ΥΠΕ , δίχως όμως να έχει ληφθεί ακόμα κάποια οριστική απόφαση για το αν θα υλοποιηθούν.

Ρεπορτάζ Μιχάλης Ανδρεαδάκης

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top