skip to Main Content
600 500 ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΛΑΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ στις 12 το μεσημέρι στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ πλατεία ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

ΓΙΑ:

  • ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ
  • ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ

Το Ν.Τ. Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ εκφράζει  την απέραντη θλίψη και την οδύνη του για την ανείπωτη πολύνεκρη τραγωδία, που εκτυλίχθηκε στα Τέμπη. 

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους συγγενείς των αθώων θυμάτων και ενώνουμε την φωνή μας με τους εργαζόμενους στον ΟΣΕ και στους σιδηροδρόμους, με όλο το λαό και την νεολαία, που καταγγέλλουν ότι δεν πρόκειται για δυστύχημα ή ατύχημα, αλλά για ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα.

Οι ένοχοι γνωστοί:Το κράτος και η εταιρεία, που για τα κέρδη, θυσιάζουν ζωές!

Οι ευθύνες τους επίσης γνωστές και βρίσκονται στην διαχρονική πολιτική εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων που υλοποίησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ .

Οι αποφάσεις τους, να ξεπουλήσουν τον ΟΣΕ κομμάτι-κομμάτι για να δοθούν τα κερδοφόρα κομμάτια στον «επενδυτή» και να φορτωθούν τα ζημιογόνα στις πλάτες του λαού, να απαξιώσουν τα έργα υποδομής αντί να τα ολοκληρώσουν, να πετάξουν στο καλάθι των άχρηστων τις αγωνιώδεις προειδοποιήσεις των εργαζομένων για τους κινδύνους που υπήρχαν αλλά και για την υποστελέχωση, την εντατικοποίηση, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας κ.α, τελικά, κατέληξαν σε βάρος της ζωής δεκάδων θυμάτων κυρίως νέων.

«Ως εδώ!». Να μη σιωπήσει κανείς! Να γίνουμε η φωνή των νεκρών. Η φρίκη και η οργή που νιώθουμε, πρέπει να μετατραπεί σε λαϊκό ποτάμι αγώνα, που δε θα επιτρέψει να μείνει κανένας ατιμώρητος που δεν θα επιτρέψει να ξεχαστεί το νέο αυτό έγκλημα που προστίθεται στα τόσα άλλα («Μάτι», Εύβοια κ.α.).

Tο Ν.Τ. Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ, ΚΑΛΕΙ όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους  του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, τους μαθητές τους φοιτητές, όλους τους νέους και τις νέες την Τετάρτη 8 Μάρτη στα πλαίσια της πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας στο Δημόσιο, στις 12:00 ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ στην πλατεία Αργοστολίου για να διαδηλώσουμε ΟΛΟΙ μαζί για:

  • Να μην ξεχαστεί, να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη,
  • Σύγχρονες δημόσιες, φτηνές και ασφαλείς συγκοινωνίες για όλο τον λαό, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αρτιότερη εκπαίδευση, εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών ασφαλείας σε όλα τα ΜΜΜ
  • Ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας παντού.
  • Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν εκπαίδευση, Υγεία Πρόνοια.

Συνάμα, δεν ξεχνάμε πως η 8η Μάρτη συμπίπτει και με την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, μέρα που είναι συνέχεια των διαρκών αγώνων των γυναικών για ισότητα, για έξοδο από την εκμετάλλευση και την καταπίεση, για ίση αμοιβή για ίση εργασία – ίσες ευκαιρίες σε γυναίκες και άντρες.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 6/3/2023                                      Το Ν.Τ. Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top