skip to Main Content
%cf%87%cf%89%cf%81%ce%af%cf%82 %cf%84%ce%af%cf%84%ce%bb%ce%bf 6 500×375 Copy

Φ Ω Τ Η Σ  Π Α Υ Λ Α Τ Ο Σ Ο  Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ω Ν    Γ Ι Α Τ Ρ Ο Σ   Κ Α Ι   Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο Σ

Ο Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ω Ν Γ Ι Α Τ Ρ Ο Σ Κ Α Ι Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο Σ

Φ Ω Τ Η Σ Π Α Υ Λ Α Τ Ο Σ

ΕΝΑΣ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΣ  ΔΑΣΚΑΛΟΣ

Ο  Ιατρικός  Σύλλογος Κεφαλληνίας  διοργανώνει  τιμητική εκδήλωση προς  τιμή του συμπατριώτη μας  Ομότιμου Καθηγητή Ιατρικής  Σχολής  Πανεπιστημίου Αθηνών

Το Σάββατο, Οκτωβρίου 1, στις  7:00 μ.μ.

ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟΣ  ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

dsc_0020-001

Ο ΙΣΚ καλεί τους Κεφαλονίτες να τιμήσουν με την παρουσία τους τον Καθηγητή Ενδοκρινολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Φώτη Παυλάτο, διεθνώς βραβευμένο (για την προσφορά του στην πρόοδο της Ιατρικής Επιστήμης αλλά και τη Λογοτεχνία) στην εκδήλωση που διοργανώνει την 1η Οκτωβρίου 2016 και ώρα 19:00 στην Κοργιαλένειο βιβλιοθήκη. Στην εκδήλωση θα παρεβρίσκεται και θα ομιλήσει ο τιμώμενος Καθηγητής.

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ. του ΙΣΚ

Η Πρόεδρος

Ζαφειράτου Σοφία

Ένας Κεφαλλονίτης γιατρός που τιμά το νησί και την πατρίδα μας

ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΙΑΤΡΟΥ κ. ΦΩΤΗ ΠΑΥΛΑΤΟΥ στις 15 Μαΐου 2015 στο Δουβλίνο

Απενεμήθη δια μέσω του Προέδρου της European Society of Endocrinology το βραβείο για τη συμβολή του διακεκριμένου επιστήμονα «Ανθρώπου»  κ. Φώτη  Παυλάτου  στην Ενδοκρινολογία και ιδιαίτερως όσον αφορά στο Τεστ της Δεξαμεθαζόνης για τη Διάγνωση της Υπερλειτουργίας των Επινεφριδίων.

Επιπρόσθετα στις 15 Μαΐου 2015 θα γίνει ειδική τελετή βράβευσης του συμπατριώτη μας εξέχοντος καθηγητή Ιατρικής κ. Φ. Παυλάτο στο Δουβλίνο, παρουσία των αρχών και της επιστημονικής και ακαδημαϊκής κοινότητας.

Ποιός  είναι ο Φώτης  Παυλάτος

Γεννήθηκε στο Αργοστόλι, σπούδασε στην Ιατρική Σχολή στην Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία απεφοίτησε το 1954.  Η μετεκπαίδευσή του ολοκληρώθηκε στο πανεπιστήμιο του Αγ. Φραγκίσκου, της Καλιφορνίας, ΗΠΑ.

Ακολούθησε Πανεπιστημιακή σταδιοδρομία, με αισθήματα υψηλής ευθύνης, αφοσίωσης και βαθιάς πίστης στις άφθαρτες ανθρωπιστικές αξίες. Είναι Διδάκτωρ και Υφηγητής της ίδιας Σχολής και κατέχει τις ειδικότητες της Παθολογίας και Ενδοκρινολογίας ως Ομότιμος Καθηγητής.

Γνωστός στους Συναδέλφους του, στους Μαθητές του, στους ασθενείς του και στην κοινωνία, ως ο «Ευπατρίδης» της Ιατρικής, ο «Ιππότης με τα Λευκά», ο καθηγητής Φώτης Παυλάτος υπήρξε καθ’ ομολογία των Συναδέλφων του, των Μαθητών και των Φοιτητών της Ιατρικής, ο υπέροχος άνθρωπος, ο εμπνευσμένος και αξεπέραστος δάσκαλος, ο ανήσυχος ερευνητής, διανοητής, στοχαστής, αλλά και ο προικισμένος λογοτέχνης και ιατρο-φιλόσοφος, καταγράφοντας στην εκπαιδευτική του δραστηριότητα χιλιάδες σελίδες εκπαιδευτικού υλικού (προπτυχιακής και μεταπτυχιακής εκπαίδευσης) με την έγκυρη επιστημονική του γνώση και τη γλαφυρότητα της λογοτεχνικής του πένας.

Για τη συμβολή του στην ανάπτυξη της Ενδοκρινολογίας και της Διαβητολογίας στη χώρα μας έχει τιμηθεί από την Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία, από την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία αλλά και από την Εταιρεία Ιατρικών Σπουδών και από πολλές άλλες Επιστημονικές Εταιρείες καθώς και τη συμβολή του στην Μεταπτυχιακή Επιμόρφωση και πρόσφατα από τους Συνεργάτες και Μαθητές του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Τιμητική αναφορά του ονόματός του για το έργο του έγινε και από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Ιατρικό Κέντρο Αγίου Φραγκίσκου, στον απολογισμό των 50 ετών της επιστημονικής δραστηριότητας του Πανεπιστημίου.

Ύψιστη τιμητική αναγνώρισή του αποτελεί η βράβευση του το Δεκέμβριο του 2006 από την Ακαδημία Αθηνών για το σύνολο της επιστημονικής και κοινωνικής του προσφοράς με το χαρακτηρισμό ως εμβληματική φυσιογνωμία και πρότυπο για τους νεότερους. Επίσης, από τον Οκτώβριο του 2008, η Αίθουσα Διδασκαλίας του «Λαϊκού Νοσοκομείου» φέρει το όνομά του.

Εκτός από το σημαντικό επιστημονικό και διδακτικό έργο του έχει αναπτύξει και πλούσια λογοτεχνική δραστηριότητα διατελέσας επί σειρά ετών Γενικός Γραμματέας και Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Ιατρών Λογοτεχνών.  Έχει τιμηθεί με τον Α’ Έπαινο της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών για την ποιητική του συλλογή «Λευκές Πολιτείες».

Ο Φώτης Παυλάτος αποτελεί το «Πρότυπο» του Ανθρώπου, του Δασκάλου, του Ερευνητή, του Γιατρού, όπως τον ήθελε και εξακολουθεί πάντα να τον θέλει η Κοινωνία.

Δείτε και http://apk.med.uoa.gr/h-kliniki/istoriki-anadromi.html

Καθώς επίσης καιhttp://www.filonas.gr/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%83/46-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B9/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CE%B7-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%BD%CE%B1/149-%CE%B5%CE%BD%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CF%83.html

Θεωρώ πως οι τοπικοί φορείς οφείλουν να τιμήσουν τον λαμπρό αυτόν επιστήμονα (Δήμος, Περιφέρεια, Ιατρικός κόσμος κ.α.) ______________

Οι πληροφορίες μου δόθηκαν από τον ίδιο σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε

Ευρυδίκη Λειβαδά

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top