skip to Main Content
1 65 768×513

Νοσοκομείο Κεφαλονιάς: 72 στα 100 παιδιά διαγνώστηκαν με γρίπη μέσα σε μια ημέρα – Ανησυχία λόγω των αυξημένων κρουσμάτων

Mόνο τη Δευτέρα 20/1, εξετάστηκαν 100 παιδιά και τα 72 διαγνώστηκαν με γρίπη .

Η κατάσταση στο Νοσοκομείο Κεφαλονιάς είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, καθώς η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων γρίπης στα παιδιά έχει προκαλέσει σοβαρές δυσκολίες, ενώ ταυτόχρονα παρατηρούνται ελλείψεις προσωπικού.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, την περασμένη Δευτέρα εξετάστηκαν 100 παιδιά, εκ των οποίων τα 72 διαγνώστηκαν με γρίπη.

Ο αριθμός των παιδιών που εξετάστηκαν το 2024 ανήλθε σε 14.500 με την τάση να είναι αυξητική.

Η Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου διαθέτει μόνο 14 κλίνες και σήμερα νοσηλεύει 8 παιδιά που έχουν αναπτύξει επιπλοκές από τη γρίπη, όπως μυοσίτιδα, αν και βρίσκονται εκτός κινδύνου.

Η έντονη αυτή πίεση που υφίσταται το προσωπικό και οι υποδομές, αναδεικνύει τις ανάγκες για άμεση ενίσχυση του νοσοκομείου, προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις. 

 

Πηγή: 

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top