skip to Main Content
ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛΜΕ ΚΙ (Copy)

Νομαρχιακό Τμήμα (ΝΤ) Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ

Να βάλουμε φραγμό   στο σχεδιασμό 6ης ΥΠΕ – κυβέρνησης
για κλείσιμο του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου & υποβάθμιση όλων των δομών υγείας!!!

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ θεωρεί πρόκληση την απόφαση (με ΑΠ 26575 10/07/2018) της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας (ΥΠΕ), με την οποία καλεί τους υπαλλήλους της κατηγορίας /κλάδου ΤΕ / ΔΕ Νοσηλευτικής / βοηθών Νοσηλευτικής να υποβάλλουν αίτηση μετακίνησης προς το ΓΝΝ Αργοστολίου, προκειμένου να καλύψουν τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν. Κάτι τέτοιο σηματοδοτεί το τελειωτικό κτύπημα στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο.
Η 6η ΥΠΕ δεν δρα αυθαίρετα αλλά στο πλαίσιο των κυβερνητικών κατευθύνσεων που ιδιωτικοποιούν λειτουργίες, συγχωνεύουν ή κλείνουν νοσοκομεία και άλλες δομές υγείας. Η κοροϊδία με τη στελέχωση δεν έχει τέλος. Μάλιστα, η κ. Βουλευτής, στην τελευταία έκδοση του εμπαιγμού, επαίρεται για τους φαντάρους – γιατρούς που έρχονται στα νησιά μας!! Κι αυτό όταν δρομολογούνται ήδη οι απολύσεις των επικουρικών γιατρών αλλά και των πέντε νοσηλευτριών που αρχικά προορίζονταν για τη ΜΕΘ (παραμένει κλειστή) και είναι με διετείς συμβάσεις ΚΕΛΠΝΟ που λήγουν κι αυτές, όπως και οι συμβάσεις μέσω ΟΑΕΔ. Όχι τυχαία η ΠΟΕΔΗΝ είχε χαρακτηρίσει, με βάση έκθεσή της, ως «υγειονομικά ανοχύρωτες» τις νησιωτικές περιοχές και «απάνθρωπη, εξουθενωτική και άκρως επικίνδυνη» την κατάσταση που βρίσκεται το Κέντρο Υγείας στο νησί της Ιθάκης. Επιπλέον, το σωματείο των εργαζομένων στο ΓΝΝ Αργοστολίου επισημαίνει διαρκώς πως «το Νοσοκομείο λειτουργεί με το 50% της δύναμης των εργαζομένων. Στο πλαίσιο αυτό δρομολογούνται και οι εξελίξεις στο Μαντζαβινάτειο.
Η ουσία είναι, λοιπόν, ότι καμιά λύση δεν υπάρχει όσον αφορά τη στελέχωση του Μαντζαβινάτειου με παθολόγους γιατρούς μετά την αποχώρηση τριών που συνταξιοδοτήθηκαν. Αφού έκλεισαν την παθολογική κλινική έρχονται τώρα να πάρουν και το νοσηλευτικό προσωπικό!!! Δυστυχώς επιβεβαιώνονται με τον πλέον τραγικό τρόπο όσα εμείς και άλλοι φορείς προβλέπαμε και καταγγέλλαμε για το κλείσιμο του Μαντζαβινάτειου και την μετατροπή του σε ένα υποβαθμισμένο Κέντρο Υγείας. Άλλωστε, σε λίγο διαμορφώνουν νέο οργανισμό και στα δύο Νοσοκομεία, όπου επικαλούνται τα ποσοστά λειτουργίας των τμημάτων που έχουν «επιτύχει» με την υποστελέχωση, επιδιώκοντας να επιφέρουν νέο πλήγμα σε κλίνες και οργανικότητα.
Η κυβερνητική μεθόδευση επενδύεται επικοινωνιακά εκ μέρους των διοικητικών και κυβερνητικών παραγόντων με το πρόσχημα ότι όλα γίνονται για να ενισχυθεί το ΓΝΝ Αργοστολίου. Καταγγέλλουμε την υποκρισία και τον αποπροσανατολισμό, αφού η ίδια τακτική αποψίλωσης σε προσωπικό και εξοπλισμό χρησιμοποιείται και για το κεντρικό Νοσοκομείο του Νομού προκειμένου (υποτίθεται) να ενισχυθούν άλλες κεντρικότερες μονάδες. Είναι «μάστορες» στα εκβιαστικά διλλήματα, όπως έκαναν λίγο καιρό πριν με την επιχείρηση αποψίλωσης της (κλειστής) Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Αργοστολίου (ΓΝΝΑ) από τον εξοπλισμό της, με πρόσχημα την αντιμετώπιση των προβλημάτων στη ΜΕΘ του Ρίου. Την ίδια ώρα διοχετεύουν με ΦΕΚ και πανηγυρισμούς χρήματα της δωρεάς Βεργωτή όχι στη λειτουργία της ΜΕΘ για την οποία προορίζονταν αλλά σε άλλες δράσεις (πχ αλλαγή ανελκυστήρων), που έπρεπε να καλυφθούν με κρατικές δαπάνες.
Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ τονίζει ότι κανένα πρόβλημα δεν θα λυθεί έτσι παρά μόνο, ίσως, προσωρινά. Το κλείσιμο του Μαντζαβινάτειου θα επιφέρει παραπέρα συμφόρηση στο ΓΝΝ Αργοστολίου, που καλείται να λειτουργήσει σε απαράδεκτες συνθήκες έλλειψης και εντατικοποίησης του Ιατρικού, Νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, χωρίς να υπάρχει καμιά μέριμνα και προοπτική για την ενίσχυσή του με τις απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ καλεί τα σωματεία του δημοσίου και τους συναδέλφους στο Νομό, σε συντονισμό με όλους τους φορείς του υπόλοιπου λαϊκού κινήματος, να οργανώσουμε την πάλη για να μπει φραγμός την πολιτική παραπέρα υποβάθμισης της υγείας στο Νομό, για να μην περάσουν τα σχέδια να κλείσει το Μαντζαβινάτειο, για να μην μετακινηθεί κανένας υπάλληλος είτε εκβιαστικά είτε ως «ενδιαφερόμενος».
Να μη δοθεί καμία νομιμοποίηση, να μην υπάρξει καμία συναίνεση στον εκβιασμό της 6η ΥΠΕ προς τους εργαζόμενους.
Να αποκρουστεί συνολικά η πολιτική κυβερνήσεων – ΕΕ – κεφαλαίου που έχει οδηγήσει το σύνολο των νοσοκομείων σε αδυναμία λειτουργίας και παράδοσή τους στα χέρια των επιχειρηματιών.
Διεκδικούμε:
Κάτω τα χέρια από το Μαντζαβινάτειο, το ΓΝΝΑ, τα Κέντρα Υγείας και όλες τις δομές υγείας του Νομού!!!
Να μην προχωρήσει κανένας ντε φάκτο υποβιβασμός και καμιά συγχώνευση – κατάργηση νοσοκομείου, όπως επιχειρείται με το Μαντζαβινάτειο.
Να σταματήσει η «κινητικότητα» των συναδέλφων εντός και εκτός του Νομού.
Να επανέρθει η οργανικότητα των δομών υγείας στην προ του 2012 κατάσταση.
Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ΓΝΝ Αργοστολιού και το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου, τα Κέντρα Υγείας, τα Αγροτικά Ιατρεία, τις δομές Ψυχικής Υγείας και το ΕΚΑΒ του Νομού.
Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και του επικουρικού προσωπικού που εργάζονται σήμερα στα Νοσοκομεία.
Να λειτουργήσουν όλα τα τμήματα και οι δομές (ΜΕΘ, Ψυχιατρική, χειρουργεία, ΕΚΑΒ, κέντρα υγείας κλπ) με πλήρη στελέχωσή τους.
Να σταματήσει η ποινικοποίηση της εργασίας των συναδέλφων.
Να υπάρξει αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού του 2014, με πλήρη θωράκιση των κτιρίων και να λυθούν – με όλα τα μέτρα ασφάλειας – τα προβλήματα στο υποσταθμό της ΔΕΗ που είναι στο υπόγειο του ΓΝΝΑ.
Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν αναβαθμισμένη υγεία που να καλύπτει όλες τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.
Για όλα τα προηγούμενα, και σε συντονισμό με το Εργατικό Κέντρο αλλά και όλα τα σωματεία και τους φορείς που απαρτίζουν την Επιτροπή Αγώνα Φορέων του Νομού, προγραμματίζουμε:
Την Παρασκευή 3 Αυγούστου και ώρα 11 πμ, περιοδεία κλιμακίου στο Μαντζαβινάτειο.
Την Τρίτη 7 Αυγούστου
και ώρα 8 μμ,
συγκέντρωση στον κήπο της Ιακωβάτειου Βιβλιοθήκης,
στο Ληξούρι.
Συνέχεια θα δοθεί με Συνέντευξη Τύπου και παράσταση στο διοικητή του ΓΝΝΑ στο Αργοστόλι, που οι μέρες και ώρες πραγματοποίησής τους θα ανακοινωθούν μετά τη συγκέντρωση του Ληξουρίου.
Αργοστόλι 2/8/2018

Ο Πρόεδρος                                    Η Γραμματέας
Διονύσης Γεωργόπουλος             Σοφία Μισαηλίδου

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Voutos Press
Back To Top