skip to Main Content
ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛΜΕ ΚΙ (Copy)

Νομαρχιακό Τμήμα (ΝΤ) Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!!!
Όλοι κι όλες στην απεργιακή συγκέντρωση 10 πμ στο ΕΚΚΙ.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.
Το ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ τιμά την 1η Μάη, ως μέρα απεργίας για την εργατική τάξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε όλον τον κόσμο, ως μέρα επιθεώρησης δυνάμεων, απότισης τιμής στους νεκρούς μας και οδηγό για νέους αγώνες. Το Σικάγο του 1886, ο Μάης του 36, οι διακόσιοι της Καισαριανής και οι εκτελεσμένοι αγωνιστές της Κεφαλονιάς το Μάη του 44 φωτίζουν το δρόμο μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα για δικαιώματα, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά.
Σήμερα που ο λαός μας και οι δημόσιοι υπάλληλοι, ως μέρος του, συνεχίζουν να ματώνουν, που πληρώνουν την ανάπτυξη, όπως ακριβοπλήρωσαν την κρίση, μπορεί να γίνει κατανοητό ότι η «έξοδος από τα μνημόνια», που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τίποτε το θετικό για μας δεν προοιωνίζει. Όχι μόνο παραμένουν οι πάνω από 1000 εφαρμοστικοί νόμοι, αλλά και ετοιμάζονται νέα 88 προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης. Μόνο το κεφάλαιο και οι εταίροι της κυβέρνησης «τρίβουν τα χέρια» τους από τα αναπτυξιακά σχέδια. Ο λαός των νησιών μας βίωσε στο πετσί του τους πλειστηριασμούς που γενικεύονται και πληθαίνουν για τη φτωχολογιά. Κανείς εργαζόμενος πρέπει να ξέρει το ποιος θα είναι ο ωφελημένος από μια τέτοια ανάπτυξη! Αυτή θα στηριχτεί στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας, στην καλλιέργεια χαμηλών απαιτήσεων από τη μια και φρούδων ελπίδων από την άλλη που θα μοιράζει απλόχερα η κυβέρνηση.
Μόνο ο οργανωμένος ταξικός αγώνας μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για δουλειά, ζωή με δικαιώματα με βάση την εποχή μας και τις ανάγκες μας.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.
Η Ελλάδα από τον Έβρο ως την Κρήτη έχει μετατραπεί σε ορμητήριο των αμερικανονατοικών, σε ένα απέραντο πεδίο βολής!
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μας μπλέκει όλο και πιο πολύ στον καυγά των μονοπωλίων για το μοίρασμα των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους. Έχει τεράστιες ευθύνες, αποδείχτηκε το μεγαλύτερο πλυντήριο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού! Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γειτονικούς λαούς, με τον τούρκικο λαό, τους λαούς των Βαλκανίων. Την ίδια ώρα μαίνεται για 7ο χρόνο ο πόλεμος στην Συρία, όπου οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις πολεμούν για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών με τον λαό της Συρίας να βρίσκεται στην δίνη της βαρβαρότητας.
Γέμισε με πνιγμένους πρόσφυγες το Αιγαίο, ο φασισμός σηκώνει κεφάλι, δίνοντας τον οβολό του στο κεφάλαιο. Όλη η ανατολική Μεσόγειος έχει γίνει πεδίο πολεμικών ετοιμασιών, απόρροια των εξορύξεων πλουτοπαραγωγικών πηγών από μονοπωλιακούς ομίλους. Το κράτος-δολοφόνος, το Ισραήλ, συνεχίζει την σφαγή αμάχων.Η Τουρκία μπήκε στο Αφρίν και απειλεί το Αιγαίο, ενώ η ελληνική κυβέρνηση καθησυχάζει τον λαό.
Σε αυτές τις συνθήκες η εργατική τάξη της χώρας μας, η παγκόσμια εργατική τάξη τιμά την 1η του Μάη σηκώνοντας τείχος αντίστασης στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, κύμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες, απομονώνουμε τους εθνικιστές φασίστες σε κάθε χώρα.
Η μεγαλύτερη τιμή στους αγώνες, στις θυσίες των συντρόφων μας που έπεσαν στην ανειρήνευτη πάλη των τάξεων για δικαιώματα, για κοινωνική απελευθέρωση, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο,, είναι η συνέχιση του ταξικού αγώνα, στον ίδιο χαραγμένο δρόμο για την τελική νίκη των λαών.
Πυκνώνουμε τις γραμμές των συνδικάτων μας, βγαίνουμε στην αντεπίθεση! Απαιτούμε εδώ και τώρα την απεμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις του ΝΑΤΟ. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.
Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν!
Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να γυρίσουν τώρα πίσω ελληνικά πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων.
Απαιτούμε τώρα να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, καμία δαπάνη για νατοϊκούς εξοπλισμούς.
Απομονώνουμε τον εθνικισμό και τους εγκληματίες δολοφόνους ναζιστές της Χρυσής Αυγής από κάθε χώρο εργασίας, από κάθε γειτονιά.
Σύγχρονοι Δούλοι για τα κέρδη των αφεντικών δεν θα γίνουμε!
Απαιτούμε αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα. Κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ, κανένας κάτω από 751 βασικό μισθό, κανένας ανασφάλιστος, μέτρα προστασίας υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
Προσλήψεις σε παιδεία, υγεία εδώ και τώρα. Δώστε λεφτά για παιδεία και υγεία όχι για του ΝΑΤΟ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ!
Κάλυψη όλων των κενών στα Νοσοκομεία και στις δημόσιες δομές υγείας του Νομού με μόνιμο προσωπικό. Να μην κλείσει το Μαντζαβινάτειο, να μην υπολειτουργεί καμία δομή υγείας.
Το φλογερό σύνθημα που γεννήθηκε μέσα σε μεγάλους αγώνες και εξεγέρσεις μας οδηγεί σήμερα περισσότερο από ποτέ:
Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!
Καλούμε τους συναδέλφους να δώσουν το απεργιακό «παρών» και να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση 10 πμ στο ΕΚΚΙ.
Συνεχίζουμε με την συμμετοχή στη στάση εργασίας για την υγεία που θα γίνει παγκεφαλληνικά για το δημόσιο στις 16 Μάη 11πμ -2 μμ. και στη συγκέντρωση που θα γίνει 11 πμ στο Νοσοκομείο Αργοστολίου, από κοινού με το ΕΚΚΙ και τα σωματεία του ιδιωτικού τομέα.
ΖΗΤΩ Η 1Η ΜΑΗ
ΖΗΤΩ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ
Αργοστόλι 30/4/2018

Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας
Διονύσης Γεωργόπουλος Σοφία Μισαηλίδου

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top