skip to Main Content
ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Copy

Νομαρχιακό Τμήμα (ΝΤ) Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σχετικά με τη διαδικασία ανασύνθεσης του προεδρείου
της ΕΓ του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ στο Νομό

Η ΕΓ του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Κεφαλονιάς – Ιθάκης συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση (Πράξη 7η, 3/11/2018), κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου, συνάδελφου Διονύση Γεωργόπουλου, ο οποίος και εισηγήθηκε σχετικά. Μεταξύ των άλλων, με βάση την ημερήσια διάταξη, συζητήθηκε το θέμα: «ανασύνθεση του προεδρείου», δεδομένης της απόσπασης του έως σήμερα Προέδρου στην Αθήνα και των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Η ΕΓ αποφάσισε τα εξής:

 1. Χαιρετίζει την προσφορά του συναδέλφου Προέδρου, που άσκησε πλήρως και ανελλιπώς τα καθήκοντά του, στη διαδικασία συγκρότησης και λειτουργίας του ΝΤ, σε όλες τις συνεδριάσεις της ΕΓ, στην πρόσφατη ΓΣ των αντιπροσώπων και σε όλες τις μάχες που δόθηκαν από το κίνημα. Θεωρεί σημαντικό το να παραμείνει στην ΕΓ, προσφέροντας τις υπηρεσίες του με τον τρόπο που η ΕΓ θα καθορίσει και παίζοντας ρόλο «κρίκου» με το κέντρο. Του εύχεται, τέλος, ταχεία ανάρρωση.
 2. Με τα δεδομένα που διαμορφώνονται δε μπορεί να υπάρξει λύση προσωρινής αναπλήρωσης του Προέδρου, με βάση τα προβλεπόμενα από τον κανονισμό λειτουργίας του ΝΤ. Πρέπει να υπάρξει ανασύνθεση της ΕΓ. Η ανάγκη αυτή έχει απασχολήσει την ΕΓ, ήδη από το τέλος Απρίλη (Πράξη 3η, 29/4/2018) και σε όλες τις υπόλοιπες συνεδριάσεις της ΕΓ έως σήμερα (Πράξ. 4η, 5η, 6η, 7η). Όλες οι σκέψεις έχουν συζητηθεί ανοικτά και δημοκρατικά, προκειμένου να μη υπάρξουν αιφνιδιασμοί και τετελεσμένα, να διασφαλιστεί η ευρύτερη δυνατή συναίνεση στην τελική επιλογή. Γι’ αυτή την διαδικασία προετοιμασίας στη διαμόρφωση διάδοχης κατάστασης ενημερώθηκαν, όπως ήταν οφειλόμενο, οι αντιπρόσωποι των σωματείων του δημοσίου στη ΓΣ (29/9/18).
 3. Η νέα σύνθεση του προεδρείου είναι με βάση την αρχή της αναλογικής – αντιπροσωπευτικής εκπροσώπησης, που κατοχυρώνει τη θέληση των δημοσίων υπαλλήλων στο Νομό και σέβεται τους συσχετισμούς που αποτυπώνονται στις αρχαιρεσίες. Άλλωστε, αυτή η αρχή είχε πρυτανεύσει και είχε γίνει αποδεκτή, στη διαδικασία της προηγούμενης σύνθεσης του προεδρείου. Έτσι, ξανά, Πρόεδρος και Γραμματέας προέρχονται από την παράταξη της Δημοσιοϋπαλληλικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΔΑΣ) – που διαθέτει απόλυτη πλειοψηφία – και Αναπληρωτής Πρόεδρος από την Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση. Επιπλέον εκφράζει τη συμμετοχή από ευρύ φάσμα συνδικάτων του Νομού (ΕΛΜΕ-ΚΙ, Υπάλληλοι Περιφέρειας, Νοσοκομείο).
 4. Γίνονται δεκτές οι παραιτήσεις του έως τώρα Προέδρου και της έως τώρα Αναπληρώτριας Προέδρου.
 5. Η σύνθεση του Προεδρείου και της ΕΓ διαμορφώνονται ως ακολούθως:
 • Πρόεδρος: Δημήτρης Μαντζουράτος
 • Αναπληρώτρια Πρόεδρος: Βιβή Τσιγγίστρα
 • Γραμματέας: Σοφία Μισαηλίδου
 • Υπεύθυνη Οικονομικού: Σοφία Ποταμιάνου
 • Υπεύθυνος Οργανωτικού: Βαγγέλης Δελλαπόρτας

Μέλη:

 • Βάσω Βουτσινά
 • Διονύσης Γεωργόπουλος
 • Διονυσία Πεντογάλου
 • Παύλος Τουλάτος

Όλα τα παραπάνω ψηφίστηκαν ΟΜΟΦΩΝΑ.

Η ΕΓ απευθύνει κάλεσμα στράτευσης και συσπείρωσης των σωματείων και των δημοσίων υπαλλήλων, στη μάχη ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – μονοπωλίων. Η μάχη για την επιτυχία της ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ του Νοέμβρη να γίνει εφαλτήριο νέων αγώνων για τα δικαιώματά μας. Το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ να συνεχίσει να αποτελεί «καρφί στο μάτι» του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού και όσων βάζουν πλάτη στις επιδιώξεις του. Να μαζικοποιηθεί με νέες συμμετοχές σωματείων. Να συμβάλει στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης, μέσα από την ενεργοποίηση των πρωτοβάθμιων σωματείων και τη μαζικοποίηση των διαδικασιών τους, τη συμπόρευση με το Εργατικό Κέντρο και τα σωματεία του ιδιωτικού τομέα. Μπορούμε να ονειρευτούμε και να δράσουμε, μακριά από καιροσκοπισμούς και μικροψυχίες, για «έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων μας, στο μπόι των ανθρώπων».

Αργοστόλι 03/11/2018

Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας
Δημήτρης Μαντζουράτος Σοφία Μισαηλίδου
Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top