
Νέο τροχαίο στον δρόμο Καραβόμυλου –Αγίας Ευφημίας: Παρέμβαση Γαλιατσάτου για τις χαμένες χρηματοδοτήσεις
Με αφορμή το περιστατικό, ο πρώην Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος επανήλθε με δημόσια ανάρτησή του, κατηγορώντας τις δύο τελευταίες περιφερειακές αρχές για αδιαφορία και απώλεια ενός ώριμου έργου.
Όπως υπενθύμισε, επί διοίκησης της παράταξης ΑΝΑΣΑ η Περιφέρεια είχε εντάξει το έργο αναβάθμισης του δρόμου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με προϋπολογισμό 7,2 εκατ. ευρώ, μετά και τη σχετική έγκριση του τότε Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση.
Ωστόσο, «επτά χρόνια μετά», όπως σημειώνει ο κ. Γαλιατσάτος, «οι δύο περιφερειακές αρχές Κράτσα και Τρεπεκλή, αδιαφορώντας, αφενός απώλεσαν τα χρήματα, αφετέρου το αφαίρεσαν από τα προγράμματα προς υλοποίηση».
Ο πρώην Περιφερειάρχης καλεί τον νυν Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Γιάννη Τρεπεκλή και τον βουλευτή Κεφαλονιάς – Ιθάκης να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ζητώντας εξηγήσεις αλλά και ξεκάθαρες δεσμεύσεις για το μέλλον του έργου.
«Κύριε Περιφερειάρχη, κύριε βουλευτά, ο λόγος, η πράξη και η ευθύνη σε εσάς», καταλήγει ο Θόδωρος Γαλιατσάτος.