skip to Main Content
Nd (Copy)

ΝΔ: Αυτοί είναι οι 2 πρώτοι για τις εκλογικές λίστες της Κεφαλονιάς

Σε πλήρη εκλογικό συναγερμό βρίσκεται η Ν.Δ., περιμένοντας εκλογές μέσα στο 2018, με τα δύο πρώτα ονόματα υποψηφίων για την Κεφαλονιά να βρίσκονται ήδη στα κεντρικά του κόμματος, και μάλιστα σε περίοπτη θέση.

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένη πηγή, τα δύο στελέχη που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε στη λίστα των υποψηφίων που θα εξετάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο τ. αντιδήμαρχος  Ραφήνας – Πικερμίου, Γιώργος Κοκκόλης και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κεφαλονιάς Σάββας Σαββαόγλου.

Ο Γιώργος Κοκκόλης

Ο πρώτος ήταν ένας από τους νεότερους αντιδημάρχους στην Ελλάδα και έρχεται από μία πολύ πετυχημένη πορεία στα αυτοδιοικητικά του δήμου Ραφήνας – Πικερμίου.

Έχει αποφοιτήσει με άριστα από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο London School of Economics στον τομέα του εθνικισμού και μετεκπαίδευση σε θέματα ηγεσίας στο πανεπιστήμιο Harvard. Το 2012 τιμήθηκε με το ευρωπαϊκό βραβείο «Καρλομάγνος» για τη δουλειά του στο πανευρωπαϊκό περιοδικό Cafe Babel.

Θεωρείται από τα «αγαπημένα παιδιά» του Κυριάκου Μητσοτάκη ή για την ακρίβεια ένας από τους νέους που κέρδισαν από την πρώτη στιγμή την συμπάθειά του, χωρίς μάλιστα να αποτελεί ο ίδιος προϊόν των κομματικών μηχανισμών. Παρ’ όλα αυτά, στο 10ο συνέδριο της ΝΔ κατάφερε να εκλεγεί στην Πολιτική Επιτροπή του Κόμματος, και μάλιστα 5ος σε σταυρούς.

Ο Σάββας Σαββαόγλου

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κεφαλονιάς είναι το δεύτερο από τα ονόματα που έχουν διαρρεύσει και που παρουσιάζουμε σε αποκλειστικότητα. Αποτελεί ένα από τα σταθερά στελέχη της παράταξης παρά τις κατά καιρούς κόντρες του με το Μέγαρο και την πρόσφατη μετακίνησή του στο ψηφοδέλτιο του Θεόφιλου Μιχαλάτου.
Σύμφωνα με τις πηγές μας, ο Σαββαόγλου πιστεύεται ότι μπορεί να ελκύσει κόσμο και εκτός Νέας Δημοκρατίας, στοχεύοντας στους απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που έτσι κι αλλιώς θεωρούνται περιστασιακοί ψηφοφόροι του κυβερνώντος κόμματος στην Κεφαλονιά.
Ο ίδιος στηρίζει το προφίλ του σε μία εικόνα ειλικρίνειας προς τους ψηφοφόρους, δεν μιλάει με ξύλινη γλώσσα ενώ η προεδρία στον δικηγορικό σύλλογο, φαίνεται πως έχει αναβαθμίσει το ρόλο του.
Παρά το γεγονός ότι ασχολείται για χρόνια με την πολιτική και ότι έχει κολλήσει αρκετά «κομματικά ένσημα», ο συχνά αντισυμβατικός του χαρακτήρας (είναι οπαδός της ΑΕΚ και… του Heavy Metal), στην Νέα Δημοκρατία πιστεύουν ότι… μπορεί να «κάνει γκελ», τόσο σε ψηφοφόρους άλλων παρατάξεων όσο και στους νέους.
Ερωτηματικό αποτελεί πάντως το αν υποστηριχθεί πραγματικά από το «δημαρχιακό κάστρο» αφού δεν είναι λίγοι αυτοί που την… αποστασία του προς την παράταξη του Θεόφιλου, την κρατούν… «μανιάτικο».
Μέχρι την προκήρυξη των εκλογών, είτε το ’18 γίνουν αυτές είτε το ’19, στη λίστα των υποψηφίων αναμένεται να καταγραφούν και άλλα ονόματα. Άγνωστο παραμένει τι θα κάνει πλευρά του Μεγάρου, όπως και ο Χαράλαμπος Λυκούδης, ο οποίος μέχρι τώρα δεν έχει δηλώσει αν επιθυμεί να είναι εκ νέου υποψήφιος.
Άλλωστε, η γραμμή του κόμματος είναι ιδιαίτερα αυστηρή, σε ότι έχει να κάνει με τις αυτόκλητες υποψηφιότητες. Αυτός ήταν κι ο λόγος που και οι δυο πολιτικοί (Σαββαόγλου, Κοκκόλης) αρνήθηκαν να σχολιάσουν την αποκάλυψή μας, όταν τους το ζητήσαμε, και παρέπεμψαν στον αρχηγό και την εκλογική επιτροπή του κόμματος.
Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα
Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top