skip to Main Content
Tsipras 1 768×512 (Copy)

Μητσοτάκης: Δεν μπορεί η χώρα να κυβερνάται από κυβέρνηση – «κουρελού» (vid)

«Δεν μπορεί να διαλυθεί η χώρα επειδή ο κ. Τσίπρας αντιλαμβάνεται ότι πλησιάζει η ώρα που θα φύγει από την εξουσία. Δημοκρατία σημαίνει εκλογές. Και όπως ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία με εκλογές έτσι, με εκλογές, θα φύγει από την εξουσία». Αυτό υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μίλησε στη συνεδρίαση της νέας Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, που αναδείχθηκε από το 12ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Δείτε το βίντεο από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ:

«Καλώ τις δημοκρατικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης σε ένα κοινό προοδευτικό μέτωπο. Για να προστατεύσουμε τους θεσμούς και για να διαφυλάξουμε την πολιτική ομαλότητα. Οι επόμενες εκλογές δεν θα αφορούν μόνο την οικονομία. Θα αφορούν και την ποιότητα του πολιτεύματός μας», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για τα σενάρια περί κυβέρνησης μειοψηφίας με ψήφο ανοχής: «Πριν φτάσουμε στην ανοχή, θα πρέπει να μιλάμε για συνενοχή και εδώ είναι σαφείς οι ευθύνες του κ. Καμμένου. Ο κ. Καμμένος όφειλε να είχε αποχωρήσει εδώ και μήνες από την κυβέρνηση, για να εμποδίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Παραμένοντας στην κυβέρνηση είναι σα να δίνει το στιλό στον κ. Τσίπρα, για να την υπογράψει».

«Πριν από λίγο άκουσα ότι αναβλήθηκε η συνεδρίαση της Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛ. Μάλλον δεν διαπιστώθηκε απαρτία», σχολίασε σε ειρωνικό ύφος ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Ο παραπαίων πρωθυπουργός έχει δύο δρόμους: ή θα προσέλθει στη Βουλή να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, για να δει ποιοι τον στηρίζουν ή να πάει σε εκλογές. Το δίλημμα του κ. Τσίπρα δεν μπορεί να γίνεται πρόβλημα της χώρας. Δεν μπορεί η χώρα μας να κυβερνάται από μία κυβέρνηση – “κουρελού”», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σε μια Δημοκρατία δεν υπάρχει κρυφή ή μυστική πλειοψηφία. Ο πρωθυπουργός πρέπει είτε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, για να δούμε ονομαστικά πόσοι και ποιοι τον στηρίζουν, είτε να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, όπως επιβάλλει η δημοκρατική νομιμότητα», συμπλήρωσε.

«Η πατρίδα μας χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση που να εγγυάται σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία για όλους τους Έλληνες. Όχι μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που θα χρειαστούν ειδικό συνεργείο για να τους ξεκολλήσουν από τις καρέκλες τους όταν χάσουν τις εκλογές», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο μίζερος κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ δύει και ανατέλλει ο αισιόδοξος κόσμος της ΝΔ», σημείωσε ο αρχηγός της ΝΔ.

«Το ναυάγιο του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο οικονομικό και πολιτικό, αλλά και ηθικό: Το δήθεν “ηθικό πλεονέκτημα”έχει γίνει κουρέλι από τα σκάνδαλα και τη διαπλοκή αλά ΣΥΡΙΖΑ: Από τις ύποπτες πωλήσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία, το 1,6 δισ. του Μεταναστευτικού ή τα 800 εκατομμύρια του “Ελ. Βενιζέλος”. Από το διαγωνισμό – μαϊμού για το Θριάσιο ή από το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ και τον περιβόητο κ. Πετσίτη», πρόσθεσε.

«Όσο πιο ανίκανος αποδεικνύεται ο κ. Τσίπρας στην επίλυση των προβλημάτων των πολιτών, τόσο πιο αδίστακτος γίνεται στην προσπάθειά του να διατηρήσει την εξουσία», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Επίσης άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης με αφορμή τα δημοσιεύματα περί ανάθεσης της διεξαγωγής των εκλογών σε μια εταιρεία. «Θέλω, λοιπόν, σήμερα από το βήμα αυτό να προειδοποιήσω τους πάντες με τον πιο επίσημο τρόπο: Οι εκλογές θα γίνουν με τους ίδιους ακριβώς όρους και τις ίδιες τεχνικές προδιαγραφές που έγιναν όλες οι προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Με ελεγμένους εκλογικούς καταλόγους, με ασφαλές ηλεκτρονικό σύστημα και με τρόπο που θα διασφαλίζει απόλυτα την ομαλή διαδικασία της ψηφοφορίας. Και αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο στην περίπτωση που γίνουν τετραπλές εκλογές το Μάιο».

«Θέλουμε να γεφυρώσουμε τα ρήγματα που άνοιξε η κρίση και βάθυνε ο ΣΥΡΙΖΑ. Να ζωντανέψουμε και πάλι την ατμομηχανή της ελληνικής κοινωνίας, τη μεσαία τάξη και την ατομική προσπάθεια για πρόοδο. Με τη φιλοδοξία η κάθε γενιά να παραδίδει μία καλύτερη χώρα στην επόμενη», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Είμαστε ενωμένοι, είμαστε δυνατοί, είμαστε πανέτοιμοι. Δεν πρέπει όμως να υποτιμήσουμε ένα σύστημα που δείχνει έτοιμο να παραμείνει γαντζωμένο στην εξουσία. Όσοι έχουν ράψει κοστούμια εξουσία να τα αφήσουν στη ναφθαλίνη και να φορέσουμε στολή εργασίας. Σας ζητώ να βάλουμε όλοι μαζί την αλήθεια απέναντι στο ψέμα, να βάλουμε τη νηφαλιότητα απέναντι στο φανατισμό, την αλληλεγγύη απέναντι στο διχασμό. Με αρετή και τόλμη, θα προχωρήσουμε μπροστά, μαζί μπορούμε. Ελλάδα μπορούμε!», κατέληξε στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top