skip to Main Content
Xakerk18h2016 1  Article Copy

Μήνυση Βουλευτη Γ. Αϊβατίδη κατά του Περιφερειάρχη

Ιονίων Νήσων για ακύρωση της παρέλασης και προσβολή του Ιωάννη Μεταξά

Μήνυση Γ. Αϊβατίδη κατά του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων για ακύρωση της παρέλασης και προσβολή του Ιωάννη Μεταξά

Να κινηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου κατά του περιφερειάρχη, Θ. Γαλιατσάτου και του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου, Χρ. Μωραΐτη ζήτησε από την εισαγγελέα ο βουλευτής Κερκύρας της Χρυσής Αυγής, Γ. Αϊβατίδης

Ο Συναγωνιστής Βουλευτής Κέρκυρας Ιωάννης Αϊβατίδης, υπέβαλλε μήνυση κατά του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Γαλιατσάτο για την ακύρωση της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου και κατά του πρόεδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων Μωραΐτη για προσβολή κατά του Ιωάννη Μεταξά, ηγέτη του Ελληνικού Κράτους.

Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Γαλατσιάτος ακύρωσε την καθιερωμένη παρέλαση στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, η οποία ήταν προγραμματισμένη να λάβει χώρα στην πόλη της Κέρκυρας περί ώρα 12:15, λόγω δήθεν δυσμενών καιρικών συνθηκών. Όμως ο καιρός έως ώρα 11.00, κάτι για το οποίο έχω ιδίαν αντίληψη, ήταν απλά νεφελώδης, με ελάχιστα διαστήματα μικρής εντάσεως βροχοπτώσεως (ψιλόβροχο) και θερμοκρασία 18ο και πλέον, χωρίς ουδεμία μετεωρολογική αναφορά πρόβλεψης επικινδύνων καιρικών φαινομένων, για τις επόμενες ώρες στην πόλη της Κέρκυρας.

Την ώρα που είχε προγραμματισθεί η παρέλαση ΔΕΝ υπήρχε βροχόπτωση ή άλλο αξιοσημείωτο καιρικό φαινόμενο. Αυτό το γνωρίζουν όλοι οι πολίτες της Κέρκυρας, που ανέμεναν να τιμήσουν το Έπος του ’40 και να συμμετάσχουν ή να παρακολουθήσουν την παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας, των στρατιωτικών αγημάτων, αναπήρων πολέμου, φιλαρμονικών κ.λπ.

metaxas1940

Όσο δε για τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Μωραΐτη εκφώνησε εντός του Μητροπολιτικού Ναού Κερκύρας, «πανηγυρικό» λόγο για την επέτειο του Έπους του ΄40, στον οποίο ανέφερε πως «οι φασίστες…  και ο Ιωάννης Μεταξάς, ήταν ένας απ΄ αυτούς». Η ανωτέρω αναφορά ότι «ο Ιωάννης Μεταξάς ήταν ένας απ’ αυτούς», δηλαδή τους φασίστες που κήρυξαν τον πόλεμο στην Πατρίδα μας, στην αναφερόμενη περίπτωση πλήττει βάναυσα και παραβλάπτει ηθικά, σε σημαντικό βαθμό και κατ΄ευθείαν γραμμή το Ελληνικό Κράτος, υπό την έννοια της προσβολής του τότε ηγέτη του Ελληνικού Κράτους και του κλονισμού της εμπιστοσύνης του Λαού στο Κράτος αυτό καθαυτό και την συνέχειά του.

Ακολουθεί ένα μικρό απόσπασμα από τα όσα εκφώνησε ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου για τον Ιωάννη Μεταξά: “Στις 28 Οκτωβρίου 1940 ο ελληνικός λαός είπε στη συντριπτική του πλειονότητα ΟΧΙ στον φασισμό που απαιτούσε υποταγή. Συγχρόνως είπε ΟΧΙ στους Έλληνες ομοϊδεάτες του Μουσολίνι και δεν υπάρχει λόγος να αντιδικούμε για το αν υπήρχαν ή όχι και πόσοι ήταν. Κι ο Μεταξάς ήταν ένας από αυτούς”.

Ακολουθεί η μήνυση:

ΜΗΝΥΤΗΡΙΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑ

1. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
2. ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΩΡΑΪΤΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Ο κάτωθι υπογεγραμμένος ΙΩΑΝΝΗΣ Γ. ΑΪΒΑΤΙΔΗΣ, βουλευτής Κέρκυρας του Λαϊκού    Συνδέσμου ¨ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ¨,  Σας υποβάλλω μηνυτήριο αναφορά, σε βάρος αμφοτέρων των προδιαληφθέντων, για το αυτεπαγγέλτως διωκόμενο ποινικό αδίκημα της παραβάσεως καθήκοντος, κατ΄άρθρον 259 του Π.Κ. Επιπροσθέτως, για τον πρώτο εξ αυτών, υποβάλλω μηνυτήριο αναφορά για ηθική αυτουργία και άμεση συνέργεια, κατ΄ άρθρον 46, 1α+β του Π.Κ. (επίσης αυτεπαγγέλτως διωκόμενο ποινικό αδίκημα), σε παράβαση καθήκοντος, τελεσθείσας από τον δεύτερο.

Συγκεκριμένα:

O κ. ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, επιφορτισμένος με ειδικά καθήκοντα, ως κατά τόπον και καθ΄ύλην αρμόδιο υπηρεσιακό όργανο, ακύρωσε την καθιερωμένη παρέλαση στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επαιτίου της 28ης Οκτωβρίου, η οποία ήταν προγραμματισμένη να λάβει χώρα στην πόλη της Κέρκυρας περί ώρα 1215, λόγω δήθεν δυσμενών καιρικών συνθηκών (όπως αναφέρθηκε από παριστάμενους κατά τη Δοξολογία, αλλά και στα μέσα μαζικής ενημερώσεως). Όμως ο καιρός έως ώρα 11.00, κάτι για το οποίο έχω ιδίαν αντίληψη, ήταν απλά νεφελώδης, με ελάχιστα διαστήματα μικρής εντάσεως βροχοπτώσεως (ψιλόβροχο) και θερμοκρασία 18ο και πλέον, χωρίς ουδεμία μετεωρολογική αναφορά πρόβλεψης επικινδύνων καιρικών φαινομένων, για τις επόμενες ώρες στην πόλη της Κέρκυρας. Την ώρα που είχε προγραμματισθεί η παρέλαση ΔΕΝ υπήρχε βροχόπτωση ή άλλο αξιοσημείωτο καιρικό φαινόμενο. Αυτό το γνωρίζουν όλοι οι πολίτες της Κέρκυρας, που ανέμεναν να τιμήσουν το Έπος του ’40 και να συμμετάσχουν ή να παρακολουθήσουν την παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας, των στρατιωτικών αγημάτων, αναπήρων πολέμου, φιλαρμονικών κ.λπ. Συνεπώς, αναφανδόν, οι δήθεν λόγοι ανωτέρας βίας, υπό την έννοια ακραίων καιρικών φαινομένων, ουδόλως υφίσταντο.

Η εν λόγω ακύρωση συνιστά αντιϋπηρεσιακή πράξη με πρόδηλη σκοπιμότητα, ηθικής βλάβης του Κράτους, αφού οι παρελάσεις λαμβάνουν χώρα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, που απαρέγκλιτα τηρούνται. Η ενέργεια ακύρωσης με την ανωτέρω πρόφαση, είναι ενέργεια καταφανώς παράνομη, πλήττει το κύρος και την αξιοπιστία του ιδίου του Κράτους μας και το βλάπτει ηθικά, ως οργανωμένη πολιτική οντότητα. Η εν λόγω πράξη, ακόμη και εάν εναρμονίζεται με την εκπεφρασμένη από διάφορους «κύκλους» άποψη περί κατάργησης των παρελάσεων συλλήβδην, είναι κολάσιμη ακόμη και στην περίπτωση που ο ανωτέρω προέβη στη συγκεκριμένη πράξη στο πλαίσιο άσκησης «πολιτικής», όπως ο ίδιος την εννοεί, ειδικά εάν πρόκειται για μία in vivo δοκιμή της λαϊκής ανοχής στην πολιτική αυτή. Σημειωτέον, πως για την ολοκλήρωση του εγκλήματος του άρθρου 259 του Π.Κ. ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ να πραγματοποιηθεί η επιδιωκόμενη παράνομη βλάβη (στο Κράτος, εν προκειμένω).

Ο κ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ, Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, επιφορτισμένος με ειδικά καθήκοντα, ως κατά τόπον και καθ΄ύλην αρμόδιο υπηρεσιακό όργανο, εκφώνησε εντός του Μητροπολιτικού Ναού Κερκύρας, «πανηγυρικό» λόγο για την επέτειο του Έπους του ΄40, στον οποίο ανέφερε πως «…οι φασίστες…κ.λπ….και ο Ιωάννης Μεταξάς, ήταν ένας απ΄ αυτούς». Η ανωτέρω αναφορά ότι «ο Ιωάννης Μεταξάς ήταν ένας απ’αυτούς», δηλαδή τους φασίστες που κήρυξαν τον πόλεμο στην Πατρίδα μας, στην αναφερόμενη περίπτωση πλήττει βάναυσα και παραβλάπτει ηθικά, σε σημαντικό βαθμό και κατ΄ευθείαν γραμμή το Ελληνικό Κράτος, υπό την έννοια της προσβολής του τότε ηγέτη του Ελληνικού Κράτους και του κλονισμού της εμπιστοσύνης του Λαού στο Κράτος αυτό καθαυτό και την συνέχειά του. Το Ελληνικό Κράτος φέρεται (σύμφωνα με τα λεχθέντα δημοσίως στη Δοξολογία εχθές, 28/10/2016 και περί ώρα 11.30, από τον αναφερόμενο ομιλητή), ότι διέθετε ηγέτη που ήταν ένας από τους τότε εχθρούς, ενώ συνέβαινε ακριβώς το αντίθετο, είχε δηλαδή ένα Ηγέτη που αρνήθηκε να παραδώσει Γη και Ύδωρ, αναφωνόντας το περίφημο «ΟΧΙ».

Η ηθική βλαπτική επενέργεια στο Κράτος, από τα λεχθέντα (όπως και η πιθανή αναπαραγωγή τους από τρίτους), δύναται να έχει δυσμενέστατες συνέπειες, που δεν απέχουν πολύ από αυτές του εθνικού διχασμού, σε μία κρίσιμη χρονική περίοδο, που η Χώρα δοκιμάζεται από τη μακροχρόνια οικονομική ύφεση και την επαπειλούμενη γενικευμένη αποσταθεροποίηση στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή. Σημειώνεται εκ νέου, πως για την ολοκλήρωση του εγκλήματος του άρθρου 259 του Π.Κ. ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ να πραγματοποιηθεί η επιδιωκόμενη παράνομη βλάβη (στο Κράτος, εν προκειμένω). Ο εν λόγω, εκφώνησε τον «πανηγυρικό» με το συγκεκριμένο περιεχόμενο, με την σκόπιμη και άμεση συνδρομή (κατά τη διάρκεια/εκτέλεση της πράξης) του πρώτου των αναφερομένων, υπηρεσιακού προϊσταμένου του, Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κ. Θεόδωρου Γαλιατσάτου, επί τη βάσει της κορυφαίας θέσης που κατέχει ο τελευταίος στην ιεραρχία της Υπηρεσίας, δηλαδή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, που διοργανώνει τις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και όχι μόνον. Η ενώπιον του κ. Περιφερειάρχη και ιεραρχικά κορυφαίου της Υπηρεσίας, εκφώνηση του «πανηγυρικού» λόγου, αυτοτελώς, προδήλως, αποτελεί ισχυρό μέσο άσκησης πειθούς και φορτικότητος, στην εκτέλεση της κύριας πράξης, στο τελικό στάδιο (αλλά και στα προηγηθέντα λόγω της υπηρεσιακής ιεραρχικής σχέσης).

-ΕΠΕΙΔΗ προδήλως, καταφανώς και δολίως, διά των ανωτέρω πράξεων βλάπτεται το Ελληνικό Κράτος,
-ΕΠΕΙΔΗ καταλύεται η σχέση εμπιστοσύνης πολιτών-Κράτους, ειδικά ως προς αυτό που αποκαλείται συνέχεια του Ελληνικού Κράτους,
-ΕΠΕΙΔΗ ως βουλευτής, εκλεγμένος εκπρόσωπος του λαού της Κέρκυρας, ιατρός-ιατροδικαστής, μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας και κάτοικος Κέρκυρας, έχω έννομο συμφέρον,
-ΕΠΕΙΔΗ οι ανωτέρω πράξεις όπως στοιχειοθετούνται, προβλέπονται και τιμωρούνται από το Νόμο,

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΑΙΤΟΥΜΑΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ, ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΩΣ ΑΝΩ ΠΡΑΞΕΙΣ. 

ΙΩΑΝΝΗΣ Γ. ΑΪΒΑΤΙΔΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top