Με δυο σημαντικά αιτήματα : πλήρωση κενών θέσεων καθηγητών και μαθητική συγκοινωνία, έκαναν “απόβαση” σήμερα στο Αργοστόλι μαθητές, καθηγητές και γονείς  της Β’ βαθμιας εκπαίδευσης του γειτονικού μας νησιού.  Μαζί τους και ο δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας.

Η σχολική χρονιά δεν άρχισε καθόλου καλά εφέτος για την Ιθάκη η οποία ανήκει στα μικρά νησιά της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.  ΟΙ ελλείψεις στους καθηγητές και μάλιστα σε βασικά μαθήματα όπως μαθηματικά και φιλολογία και η έλλειψη σε μαθητικά δρομολόγια λόγω παρατεταμένης τουριστικής σεζόν, δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων .

ΟΙ μαθητές χάνουν πολύτιμες ώρες από την ύλη ιδιαίτερα οι μαθητές των τάξεων του Λυκείου, άγνωστο πως και πότε θα αναπληρωθούν.  Γονείς και μαθητές είναι αγανακτησμένοι από την αντιμετώπιση της πολιτείας στο μικρό τους νησί . «Μας αναγκάζουν να  φύγουμε από το νησί μας για να πάνε τα παιδιά σε καλύτερα σχολεία, αντί να μας δίνουν κίνητρα να παραμείνουμε», μας είπαν γονείς φανερά αγανακτησμένοι.

«Γιατί να είμαστε μαθητές β’ κατηγορίας σε σχέση με τα άλλα παιδιά στην Ελλάδα και να μην έχουν ίδιες ευκαιρίες για τις πανελλήνιες», αναρωτιούνται μαθητές..

Εφθασαν στο Αργοστόλι στις 11.00 το πρωί με πρώτη στάση στη Β/βαθμια εκπαίδευση . Μαζί τους ήταν και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ-ΚΙ Δημήτρης Μαντζουράτος.  Η συζήτηση κράτησε κοντά μία ώρα με αμφίβολα αποτελέσματα ενώ οι μαθητές δεν σταμάτησαν τα συνθήματα.

Στη β’βαθμια Εκπαίδευση

H πορεία

Στη συνέχεια με πορεία κατευθύνθηκαν στη Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς για το θέμα των μαθητικών δρομολογίων

Στη Περιφέρεια όπου συναντήθηκαν με υπηρεσιακό παράγοντα καθώς ο αντιπεριφερειάρχης βρίσκεται στην Αθήνα.

Τα παιδιά σε όλη τη διάρκεια της συζήτησης και στην Περιφέρεια φώναζαν τα συνθήματά τους  μέσα από το φουαγιέ του κτιρίου.

ΠΗΓΗ