skip to Main Content
επτανησιακη συναυλια ΜΕΓΑΡΟ01 696×522 (Copy)

Μαγική βραδιά γεμάτη Ιόνιο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών!

Μια πραγματικά μαγική βραδιά απόλαυσαν όσοι είχαν την τύχη να βρεθούν εχθές στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο της συναυλίας με τίτλο “Τα Επτάνησα πάντα τραγουδούν”. Πάνω από 170 χορωδοί και μουσικοί μετέδωσαν την αύρα του μουσικού μας πολιτισμού με τις πλέον χαρακτηριστικές καντάδες, άριες και αρέκιες των

VIDEO 

Η εκδήλωση που τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ξεκίνησε με καλωσόρισμα από εκπρόσωπο του Μεγάρου και ακολούθως σύντομο χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Γαλιατσάτου ο οποίος αναφέρθηκε στην μουσική παράδοση των Επτανήσων και πως αυτή αποτελεί τρόπο ζωής αλλά και προσδιορισμού της ταυτότητας των Επτανησίων απανταχού.
 Στη συναυλία εμφανίστηκαν κατά σειρά η Μικτή Χορωδία Ζακύνθου “Το φιόρο του Λεβάντε”, η Νέα Χορωδία Λευκάδας, η Μικτή Χορωδία και Μαντολινάτα Λειβαθούς και η Χορωδία Λευκίμμης οι οποίες καταχειροκροτήθηκαν από τους περίπου 2.000 θεατές που κατέκλυσαν την αίθουσα “Χρήστος Λαμπράκης”.
Η Κεφαλλονίτικη Χορωδία αποτελούμενη από 15 μουσικούς συνοδεία μαντολίνων, μαντόλας, ακορντεόν, κιθάρων, μπάσου και πιάνου και οι 32 χορωδοί υπό τη διεύθυνση του μαέστρου και μουσικού Βασίλη Καλογηρά, πραγματικά έκλεψε την παράσταση και ενθουσίασε τους περευρισκόμενους τόσο με την καλλιτεχνική της αρτιότητα, όσο και με το κέφι και τη ζωντάνια που μετέδωσε στο κοινό που συμμετείχε ενεργά τραγουδώντας και χειροκροτώντας ρυθμικά. Το πρόγραμμά της δε, περιελάμβανε τα αγαπημένα σε όλους μας κομμάτια “Ωραία Κεφαλλονιά”, “Κυνηγός”, “Κεφαλλονιά πεντάμορφη”, “Στον κήπο του νησιού μας”, “Κεφαλλονιά μου όμορφη” και “Το καράβι”.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων η Βουλευτίνα του Νομού μας Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλλονιάς και Ιθάκης Παναγής Δρακουλόγκωνας και ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κεφαλλονιάς Άγγελος Κωνσταντάκης, ο οποίος προλόγισε την χορωδία της Λειβαθούς κάνοντας αναφορά στην τεράστια μουσική παράδοση του νησιού μας που διατηρείται μέχρι σήμερα αναλλοίωτη και στους σπουδαίους μουσικούς που έχει αναδείξει. Από τον κορυφαίο μουσουργό και θεμελιωτή του Ελληνικού μελοδράματος Διονύσιο Λαβράγκα, μέχρι τον νυν Διευθυντή της Χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Αγαθάγγελο Γεωργακάτο.
Η υπέροχη εκδήλωση ολοκληρώθηκε γύρω στις 23:30 με το σύνολο των μουσικών, χορωδών και μαέστρων να εκτελούν επί σκηνής και εν μέσω αποθέωσης το “Λαλούν τα αηδόνια” και αμέσως μετά ακαπέλα, παρέα με το κοινό, απόσπασμα από την πλέον χαρακτηριστική επτανησιακή καντάδα “Απόψε την κιθάρα μου”.
Ήταν χωρίς υπερβολή μια σπουδαία εκδήλωση η οποία απέδειξε ότι η μουσική είναι χαραγμένη στο DNA των Επτανησίων συνδέοντας ιδανικά το χθες με το σήμερα και ταυτόχρονα μια ακόμη απόδειξη ότι τα νησιά μας αποτελούν ένα ιστορικά και καλλιτεχνικά αρραγές και αδιάρρηκτο σύνολο.
Πηγή:poulatakefalonias.gr
Βασίλης Καλογηράς – Δημοτική Χορωδία Λειβαθούς Κεφαλονιάς , στις παρακάτω φωτο:
Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top