skip to Main Content
1 1100 (Copy)

Κουρής: Γιατί δεν προχωρά η Φοιτητική Εστία στο Αργοστόλι ;

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ

Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΙΝ

τ. Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης .

 

Με πολύ σεβασμό και ενδιαφέρον διάβασα την οργισμένη αντίδραση για την ανακοίνωσή μου όσο αφορά την συγκρότηση και επέκταση του Ιονίου Πανεπιστημίου, του κ Χαραλαμπου Ιωάννη Δελαπόρτα, ή «Χαράλαμπου Τραμπάκουλα» ή «κάποια συντακτική ομάδα», τον οποίο βέβαια δεν γνωρίζω.

Βέβαια επιμελώς επεκτάθηκε και σε αλλά θέματα τα οποία γνωρίζει λίγο ή καθόλου ή κάποιος του ψιθύρισε κάτι στο αυτί. Από τα γραφόμενά του φαίνεται ότι ανήκει σε αυτούς που υποσχέθηκαν τα πάντα για να αναρριχηθούν στην εξουσία και μετά έκαναν τα ακριβώς αντίθετα. Να του θυμίσω ότι αυτός είναι παλαιοκομματισμός. Διέπεται από μια λογική των άκρων και με μια αριστερόστροφη υπεροψία η οποία είναι επικίνδυνη για την δημοκρατία. Δυστυχώς η Παλική έχοντας τέτοιους υπερασπιστές πάει από το κακό στο χειρότερο. Κρίμα!

Αλλά ας σημειώσουμε ορισμένες ανακρίβειες που κάποιος σας ψιθύρισε και εσείς υστερόβουλα τα παραθέσατε για να με πλήξετε. Υποτίθεται βέβαια, γιατί εγώ πάντα έκανα το καθήκον μου πάνω και πέρα από κόμματα.

Καλώ τον Δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο να πάρει θέση επί του θέματος γιατί είναι το μοναδικό αποφασιστικό θεσμοθετημένο δημοκρατικό όργανο στο νόμο μας και του αρμόζει η τιμή να αποφασίσει. Άλλωστε, το αναφέρουμε ρητά στην απόφαση του Π.Σ. την οποία συν διαμορφώσαμε με τον κ Περιφερειάρχη διότι είμαστε εισηγητές και η παράταξή μας το υπερψήφισε. Αυτό αποδεικνύει ότι όταν αντιμετωπίζει κανείς θέματα τόσο σοβαρά πρέπει πάντα να συνδιαμορφώνεις αποφάσεις που αποβαίνουν για τον καλό του τόπου.

Όσο αφορά τώρα τα έργα στους σεισμούς του 2014 και την διαχείριση τους. Μέσα σε αυτή την έκρυθμη κατάσταση για τους πολίτες της Παλικής, δημιουργήσαμε μία ασπίδα προστασίας για την καθημερινότητα και ακολούθως για την αποκατάσταση της Δημόσιας και Ιδιωτικής περιουσίας.

Δεν είναι ώρα να απαρρυθμίσω τα επιμέρους έργα και δράσεις αλλά θα σας παραπέμψω στις δηλώσεις όλων των τότε πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που επισκέφθηκαν την Κεφαλονιά περί του τι είπαν για την διαχείριση του προβλήματος από την Περιφερειακή αρχή και τον Αντιπεριφερειάρχη.

Ας έλθουμε τώρα σε ένα θέμα που καίει όχι βέβαια εμένα αλλά τους κυρίους υπεύθυνους των έργων της Ύδρευσης Ληξουρίου και του Γηροκομείου Αργοστολίου. Επειδή από τα γραφόμενά σας διακρίνω μία εξειδίκευση στην πληροφορία , μπορείτε να ανατρέξετε στις αποφάσεις απένταξης των έργων αυτών από το ΕΣΠΑ. Δεν αναρωτηθήκατε γιατί ένας Περιφερειάρχης που ο ίδιος είχε εντάξει τα έργα αυτά αναγκάζεται να τα απεντάξει λίγο πριν την παράδοση της Περιφέρειας; Ο λόγος είναι σαφής, διότι από την ένταξή τους δεν είχε γίνει τίποτε ώστε να προχωρήσουν.  Εγώ αναγνωρίζω την εντιμότητα του κυρίου Σπύρου Σπύρου για την πράξη του αυτή. Αναρωτηθήκατε μήπως πότε αυτά τα έργα επανεντάχθηκαν και γιατί; Μπορείτε αν ρωτήσετε να μάθετε. Φαίνεται από τα γραφόμενα σας ότι έχετε τις πληροφορίες σας.

Αλλά μιλήστε και με τους Κεφαλονίτες χωρίς αγκυλώσεις και τότε είμαι βέβαιος ότι η πορεία του κ. Σπύρου Σπύρου στο νησί μας αυτά τα μόλις 3,5 χρόνια της θητείας μας θα αντιληφθείτε ότι παραμένει στη συνείδηση των πολιτών τόσο ως δημιουργική όσο και δημοκρατική.

Να σας θυμίσω ότι ο Αντιπεριφερειάρχης της Κεφαλονιάς & Ιθάκη κατά την διάρκεια της πρώτης κρίσης με το σχέδιο Αθήνα ήταν στο πεζοδρόμιο διαμαρτυρόμενος και μάλιστα ήμουν αυτός που έκλεισε την οδό Βασίλισσας Ολγας έξω από την Βουλή και αναγκάσαμε τον πρόεδρο της Βουλής κ Ε. Μειμαράκη να καλέσει τον υπουργό να συζητήσουμε. Αλλά πως μπορείτε να τα ξέρετε αυτά όταν διέπεστε από έναν κομματισμό αριστερόστροφο και επικίνδυνο;

Πολύ χαίρομαι που για να με πλήξετε προσπαθείτε να μου φορτώσετε όλη την μακραίωνα ιστορία του τόπου. Αυτό εξάλλου δείχνει και την ανασφάλεια που διακατέχει το συντάκτη της σχετικής επιστολής.

Αγαπητέ και σεβαστέ κ Δελαπόρτα ή όπως αλλιώς σας λένε, θα μας δοθεί η ευκαιρία στο μέλλον να συζητήσουμε εποικοδομητικά για την Παλική και τα προβλήματα της, όταν βέβαια πληροφορηθείτε επαρκώς για την ιστορία και την πορεία του καθενός μας.

Όσο αφορά τα νέα πανεπιστημιακά τμήματα του Ιονίου Πανεπιστημίου υπάρχει χρόνος ακόμη για διάλογο, συζητήστε με τους συντρόφους σας και πάρτε τις αποφάσεις σας .

Εγώ πάντα έχω τις απόψεις μου και θα λέω παντού την γνώμη μου. Χωρίς φόβο ήμουν και θα είμαι παρών στα τεκταινόμενα της Κεφαλονιάς και το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρείται να επιβληθεί στην όποια διαφορετική άποψη εκφράζεται να έχετε τη βεβαιότητα ότι δεν πρόκειται να περάσει.

 

Σωτήρης Κουρής

Αργοστόλι 30/5/2018

 

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top