skip to Main Content

Κούνησε μαντίλι στο Κίνημα Αλλαγής το Ποτάμι

Με συντριπτική πλειοψηφία τα στελέχη του Ποταμιού έκαναν δεκτή την εισήγηση του Σταύρου Θεοδωράκη και έτσι το Ποτάμι εκδίδει πιστοποιητικό διαζυγίου με το Κίνημα Αλλαγής.

Στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα, 97 στελέχη ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης της Σεβαστουπόλεως από τη Χαριλάου Τρικούπη, 16 ψήφισαν κατά, ενώ υπήρξαν και 5 λευκά.

Του Δημήτρη Γκάτσιου

Σε μισή ώρα από τώρα ο Σταύρος Θεοδωράκης θα απευθυνθεί στα στελέχη του Ποταμιού προκειμένου να ανακοινώσει και επίσημα την αποχώρηση από το ΚΙΝΑΛ, ενώ ως νέο ορόσημο πλέον τίθεται ευθέως ο Οκτώβριος, όταν και θα πραγματοποιηθεί συνέδριο για την ηγεσία, τις πολιτικές θέσεις και τις συνεργασίες της Σεβαστουπόλεως.

ΚΙΝΑΛ: Το Ποτάμι είναι σε εσωτερική κρίση

Το Capital.gr συνομίλησε με πηγές του Κινήματος Αλλαγής, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του επίσημου αποτελέσματος της ψηφοφορίας στο Ποτάμι, οι οποίες σχολίαζαν ότι η εικόνα βουλευτών της Σεβαστουπόλεως, άλλοι να προτείνουν συνεργασία με την ΝΔ και άλλοι να προτείνουν συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει την εσωτερική τους κρίση. “Για εμάς η ψήφος των πέραν των 200.000 πολιτών είναι τιμή και ευθύνη. Το ΚΙΝΑΛ θα συνεχίσει την αυτόνομη πορεία του προκειμένου να ενδυναμώνεται κάθε ημέρα και περισσότερο”, αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Αργότερα, το ΚΙΝΑΛ εξέδωσε κι επίσημη ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής: “Αμφιθυμίες, μπρος πίσω και μετέωρα βήματα δεν βοήθησαν. Προσωπικές στρατηγικές δεν έχουν θέση.

Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του απέναντι στον προοδευτικό κόσμο που απαιτεί σοβαρότητα, υπευθυνότητα και συναίσθηση της κρισιμότητας των στιγμών και του ρόλου μας. Το εγχείρημα δύσκολο, η ευθύνη όμως ακόμη μεγαλύτερη.

Όποιος υποτιμά την ανάγκη για ενότητα στο χώρο της Κεντροαριστεράς είναι σίγουρο ότι θα κριθεί από τον κόσμο της παράταξης” υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής στην οποία επισημαίνει: “Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ είναι το κεκτημένο των εκατοντάδων χιλιάδων συνιδρυτών του που αποτελούν τους μόνους αναντικατάστατους εγγυητές της πορείας του. Ενώσαμε τον κατακερματισμένο προοδευτικό χώρο. Στόχος μας ο αυτόνομος πρωταγωνιστικός μας ρόλος, μέσα από την αύξηση της επιρροής μας και την ανατροπή των σημερινών πολιτικών συσχετισμών.

Είμαστε ο προοδευτικός πόλος απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις εκλογές του Νοεμβρίου και στο συνέδριο του Μαρτίου, αποτυπώθηκε με σαφήνεια ότι το κίνημα αλλαγής εκφράζει τον ευρύτερο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και του προοδευτικού κέντρου.

Ενώσαμε και εκφράζουμε τις δυνάμεις του προοδευτικού χώρου. Υπηρετούμε την απαίτηση του προοδευτικού κόσμου για πολιτική ενότητα μέσα από τις αναγκαίες συνθέσεις.

Οι διαφορετικές απόψεις ενισχύουν τον πλουραλισμό του εγχειρήματος αρκεί να διασφαλίζουν την ενότητα και την συσπείρωση και όχι να οδηγούν στον κατακερματισμό”.

Το Κίνημα Αλλαγής τονίζει ότι “Κάθε δυσκολία μας ενώνει ακόμη περισσότερο. Προχωράμε μπροστά με αποφασιστικότητα για την ισχυρή Κεντροαριστερά που θα εξασφαλίσει προοδευτικές λύσεις για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Προχωράμε μπροστά με ανοιχτό πνεύμα, προσθέτοντας και πολλαπλασιάζοντας δυνάμεις, προχωράμε μπροστά με αυτούς που θέλουν και μπορούν”.

Στ. Θεοδωράκης: Η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ επιμένει σε πολιτικές του παρελθόντος

Σε πολιτικές του παρελθόντος επιμένει η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, τόνισε μεταξύ άλλων ο Σταύρος Θεοδωράκηςμιλώντας στη Μεγάλη Συνάντηση των Αντιπροσώπων του Ποταμιού.

Στην ομιλία του, ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε χαρακτηριστικά: “Αν και ο χώρος που δημιουργήσαμε, διαθέτει δυνάμεις που προτείνουν καινοτόμες λύσεις, εντούτοις  η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής επιμένει σε πολιτικές του παρελθόντος. Η μεταρρυθμιστική άπνοια  δεν ταιριάζει σε όλους εμάς που συγκεντρωθήκαμε στο Κίνημα Αλλαγής“.

“Η σημαία ενός παλιομοδίτικου κόμματος που υψώθηκε ξαφνικά στο Κίνημα Αλλαγής είναι συνταγή αποτυχίας. Πρέπει, λοιπόν, να σκεφθούμε ξανά έντονα το μέλλον. Εμείς οι Ποταμίσιοι έχουμε ένα στόχο. Να επικρατήσουν οι προοδευτικές πολιτικές”, τόνισε ο κ. Θεοδωράκης σε άλλο σημείο.

*Διαβάστε ακόμα:

– “Διαζύγιο” από το ΚΙΝΑΛ εισηγήθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top