skip to Main Content
Collage (Copy)

Κόντρα… στον αέρα: Αλυσανδράτος: Δεν θα τα καταφέρει ο Γάκης, αν…..

……Γάκης : Δεν έχουμε ανάγκη άεργους και συνταξιούχους 

 

Ανταλλαγή… πυλαρινών καρφιών στον αέρα είχαμε ανάμεσα στον πρώην αντιδήμαρχο, Μάκη Αλυσανδράτο και τον (όπως όλα δείχνουν) νέο αντιδήμαρχο Πυλάρου, Μιχάλη Γάκη. Εκτός από την κόντρα όμως, ακούστηκαν και πολύ ενδιαφέροντα σχόλια για τις ανεμογεννήτριες…

Ο νυν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ο πρόεδρος του ΟΚΑΠ αντάλλαξαν διαδοχικά πυρά, με αφορμή τα προσόντα που θα πρέπει να έχει ο νέος αντιδήμαρχος Πυλάρου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αλυσανδράτος, είπε ότι ο Μιχάλης Γάκης δεν θα τα καταφέρει εάν δεν μένει στην Πύλαρο για να βλέπει από πρώτο χέρι τα προβλήματα που υπάρχουν εκεί. Από την άλλη πλευρά, όταν άκουσε ο κ. Γάκης τις δηλώσεις Αλυσανδράτου, απάντησε ότι δεν έχει σχέση το πού βρίσκεται η δουλειά του γιατί πηγαίνει συνεχώς στην Πύλαρο προσθέτοντας όμως και ότι «η Δημοτική Αρχή δεν πρέπει να αποτελείται από άνεργους, άεργους και συνταξιούχους». «Εγώ πρέπει να δουλεύω, θέλω να δουλεύω, και αλίμονο εάν 45 χρονών αποφασίσω να κάτσω στο καφενείο του χωριού και να ασχολούμαι με κουτσομπολιά και παρόμοια θέματα».

Ο Μιχάλης Γάκης όμως είπε κι άλλα: «Πώς θέλετε να σας θυμάται το παιδί σας; Σαν έναν τεμπέλη που βγήκε και δύο χρόνια σε μία θέση… αυτά τα πράγματα είναι αστεία… Σχόλια του τύπου… δεν είσαι εδώ να σε βρω στο καφενείο ή στην ταβέρνα ή στο σπίτι σου, ούτε σαν σχόλια δεν θέλω να τ’ ακούω».

Ακούστε τη ραδιοφωνική… κόντρα των δύο αντιδημάρχων.

 

Η συνέντευξη Αλυσανδράτου

Εκτός από τη συγκεκριμένη κόντρα όμως, οι δύο σύμβουλοι της Ισχυρής Κεφαλονιάς, είπαν πολλά και ενδιαφέροντα στον Σάκη Βούτο. Ο Μάκης Αλυσανδράτος σχολίασε το χθεσινό επεισόδιο με το ψηφοδέλτιο που διέρρευσε από την ψηφοφορία, μίλησε για τον ανεμόμυλο που πρόκειται να αναστηλωθεί στα Ποταμιανάτα αλλά και για τις ανεμογεννήτριες στην Αγία Δυνατή, ένα θέμα που έθιξε και ο Μιχάλης Γάκης.

Τα βασικά σημεία

 • Δεν είμαι θαυματοποιός
 • Θα προσπαθήσω να μειώσω τις εντάσεις
 • Τα σημειωμένα ψηφοδέλτια με τις απαράδεκτες εικόνες τα είχαμε δίπλα μας, μόλις καταλάβαμε τι έγινε, τα αναποδογυρίσαμε
 • Ο Γάκης δεν θα μπορέσει να λύσει τα προβλήματα της Πυλάρου από μακριά, θα πρέπει να είναι από πάνω
 • Τι γίνεται με τα έργα στην Πύλαρο
 • Η αναστήλωση του ανεμόμυλου στα Ποταμιανάτα
 • Η τοποθέτηση των ανεμογεννητριών στην Αγία Δυνατή ήταν λάθος. Οι συνέπειες δεν είχαν υπολογιστεί σωστά.

Η συνέντευξη Γάκη και η ανεμογεννήτρια

Ο νυν πρόεδρος του ΟΚΑΠ, εκτός από τις δηλώσεις του κ. Αλυσανδράτου, απάντησε και στο θέμα της ένταξης στο χρηματοδοτικό εργαλείο της Περιφέρειας που δεν διεκδίκησε ο ΟΚΑΠ, εξηγώντας τους λόγους που έγινε κάτι τέτοιο, ενώ μίλησε και για το Κοινωνικό Φαρμακείο, με τη δημιουργία του οποίου, δήλωσε για μία ακόμη φορά ότι είναι αντίθετος.

 • Καθόλου δεν αμελήσαμε να ενταχθούμε στα χρηματοδοτικά προγράμματα της Περιφέρειας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο
 • Η Κεφαλονιά ήταν από τα πρώτα νησιά του Ιονίου που είχαν δικό τους Κοινωνικό Παντοπωλείο.
 • Το Κοινωνικό Φαρμακείο μπορεί να αποδειχθεί ακόμη και επικίνδυνο για την δημόσια υγεία
 • Ακόμη και οι ανασφάλιστοι έχουν πρόσβαση σε φάρμακα, μέσω του νοσοκομείου.
 • Η απάντηση στον Μάκη Αλυσανδράτο
 • Αυτή τη στιγμή δημιουργείται μία ανεμογεννήτρια στο σημείο που ξεκίνησε η πλημμύρα. «Θέλω να μάθω αν αυτή η ανεμογεννήτρια τηρεί όλες τις προϋποθέσεις για να γίνει εκεί».

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα
Ρεπορτάζ: Δημοσιογράφος Σάκης Βούτος
Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top