Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αμετακίνητοι είναι οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πάνος Καμμένος, στο υπουργείο Οικονομικών και υπουργείο Εθνικής Άμυνας αντίστοιχα. Ως πιθανότερος αντικαταστάτης του Πάνου Σκουρλέτη, που θα αναλάβει τη θέση του γενικού γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, στο υπουργείο Εσωτερικών εμφανίζεται ο Νίκος Παππάς, ενώ υπάρχει και το όνομα του Χρήστου Σπίρτζη. Αναβάθμιση στο υπουργείο Οικονομίας αναμένεται για τον Αλ. Χαρίτση.

Για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπάρχει η σκέψη για τον Δημήτρη Βίτσα, ωστόσο επειδή πρόσφατα ανέλαβε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, στο τραπέζι βρίσκονται και τα ονόματα του Θοδωρή Δρίτσα και του Γιώργου Κατρούγκαλου. Για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπάρχει και η εκδοχή του Φώτη Κουβέλη, για τον οποίο ωστόσο το πιθανότερο σενάριο είναι να μετακινηθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στο μέτωπο της κεντροαριστεράς στο προσκήνιο παραμένουν τα ονόματα της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και του Γιάννη Ραγκούση ενώ οι τελευταίες πληροφορίες συνδέουν το ενδεχόμενο δημιουργίας ξεχωριστού υπουργείου Βιομηχανίας και Επενδύσεων με πιθανή υπουργοποίηση της Λούκας Κατσέλη.

Στο τραπέζι βρίσκεται και το «σενάριο Παπακώστα», αν και έχουν εκφραστεί αντιρρήσεις, αλλά και το σενάριο υπουργοποίησης του προέδρου του ΕΒΕΑ Κωνστανίνου Μίχαλου. Η ανεξάρτητη βουλευτής, Κατερίνα Παπακώστα, προερχόμενη από το καραμανλικό μπλοκ της ΝΔ, φέρεται να συζητά το ενδεχόμενο εισόδου της στην κυβέρνηση, είτε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, είτε στο υπουργείο Υγείας.

Ως «μεσολαβητής» εμφανίζεται ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος ο οποίος είχε ήδη συνάντηση μαζί της ενώ η ίδια η βουλευτής δεν απέκλεισε χθες το ενδεχόμενο υπουργοποιησής της λέγοντας πως εάν οι σχετικές διεργασίες προχωρήσουν «αυτό θα γίνει με όρους εθνικούς, δεδομένου ότι πίσω από κάθε υπουργό, υπάρχει η ελληνική σημαία».