skip to Main Content
Img 20161126 172802 Copy

Κέρκυρα: Έφυγαν καρέκλες στο Περιφερειακό Συμβούλιο…

 ….για το ΧΥΤΑ Τεμπλονίου (ΦΩΤΟ)

img_20161126_172802

«Εκδηλώθηκε μια πρωτοφανής τραμπουκική συμπεριφορά εκ μέρος μερίδας των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να εκφοβίσουν τους περιφερειακούς συμβούλους για τη μη λήψη απόφασης, προχώρησαν σε βανδαλισμούς ύβρεις και προπηλακισμούς σε κάθε κατεύθυνση. Η συμπεριφορά αυτή αποτελεί έμπρακτη απόδειξη του γεγονότος ότι στην περιοχή του Τεμπλονίου, κρύβονται πίσω από το δίκαιο αγώνα των κατοίκων, αντιδημοκρατικές και φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές. Προσβάλλεται ο χώρος της δημοκρατίας. Για μας δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, είχαμε προειδοποιήσει από το περασμένο καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή, όταν και τότε οι συμπεριφορές κάποιων ήταν απαράδεκτες κατά του υπουργού που επισκέφθηκε το ΧΥΤΑ Τεμπλονίου. Επιδιώξαμε πολλές φορές τον διάλογο, αλλά εδώ φάνηκε ότι αυτό ήταν προσχεδιασμένο, πρόκειται για μια μεθοδευμένη προσπάθεια που κάποιοι επιχειρούν να εισάγουν νέα ήθη και να επιβάλλουν νέους κανόνες» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος

.img_20161126_173510

«Κατανοώ την αγανάκτηση, αλλά δεν είναι ευχάριστα όλα αυτά που έγιναν. Ο καθένας έχει το δικό του χαρακτήρα και αντιλαμβάνεται όπως αυτός νομίζει την Δημοκρατία, δεν την αντιλαμβανόμαστε όλοι το ίδιο δυστυχώς» δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Τεμπλονίου Μάγδα Παπανικολοπούλου, που επεσήμανε ότι οι κάτοικοι θα συνεχίσουν το δεκαετή αγώνα τους για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ. Η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου διακόπηκε, ενώ ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο, καταδίκασε με ψήφισμά του την «τραμπούκικη» όπως τη χαρακτήρισε, συμπεριφορά ορισμένων «δήθεν» εκπροσώπων των κατοίκων του Τεμπλονίου.

«Αυτού του είδους οι πρακτικές είναι ανεπίτρεπτες, είναι κατευθυνόμενες, είναι φασιστικές και προσπαθούν να αμαυρώσουν τον πολύχρονο και δίκαιο αγώνα των κατοίκων της περιοχής, τους οποίους ελπίζουμε ότι δεν εκφράζουν» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο ψήφισμά που εξέδωσε. Κατά τη διάρκεια του συμβάντος κλήθηκε και η αστυνομία η οποία παρενέβη, χωρίς όμως να προβεί σε συλλήψεις.
Σύμφωνα πάντως με τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το θέμα πρόκειται να πάρει το δρόμο της δικαστικής οδού. «Θα κάνουμε αυτό που πρέπει. Πρώτον γιατί έχουμε μία απερίγραπτη προσπάθεια κατάλυσης της δημοκρατίας και δεύτερον γιατί σημειώθηκαν καταστροφές της δημόσιας περιουσίας» επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος.

a52e3ba5cfb0a714deff40836e2eda7e_xl

Photo: kerkyrasimera

 

Ψήφισμα καταδίκης επεισοδίων στο Περιφερειακό Συμβούλιο

periferia-ioniwn-niswn-696x522

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων ομόφωνα αποφασίζει:

Καταδικάζει την τραμπούκικη συμπεριφορά ορισμένων «δήθεν» εκπροσώπων των κατοίκων του Τεμπλονίου, οι οποίοι αντί να συνεισφέρουν στην επίλυση του προβλήματος που τόσα χρόνια ταλαιπωρεί την Κερκυραϊκή κοινωνία, ήλθαν προαποφασισμένοι να δημιουργήσουν αναστάτωση και χάος στις εργασίες του συμβουλίου μας, παρά τον απεριόριστο χρόνο που δόθηκε στους εκπροσώπους τους να εκφράσουν τις απόψεις τους.

Συγκεκριμένα άτομα, συντονισμένα, λίγο πριν την ψηφοφορία επιτέθηκαν με ύβρεις, αρχικά κατά των περιφερειακών συμβούλων και του Περιφερειάρχη και στη συνέχεια προχώρησαν σε βανδαλισμούς, ανατρέποντας τα έδρανα των συμβούλων και πετώντας καθίσματα προς το μέρος τους,, προκαλώντας μεγάλες ζημιές και στα μηχανήματα της τηλεδιάσκεψης.

Αυτού του είδους οι πρακτικές είναι ανεπίτρεπτες, είναι κατευθυνόμενες, είναι φασιστικές και προσπαθούν να αμαυρώσουν τον πολύχρονο και δίκαιο αγώνα των κατοίκων της περιοχής, τους οποίους ελπίζουμε ότι δεν εκφράζουν.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο επιζητά γνήσιο, ειλικρινή και δημοκρατικό διάλογο με σεβασμό στα δικαιώματα όλων των πολιτών των Ιονίων.

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top