skip to Main Content
Kokkalas (Copy)

Ο Λιμενάρχης Ζακύνθου στο κέντρο πολιτικών αντεγκλήσεων…

Η κομματική δίωξη του λιμενάρχη Ζακύνθου, κατηγορείται πως ήταν η… τελευταία “πράξη υπουργική επιρροής» του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης και βουλευτή Ζακύνθου Σταύρου Κοντονή, ο οποίος σύμφωνα με καταγγελίες μεθόδευσε και πέτυχε την μετάθεση του στην Κω!

Αφορμή φαίνεται πως στάθηκε το γεγονός ότι ο λιμενάρχης Νίκος Κοκκάλας, δέχθηκε στο λιμεναρχείο Ζακύνθου, ως όφειλε αφού υπήρχε αίτημα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στο νησί, ενώ φαίνεται πως η υπόθεση έχει παρελθόν.

Καλά πληροφορημένες πηγές μιλούν για ξεκάθαρη κομματική δίωξη, καθώς στον Σταύρο Κοντονή,  , δεν άρεσε το γεγονός ότι ο λιμενάρχης δεν ήταν “φιλοκυβερνητικός” και δεν είχε “αριστερές” πεποιθήσεις.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως τον βουλευτή, στον οποίο πολλοί συντοπίτες του αλλά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ και αρκετοί ομοτράπεζοί του στο υπουργικό συμβούλιο, χρεώνουν αλαζονική συμπεριφορά, ενοχλούσε ιδιαίτερα το ότι ο Νίκος Κοκκάλας ήταν απλά τυπικός απέναντί του και μάλιστα κατάφερνε να ξεπερνά τις τρικλοποδιές που του έβαζε κατά καιρούς ο πρώην υπουργός.

Αξίζει να σημειωθεί πως το λιμεναρχείο της Ζακύνθου αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα, όπως ελλείψεις στα καύσιμα, στα ανταλλακτικά για σκάφη και αυτοκίνητα, σε εξοπλισμό, για τα οποία βρίσκει λύσεις το προσωπικό με χορηγίες, χωρίς καμία βοήθεια από τον βουλευτή και φυσικά από την κυβέρνηση.

Την καταγγελία για την κομματική δίωξη έκανε με ανακοίνωση του ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ζακύνθου, Διονύσης Καρδιανός Μπούκιος, στην οποία κατηγορεί τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης για καθεστωτικές πρακτικές και δικολαβίστικες απειλές.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του προέδρου της ΝΟΔΕ Ζακύνθου:

«Μικρόψυχος, εκδικητικός και ολίγιστος ακόμα και τις τελευταίες του ώρες ως υπουργός, ο Σταύρος Κοντονής, απέδειξε για μια ακόμη φορά το ποιόν του, μεθοδεύοντας και εκτελώντας την κομματική δίωξη του λιμενάρχη Ζακύνθου Νίκου Κοκκάλα, τον οποίο μεταθέτει στην Κω, επειδή δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ και επειδή «τόλμησε» να δεχθεί στο λιμεναρχείο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Να είναι βέβαιος ο πρώην υπουργός και οι συν αυτώ πως οι καθεστωτικές του συμπεριφορές, οι κομματικές διώξεις και οι δικολαβίστικες απειλές του, δεν πρόκειται να μείνουν αναπάντητες.
Την απάντηση θα του την δώσει ο Ζακυνθινός λαός. Ο πρωθυπουργός τον άφησε εκτός κυβέρνησης, οι Ζακυνθινοί θα τον αφήσουν εκτός Βουλής.
Διονύσης Καρδιανός Μπούκιος
Πρόεδρος ΝΟΔΕ Ζακύνθου»

http://www.thepresident.gr/2018/08/29/%ce%ba%ce%b1…

ΠΗΓΗ

Ο Λιμενάρχης Ζακύνθου στο κέντρο πολιτικών αντεγκλήσεων…

Έντονες συζητήσεις, υπό το πρίσμα της φημολογίας, με ολίγον αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα, έχουν προκαλέσει τις τελευταίες ώρες στο νησί μας, οι διαρροές που θέλουν και φέρουν το Λιμενάρχη Ζακύνθου κ. Νίκο Κοκάλα, να έχει μπει σε διαδικασία μετάθεσης από το νησί μας, με προορισμό Λιμεναρχείο στο Αιγαίο και συγκεκριμένα στην Κω. Ωστόσο, τα όσα λέγονται και γράφονται, δεν μπορούν να ελεγχθούν για την ορθότητά τους προς το παρόν, καθόσον δεν έχει επίσημα ούτε στον ίδιο, ούτε δημόσια ανακοινωθεί κάτι σχετικό.


Όπου υπάρχει καπνός…

Η σκόρπιες πληροφορίες, αποδίδουν τους λόγους της ανεπιβεβαίωτης μετάθεσής του σε διάφορες αιτίες και καταστάσεις.
Μάλιστα, επικαλούνται πηγές λέγοντας ότι η μετάθεση υπεγράφη από τον απερχόμενο υπουργό ναυτιλίας κ. Κουρουμπλή, λίγες ώρες πριν την αποχώρησή του από την συγκεκριμένη θέση λόγω ανασχηματισμού.
Το ζήτημα μπήκε ήδη σε κομματική αντιπαράθεση, μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.
Στελέχη της ΝΔ ισχυρίζονται πως κάτι τέτοιο αποφασίστηκε μετά τη συμμετοχή του Λιμενάρχη Νίκου Κοκκάλα – αφού είχε λάβει σχετική επίσημη πρόσκληση ως Υπηρεσία – στο gala που έγινε προς τιμή του κ. Μητσοτάκη, το βράδυ της επίσκεψης του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο νησί μας, στο ξενοδοχείο Γαλαξίας στο Λαγανά.

Η εξέλιξη, δημιούργησε παρέμβαση της Πειραιώς (κεντρικά ΝΔ), προς το υπουργείο Ναυτιλίας, χαρακτηρίζοντας την όποια τέτοια εξέλιξη πολιτική δίωξη, που θυμίζει άλλες εποχές και καταστρατηγεί κάθε δημοκρατική έννοια.
Από την άλλη πλευρά, κάποιοι την αποδίδουν σε γενικότερα θέματα και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία και αποτελεσματικότητα της Υπηρεσίας στην οποία προΐσταται στο νησί.
Ο προβληματισμός κάθε λογικά σκεπτόμενου πολίτη, είναι: πως ένας πολιτικός, ένας κυβερνητικός, ακόμη και ένας κομματικός παράγοντας, θα είχε ενοχληθεί από την παρουσία ενός Λιμενάρχη σε ένα επίσημο ανοιχτό gala το οποίο γινόταν προς τιμήν ενός υψηλότατου πολιτικού προσώπου…

Σίγουρα κάτι τέτοιο δεν θα έστεκε ή θα μας γύριζε πολλά χρόνια πίσω. Σημειωτέον, ότι στο συγκεκριμένο gala προσκλήθηκαν και παραβρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι θεσμών και φορέων…
Αν τώρα, τα παραπάνω είναι αληθινά και αυτός που το προκάλεσε ή εκείνος που το αποφάσισε, έχει άλλους λόγους (π.χ. υπηρεσιακούς) που να δικαιολογεί τέτοια εξέλιξη, δεν έχουμε παρά να προκαλέσουμε την δημοσιοποίηση τους.
Σαφώς, υπάρχει και το ενδεχόμενο να μη συμβαίνει τίποτε από τα παραπάνω και η όλη ιστορία να μείνει… ως μια κακοστημένη φημολογία… για άλλους λόγους… με τη λογική τα εν οίκω και τα εν δήμω… Αλλά και αυτούς κάποτε θα τους μάθουμε.

ΠΗΓΗ

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top