«Μαύρο» Σάββατο ήταν το σημερινό για τον Πάνο Καμμένο, που είχε την… τιμητική του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Στελέχη του κόμματος άνοιξαν πυρ κατά του κυβερνητικού εταίρου, μετά το διπλό «ατόπημά» του στις ΗΠΑ: οι προτάσεις του για το «Plan B» στο Σκοπιανό και τα περί δημιουργίας νέων αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα.

Το «σύνθημα» έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του, όπου ξεκαθάρισε ότι «Δεν υπάρχουν εναλλακτικές για την είσοδο των Σκοπίων σε ΕΕ και ΝΑΤΟ».

 

Τη σκυτάλη πήρε ο Νίκος Φίλης, ο οποίος εκτός από τον Νίκο Παππά έβαλε στο στόχαστρό του και τον υπουργό Άμυνας, τον οποίο χαρακτήρισε «καρικατούρα του Σαλβίνι».

«Είναι στοιχείο αποπολιτικοποίησης  να μην συζητάμε αυτό το πρόβλημα μεταξύ μας σήμερα… Ορθώς πήγαμε με τον Καμμένο και ήταν θετική και παραγωγική η συνεργασία για συγκυριακούς λόγους στην αρχή βεβαίως. Σήμερα εξαντλεί αυτή την δυναμική της αυτή η συνεργασία. Και δυστυχώς βλέπω ότι ο Καμμένος, θα απογοητευτεί βέβαια, θεωρεί ότι μπορεί να παίξει το παιχνίδι του Σαλβίνι στην Ελλάδα. Θα απογοητευτεί όμως. Είναι καρικατούρα… Πρέπει να λάβουμε τα μετρά μας ώστε να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα μας ωστε να μην υπάρξει καμία προσπάθεια παρεμπόδισης του προγράμματος μας και του έργου μας», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα βέλη της στον Πάνο Καμμένο και η Τασία Χριστοδουλοπούλου.

«Βγαίνουμε με μια τραυματική εμπειρία με τους ΑΝΕΛ, γιατί μετά το μνημόνιο, όταν όλα άρχισαν να χαλαρώνουν και αναδεικνύονται οι πολιτικές και ιδεολογικές ταυτότητες, έγινε αυτό που έγινε και δεν ξέρουμε που θα καταλήξει… Το ζήτημα των συμμαχιών είναι κομβικό ζήτημα», υπογράμμισε μεταξύ άλλων η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Τρικάλων, Σάκης Παπαδόπουλος, ανέφερε πως, «όταν καταγγέλλουμε τη ΝΔ για εθνολαϊκισμό, δεν γίνεται να μην βλέπουμε τον εθνικολαϊκισμό του γείτονα ή του συνεταίρου. Δεν μπορούμε να πάμε να εξαντλήσουμε τη λήξη της θητείας μας, χωρίς να έχουμε ξεκαθαρίσει με ποιον και γιατί. Γιατί με τον Πανό Καμμένο να πάμε μέχρι τον Οκτώβριο δεν μπορούμε, με την πολιτική των ΑΝΕΛ και μετά το άδειασμα που έκανε στον Αλέξη Τσίπρα. Δεν μπορούμε να μιλάμε για πολιτική συμμαχιών και με το Δανέλλη και με τον Κατσίκη».