Καλή σχολική χρονιά σε όλες και σε όλους.
Δ Η Λ Ω Σ Η
Εύχομαι ολόψυχα σε όλα τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς μια καλή, δημιουργική και πάνω από όλα ασφαλή σχολική χρονιά. Ειδικά στους μαθητές μας, εύχομαι υγεία, δύναμη και κάθε επιτυχία. Να χαρούν τα σχολικά τους χρόνια, να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, να δημιουργήσουν και να προχωρήσουν στη ζωή τους με αυτοπεποίθηση.
Όμως, η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς δεν μπορεί να εξαντλείται μόνο σε ευχές. Οφείλει να συνοδεύεται από την υπενθύμιση μιας μεγάλης εκκρεμότητας.
Στην Κεφαλονιά, υπάρχουν ακόμη παιδιά και εκπαιδευτικοί που κάνουν μάθημα στις προσωρινές κατασκευές που στήθηκαν μετά τον σεισμό του 2014. Δώδεκα χρόνια μετά, αυτό το “προσωρινό” έχει καταντήσει μια απαράδεκτη κανονικότητα.
Τα παιδιά μας δικαιούνται σύγχρονες, ασφαλείς και αξιοπρεπείς σχολικές υποδομές. Αυτό δεν αποτελεί πολυτέλεια, αλλά αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η φετινή σχολική χρονιά πρέπει να είναι η χρονιά των ουσιαστικών λύσεων. Χρειάζεται καθαρό χρονοδιάγραμμα, πραγματικός συντονισμός και, πάνω απ’ όλα, συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Δεν γίνεται να ζητάμε από τη νέα γενιά να ονειρεύεται το μέλλον της, όταν την υποχρεώνουμε να φοιτά σε σχολεία κολλημένα στο παρελθόν.
Καλή σχολική χρονιά σε όλες και σε όλους.
Γιάννης Λυκούδης
Επικεφαλής της παράταξης
«ΙΣΧΥΡΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ»





