skip to Main Content
GALIATSATOS NIKOS 1 (Copy)

Κάλεσμα στις συγκεντρώσεις ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

ΑΝΤΑΡΣΥΑ  Τετάρτη 25/4 /2018

Στέγαση, τροφή, υγεία, δουλειά, παιδεία είναι αναφαίρετα δικαιώματα για όλο το λαό. Είναι τα ελάχιστα που χρειάζεται να διασφαλίζονται, ώστε να πληρούνται αξιοπρεπείς όροι διαβίωσης, όροι που δεν διαπραγματεύονται. Όμως, η επίθεση του κεφαλαίου στο λαό συνεχίζεται κατεδαφίζοντας δικαιώματα και κατακτήσεις .

Αυτή τη φορά στο στόχαστρο μπήκε η λαϊκή κατοικία, το μαγαζάκι του επαγγελματία, το χωράφι του αγρότη. Με κύριο μέλημα τη σωτηρία των τραπεζών η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καθιερώνει από τις 21 Φλεβάρη τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ως αποκλειστική διαδικασία διενέργειας των πλειστηριασμών μεταξύ τραπεζών και ιδιωτών. Μακρόπνοο σχέδιο καθώς προβλέπουν 130.000 πλειστηριασμούς μέχρι το 2021. Ενώ, μετά την 1η Μάη ξεκινάνε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς περιουσιακών στοιχείων για χρέη άνω των 500 € προς την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους δήμους.

Μεθοδικά τα σπίτια των λαϊκών νοικοκυριών μπαίνουν σε κίνδυνο. Η στέγαση κοστίζει όλο και πιο ακριβά. Ο λαός φορτώθηκε πάνω από 200 δις ευρώ που δόθηκαν στις τράπεζες μέσω των ανακεφαλαιώσεων τους και αποπληρώνει μέσω της φορομπηξίας, που εκτοξεύτηκε με τον ΕΝΦΙΑ. Και τώρα  απειλείται να χάσει και την κατοικία του καθώς βρίσκεται σε αδυναμία να πληρώσει τα τοκογλυφικά δάνεια των τραπεζών και την εφορία, αφού είδε το μισθό του να μειώνεται δραματικά, να διώχνεται από τη δουλειά του, να μένει απλήρωτος, να ακριβαίνουν τα δημόσια αγαθά και υπηρεσίες, να κλείνει το μαγαζάκι του, να μετατρέπεται η σύνταξη του σε προνοιακό επίδομα.

Διαχρονικά οι Κυβερνήσεις της τελευταίας οκταετίας, ως υπάλληλοι των μεγάλων μονοπωλιακών συγκροτημάτων, των τραπεζών και των παγκόσμιων τοκογλύφων τσάκισαν τους μισθούς των εργαζομένων, διέλυσαν τις εργασιακές σχέσεις, έστειλαν στην ανεργία εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, οδήγησαν στην πτώχευση εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες, ξεπούλησαν την δημόσια περιουσία και συνεχίζουν με αμείωτη ένταση να ολοκληρώνουν το έργο τους, άσκησαν φορομπηχτική πολιτική αναγκάζοντας τη φτωχολογιά να πληρώνει ουσιαστικά νοίκι για το σπίτι που με αίμα κατάφερε να αποκτήσει. Η στέγη του λαϊκού νοικοκυριού έφτασε να θεωρείται προνόμιο.

Τώρα ολοκληρώνουν  το σχεδιασμό για να μεταφερθεί  ο εναπομείνας λαϊκός πλούτος από το λαό στο κράτος και τις τράπεζες κι από εκεί να καταλήξει στις εταιρείες ντόπιων και ξένων αρπακτικών, για να αναστυλωθεί ο καπιταλισμός και το εκμεταλλευτικό σύστημα.

Κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια του κράτους και των τραπεζών

Πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με μέτρα όπως το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας και η διαγραφή χρεών των λαϊκών οικογενειών προς τράπεζες, κράτος, δήμους και ταμεία

Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Κατάργηση των ηλεκτρονικών κατασχέσεων από λογαριασμούς εργαζόμενων, αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων

Όχι στο νέο Ιδιώνυμο, τις διώξεις των αγωνιστών και την καταστολή του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί να δυναμώσει το κίνημα κατά των κατασχέσεων, των πλειστηριασμών και των εξώσεων σε βάρος της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ  στη συγκέντρωση κατά της αρπαγής της λαϊκής κατοικίας στο Αργοστόλι την Τετάρτη 25/4 στο χώρο των δικαστηρίων στις 1.30 μμ.

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top