Το τελευταίο αντίο είπαν στον Θέμο Αναστασιάδη φίλοι, συγγενείς και συνεργάτες, οι οποίοι βρέθηκαν σήμερα Κυριακή (27/1) στις 13:30 στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας στην Κηφισιά, όπου εψάλη η εξόδιος ακολουθία.
Ο δημοσιογράφος, εκδότης και παρουσιαστής έφυγε από τη ζωή, το βράδυ της Τρίτης (22/1), έπειτα από μάχη 18 μηνών με τον καρκίνο. Άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Ζυρίχης, στην Ελβετία, όπου νοσηλευόταν τους τελευταίους μήνες. Στο πλευρό του στάθηκε μέχρι την τελευταία στιγμή η σύζυγός του, Βασιλική Παναγιωτοπούλου, με την οποία έχουν αποκτήσει τρία παιδιά.
Αντί στεφάνων, παράκληση της οικογένειας του Θέμου Αναστασιάδη είναι όσοι το επιθυμούν να ενισχύσουν το έργο του πνευματικού κέντρου στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους, στον Κότρωνα Λακωνίας (τράπεζα Πειραιώς υποκατάστημα Γυθείου, με αριθμό λογαριασμού: GR5601725320005532083171758).
Στην κηδεία του Θέμου Αναστασιάδη βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι: Δημήτρης Αβραμόπουλος, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Έλλη Στάη, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Λάκης Λαζόπουλος, Ανδρέας Λοβέρδος, Θεόδωρος Κατσανέβας, Γιώργος Πατούλης, Αντώνης Σαμαράς, Κώστας Πρέκας, Δημήτρης Καμμένος, Άννα Παναγιωταρέα, Δημήτρης Μακρόπουλος, Δούκισσα Νομικού και Βαγγέλης Περρής, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, Παύλος Τσίμας, Βασίλης Χιώτης, Βασίλης Κικίλιας, Γιώργος Παπαδάκης, Δέσποινα Καμπούρη και Βαγγέλης Ταρασιάδης, Γιάννης Πρετεντέρης, Αφροδίτη Γραμμέλη, Πέτρος Κωστόπουλος, Αγγελική Νικολούλη, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Νίκος Ευαγγελάτος και Τατιάνα Στεφανίδου, Ηλίας Ψινάκης, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, Σάσα Μπάστα, Λάουρα Νάργες κ.αλ.
Η ταφή του Θέμου θα γίνει στον Κότρωνα Λακωνίας, έναν τόπο που λάτρευε και επισκεπτόταν κάθε χρόνο.
Δείτε εικόνες και βίντεο από την κηδεία:


















Πλήθος κόσμου στο τελευταίο «αντίο» στον Θέμο Αναστασιάδη [εικόνες & βίντεο]

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης είπαν σήμερα το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας στην Κηφισιά, το τελευταίο «αντίο» συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι στον Θέμο Αναστασιάδη.
Πλήθος κόσμου, είχε προσέλθει στον Ιερό Ναό της Παναγίας Ελευθερώτριας, στην Κηφισιά, για την κηδεία του γνωστού δημοσιογράφου και παρουσιαστή. Πολλοί εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής έδωσαν το παρών, ανάμεσά τους ο Αντώνης Σαμαράς, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Βασίλης Λεβέντης, ο Σταύρος Θεοδωράκης, o Αδωνις Γεωργιάδης, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Βασίλης Κικίλιας, ο Δημήτρης Καμμένος, η Ελίζα Βόζενμπεργκ, όπως και ο Γιώργος Πατούλης και ο Ηλίας Ψινάκης.
Στην εκκλησία από νωρίς και πλήθος δημοσιογράφων για να πουν το τελευταίο αντίο στον Θέμο. Ανάμεσά τους Γιώργος Παπαχρήστος, Γιάννης Πρετεντέρης, Παναγιώτης Λάμψιας, Γιώργος Παπαδάκης, Τάκης Χατζής, Παύλος Τσίμας, Βαγγέλης Περρής, Αγγελική Νικολούλη, Αννα Παναγιωταρέα, Νίκος Ευαγγελάτος με την Τατιάνα Στεφανίδου.
Παρών και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αλλά και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, όπως και ο Δημήτρης Κοντομηνάς, ο κ. Κυριακού, και οι δικηγόροι Βασίλης Καπερνάρος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, Θέμης Σοφός με την σύζυγό του Σταματίνα Τσιμτσιλή.
Εκεί και εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού κόσμο όπως ο ηθοποιός Λάκης Λαζόπουλος και άλλοι καλλιτέχνες.
Φυσικά το «παρών» έδωσαν οι συνεργάτες και φίλοι του Θέμου Αναστασιάδη από το «Πρώτο Θέμα», ο Τάσος Καραμήτσος συνοδοιπόρος του Θέμου στη δημιουργία της εφημερίδας, ο Γιάννης Μακρυγιάννης και σύσσωμη η δημοσιογραφική ομάδα.
Από νωρίς στην εκκλησία και η οικογένειά του, η σύζυγός του Βασιλική με τα τρία τους παιδιά Αλίκη, Βύρωνα, Φιλιώ.
Ο Θέμος Αναστασιάδης έφυγε από τη ζωή την Τρίτη, σε νοσοκομείο της Ζυρίχης, στα 61 του χρόνια. Τον τελευταίο 1,5 χρόνο έδινε μάχη με τον καρκίνο.
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του iefimerida.gr
Το τελευταίο «αντίο» στον Θέμο Αναστασιάδη
Ο Αντώνης Σαμαράς
Ο Σταύρος Θεοδωράκης
«Eνας παλιός, καλός φίλος, άνθρωπος που τίμησε το δημοσιογραφικό λειτούργημα, έδωσε τον εαυτό του και μέσα από τη δουλειά του αισιοδοξία στον ελληνικό λαό. Τον αποχαιρετούμε με αγάπη και τιμή», είπε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος για τον Θέμο Αναστασιάδη. «Εφυγε σε μια δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα και θα μας λείψει πολύ», δήλωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης.
«Μόνο στεναχωρημένος μπορεί να είναι σήμερα κανείς από τον χαμό ενός ωραίου ανθρώπου και οικογενειάρχη», είπε ο Βασίλης Κικίλιας. «Παρότι η εποχή είναι πολύ άσχημη για την Ελλάδα, ήρθα να τιμήσω τον Θέμο που άσχετα από τη διαδρομή του ήταν ένας αγωνιστής», ήταν η δήλωση του Βασίλη Λεβέντη.
«Είμαι σίγουρος ότι έφυγε με χαμόγελο. Ετσι θα τον θυμόμαστε όλοι. Είχε πικραθεί διότι είχε φάει bullying όσο ήταν στο κρεβάτι. Μετέδιδε αισιοδοξία και δύναμη σε όλους», είπε από την πλευρά του ο Δημήτρης Καμμένος.
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος
Ο Ανδρέας Λοβέρδος
Ο Βασίλης Κικίλιας
Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη
Ο Δημήτρης Κοντομηνάς
Ο κ. Κυριακού
Πολλοί εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου βρέθηκαν επίσης εκεί, για να πουν το τελευταίο «αντίο» στον Θέμο Αναστασιάδη.
«Ηταν ένας άνθρωπος που είχε πάρα πολύ χιούμορ και συνδεθήκαμε φιλικά. Ηταν ένας νέος άνθρωπος, είχε να δώσει πάρα πολλά πράγματα. Ενας δημιουργικός άνθρωπος», δήλωσε ο Λάκης Λαζόπουλος.
Εφυγε ο σημαντικότερος άνθρωπος της δημοσιογραφίας. Ολοι οι κύριοι που θέλησαν να πουν ή να γράψουν διάφορα για τον Θέμο, δεν θέλω να τους χαρακτηρίσω. Κρίμα, όταν υπάρχουν δημοσιογράφοι σαν τον Θέμο, που πρόσφεραν τη ζωή τους και δουλειά», είπε ο Κώστας Πρέκας.
Ο Δημήτρης Καμμένος
Ο Βαγγέλης Περρής
Ο Πέτρος Κωστόπουλος
Η Αννα Παναγιωταρέα
Ο Νίκος Ευαγγελάτος με την Τατιάνα Στεφανίδου
Εμφανώς συγκινημένες ήταν η Αννα Παναγιωταρέα και η Αγγελική Νικολούλη. Η τελευταία μάλιστα «λύγισε» την ώρα που έκανε δηλώσεις για τον Θέμο Αναστασιάδη. «Δημιουργικός άνθρωπος…», είπε και έφυγε από τις κάμερες αδυνατώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της. «Ηταν ένας χαρισματικός, πολύ καλός άνθρωπος, ένας εξαιρετικός δημοσιογράφος. Είναι κρίμα που έφυγε τόσο νέος», δήλωσε η κ. Παναγιωταρέα.
«Εφυγε σε συνθήκες αήθειας και προσβολής της δημοκρατίας μας. Αιωνία η μνήμη του Θέμου για όσους υπηρετούν το επάγγελμα αλλά και τις ιδέες τους με αξιοπρέπεια», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.
Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος
Ο Γιώργος Χελάκης
Τι στιγμές που βρέθηκε δίπλα του ο Θέμος Αναστασιάδης, θυμήθηκε ο Γιώργος Τσαλίκης. «Τα τελευταία 20 χρόνια στα 3 πολύ σημαντικά περιστατικά στη ζωή μου έδωσε το παρών και μου είπε είμαι εδώ, ένιωσα κι εγώ την ανάγκη να είμαι εδώ. Ηταν παρών εκεί που έπρεπε, σε αυτούς που ένιωθε», δήλωσε ο τραγουδιστής.
«Ενας ωραίος τρελός, πολύ επιτυχημένος επαγγελματίας, πολύ καλός οικογενειάρχης. Γίναμε φτωχότεροι», δήλωσε ο Θανάσης Πάτρας.
Η Βίκυ Καγιά
Η Νατάσα Καλογρίδη
Ο Βαγγέλης Περρής
Στεφάνι από την οικογένεια Βαρδή και Μαριάννας Βαρδινογιάννη
Στεφάνι από τον Βαγγέλη Μαρινάκη
Στεφάνι από τον Γιώργο Μπόμπολα
Πλήθος κόσμου στην εκκλησία
Στεφάνι από το «Πρώτο Θέμα»
Στεφάνια στην εκκλησία για τον Θέμο Αναστασιάδη
Ο Αντώνης Σρόιτερ
Πλήθος κόσμου στο τελευταίο αντίο στον Θέμο Αναστασιάδη
Στεφάνια στην κηδεία του Θέμου Αναστασιάδη
Στεφάνια στην κηδεία του Θέμου Αναστασιάδη
Ο Βασίλης Λεβέντης
Ο Γιάννης Σγουρός
Πλήθος κόσμου
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
Μεγάλη συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στον Θέμο ΑναστασιάδηΟ Βασίλης Κικίλιας
Ο Ηλίας Ψινάκης