skip to Main Content
Spasimo Stamnwn20 (1) (Copy)

Ιδιαίτερη προτίμηση των τουριστών του Πάσχα για Κεφαλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθο  

Τι λένε τα πρώτα στοιχεία

Από τους πιο αγαπημένους προορισμούς στην Ελλάδα, προσελκύοντας εκατοντάδες επισκέπτες κάθε χρόνο την περίοδο του Πάσχα είναι τα νησιά του Ιονίου, καθώς τα ήθη τα έθιμα, οι παραδόσεις και η κατανυκτική ατμόσφαιρα τις ιερές μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας τα κάνουν μοναδικό προορισμό.

Σύμμαχος για τα νησιά της Ζακύνθου, της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης εκτός από τον ηλιόλουστο καιρό που αναμένεται το τριήμερο που κορυφώνεται το Θείο Δράμα μέχρι και την Ανάσταση, είναι το άριστο οδικό δίκτυο αλλά και τα πολλά δρομολόγια πλοίων από και προς τα νησιά με καινούργια, μεγάλα και υπερσύγχρονα πλοία.

Για τους επισκέπτες από την Αθήνα και την Πελοπόννησο η ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού, τους βοηθά να φτάσουν πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ασφάλεια στα λιμάνια της Κυλλήνης για τα πλοία με προορισμό τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά αλλά και στο μεγάλο λιμάνι της Πάτρας και από εκεί να πάρουν το πλοίο για το νησί της Ιθάκης.

Σίγουρα τα Ιόνια Νησιά είναι ένας μοναδικός προορισμός για τους επισκέπτες του Πάσχα καθώς μπορούν να συνδυάσουν τη φυσική ομορφιά, τη φιλοξενία των κατοίκων αλλά και τη γρήγορη πρόσβαση στα νησιά με τα πλοία της γραμμής. Για παράδειγμα το δρομολόγιο από Κυλλήνη προς Ζάκυνθο κρατά μόνο μία ώρα και δέκα λεπτά.

Κάθε χρόνο όλο και αυξάνονται οι ιδιώτες αλλά και τα οργανωμένα γκρουπ που επιλέγουν τη Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά και την Ιθάκη για τις διακοπές του Πάσχα. Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Δήμαρχος της Ιθάκης, Διονύσης Στανίτσας, επεσήμανε ότι «υπάρχουν πολλές κρατήσεις σε σχέση με πέρυσι, αν και το Πάσχα είναι νωρίτερα φέτος τα ξενοδοχεία έχουν ανοίξει όλα και τα σημάδια για τη νέα τουριστική περίοδο στο νησί μου είναι πολύ ενθαρρυντικά. Η ακτοπλοϊκή σύνδεση Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη που άνοιξε το Νοέμβριο του 2017, πάει πάρα πολύ καλά, μας ένωσε με την υπόλοιπη Ελλάδα και έχει βοηθήσει πάρα πολύ την τουριστική κίνηση στο νησί. Ακόμα έχουν αυξηθεί σημαντικά τα δρομολόγια Ιθάκης – Αστακού γεγονός που βοηθά στην ανάπτυξη του νησιού».

«Στην Κεφαλονιά υπάρχει μεγάλη ζήτηση για την περίοδο του Πάσχα αλλά δεν μπορεί να ικανοποιηθεί καθώς τα περισσότερα καταλύματα είναι κλειστά λόγω της εποχής, δυστυχώς τα μεγάλα ξενοδοχεία του νησιού δεν γίνεται να ανοίξουν για λίγες ημέρες και μετά να κλείσουν έως και τον Μάιο που αρχίζει η τουριστική περίοδο» δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Σπύρος Γαλιατσάτος. Στη συνέχεια ο κ. Γαλιατσάτος τόνισε ότι «υπάρχουν περισσότερες κρατήσεις από πέρυσι στη βόρεια πλευρά της Κεφαλονιάς λόγω του πλοίου που φεύγει από την Πάτρα με προορισμό το λιμάνι της Σάμης».

Για τη μεγάλη ζήτηση που έχουν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την Ζάκυνθο, τη μεγάλη εβδομάδα, μίλησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο λιμενάρχης του νησιού Νίκος Κοκκάλας, ο οποίος ανάφερε ότι «υπάρχουν πολλές κρατήσεις εισιτήριων στα πλοία της γραμμής από ιδιώτες που θα ταξιδέψουν με τα αυτοκίνητα τους αλλά και από οργανωμένα ταξιδιωτικά γραφεία που θα έρθουν με λεωφορεία στο νησί. Η κίνηση των επιβατών και τον οχημάτων προς τη Ζάκυνθο θα κορυφωθεί την Μεγάλη Πέμπτη και την Μεγάλη Παρασκευή».

Τέλος, στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, μίλησε ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Αρκαδίων Θοδωρής Κολποδίνος, ο όποιος σχολίασε την πληρότητα των ξενοδοχείων την περίοδο του Πάσχα. «Υπήρχε ζήτηση για το Πάσχα αλλά τελικά δεν είχαμε τις κρατήσεις που περιμέναμε όλοι στο νησί. Το γεγονός ότι φέτος είναι νωρίς το Πάσχα, δυσκολεύει τα ξενοδοχεία καθώς τα περισσότερα ακόμα ετοιμάζονται. Η πόλη της Ζακύνθου, σίγουρα θα έχει πολύ κόσμο τις Άγιες ημέρες και το ξενοδοχεία που βρίσκονται εκεί θα δουλέψουν καλά. Το Πάσχα στη Ζάκυνθο έχει τη δικιά του ομορφιά και ιδιαιτερότητα, γι αυτό τα τελευταία χρόνια βλέπουμε αύξηση των τουριστών αυτές τις ημέρες και μεγαλύτερη ζήτηση από τα οργανωμένα γκρουπ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top